Zadovoljna.si
Asja nekoč ...

Novice

Odločila sem se, da se ne bom vdala ...

Z.C.
16. 07. 2012 19.42
17

Svet je poln negativnih dogodkov, zgodb, informacij. Človek dobi občutek, da se lepe stvari sploh ne dogajajo več. Zato smo se na zadovoljna.si odločili, da spodbudimo vse pogumne ženske, ki ne klonejo pred ovirami, ki jih prednje postavlja življenje, da z nami delijo svoje pozitivne zgodbe in morda navdihnejo vse tiste, ki jim v življenju primanjkuje optimizma. V slogu 'ženske zmoremo vse ...' Asja Gregorič nam je zaupala svoj težak boj z boleznijo.

Asja nekoč ...
Asja nekoč ... FOTO: osebni arhiv
Sem 26-letno dekle, ki je iz skoraj nemogočega naredilo mogoče. Namreč tri leta nazaj sem doživela možgansko anevrizmo, kar je podobno kot možganska kap, s to razliko, da tu poči žila in ostanejo možgani brez kisika ter odmrejo. Seveda je bila operacija neizogibna in počitek telesa v komi. Po enem mesecu kome sem se zbudila, s tem, da nisem znala niti osnovnih človeških funkcij, kot so jesti, govoriti, celo odvajanje vode in blata mi je delalo težave, imela pa sem tudi hromo celotno levo stran telesa. Da bi hodila, skrbela sama zase, in še kdaj normalno živela, vse to je bilo nedosegljivo. Tudi zdravniki in osebje so vsak dan poudarjali, da je moja diagnoza slaba in če bom še kdaj kaj povedala in se spravila na voziček, bo čudež ter da leve roke, ki je najbolj poškodovana, v možganih najbrž nikoli več ne bom uporabljala.

Odločila sem se, da se bom borila

Ampak jaz, močna ženska, ki se ne vda, sem se odločila, da se bom borila z vsemi svojimi močmi. In tako se je začelo, vsak dan sem se veselila življenja, pa čeprav sem bil priklenjena na posteljo in so vsi razen moje družine ter prijateljev, ki so me in me še danes zelo podpirajo, obupali. Po dveh mesecih intenzivne vadbe sem shodila ob pomoči druge osebe in palice, začela govoriti in potem je šlo samo še navzgor, tako da sem po treh letih popolnoma samostojna, delam šolo, se ukvarjam s športom, hodim na fitnes, se zabavam s prijatelji, hodim na morje, plavam … skratka lahko bi rekli aktivno živim življenje. Pa tudi levo roko,  za katero je bilo z zdravniške strani po vseh preiskavah rečeno, da je samo še za 'okras', počasi uporabljam. Vse to mi je uspelo samo zato, ker sem ženska, ženska , ki verjame vase in se ne vda!!

... in danes.
... in danes.FOTO: osebni arhiv

Če zmorem jaz, zmorete tudi ve!

Tako da, drage moje gospe, gospodične, mame, babice, tete … Življenje je lepo, veselite se ga, imejte se rade in kadar koli vas bo kdo ali življenje samo pustilo na cedilu ter se boste počutile manjvredne, nesposobne, razočarane ...se vprašajte, kaj si želite in vse naredite zato, da to dobite, ter se borite zase in za druge. Ker ve imate znotraj v sebi tisto edinstveno prav posebno moč, ki premaga vse, še tako težko in žalostno situacijo. In vedite, da sem tudi jaz z vami takrat ter vas podpiram!! Če zmorem jaz, zmorete tudi ve!! Z ljubeznijo, vaša Asja.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375