Zadovoljna.si
Očim jo je začel zlorabljati že pri 10 letih.(simbolična slika)

Novice

Rebeka se je rodila materi, ki jo je posilil njen oče

Z.K.
07. 02. 2012 16.54
8

Življenje 19-letne Rebeke je bilo povsem običajno, dokler ni izvedela grozljive resnice o svojih starših. Med prepirom z najstniško teto jo je ta ozmerjala z besedami 'otrok posiljevalca', kar je v Rebeki sprožilo radovednost, zakaj je izbrala te besede. Doma je dogodek omenila mami Lucy in pričakovala, da jo bo ta potolažila, češ da so to le najstniški prepiri, vendar ni bilo tako. Lucy je planila v jok in svoji hčeri razkrila resnico. Povedala ji je, da človek, ki ga ima že vse življenje za očeta, v resnici ni njen biološki oče. V mladosti je bila posiljena, Rebeka pa je hči posiljevalca, ki je pravzaprav njen dedek oziroma Lucyjin oče.

Grozljiva resnica o očetu ji je sesula svet.
Grozljiva resnica o očetu ji je sesula svet.FOTO: iStockphoto

'Tudi jaz sem žrtev!'

Rebeka je živela mirno življenje brez pretresov, vse dokler se ni sporekla s teto, ki jo je v navalu besa ozmerjala, da je otrok posiljevalca. Doma se je soočila z mamo in zahtevala resnico. Pričakovala je, da je šlo le za zlobne besede, ki nimajo pomena, vendar ni bilo tako. Takrat se je njena mama Lucy zlomila in ji razkrila kruto resnico. "V trenutku, ko sem izvedela resnico, mi je postalo slabo. Ves čas sem mislila, da je vse skupaj le nočna mora, iz katere se bom vsak čas prebudila,“ je povedala Rebeka. Grozljive misli, da je njen dedek pravzaprav njen oče, ni mogla pregnati iz glave. "Moj oče ni bil moj oče, moje tete so bile pravzaprav moje pol sestre, želela sem si le, da bi mi mama rekla, da je vse skupaj izmišljotina,“ je še dodala. Tako se je tudi prepričala, da je mama nikoli ni mogla imeti rada, saj jo bo večno spominjala na posiljevalca in nesrečni dogodek. Ni vedela, komu lahko še zaupa, hkrati pa si je želela, da bi resnico izvedela, še preden je njen dedek oziroma oče umrl. Mami je zabičala, naj tega nikomur ne zaupa, saj se je sama sebi gabila. Vseeno je zgodbo želela dati v javnost, saj ve, da so na svetu tudi drugi otroci z očeti posiljevalci. "Vsem želim povedati, da niso sami. Običajno ljudje pomagajo le žrtvam posilstva, toda tudi jaz sem žrtev!“ je povedala.

Očim jo je začel zlorabljati že pri 10 letih.(simbolična slika)
Očim jo je začel zlorabljati že pri 10 letih.(simbolična slika) FOTO: iStockphoto

Mama ji ne bi verjela ...

Do 18. leta je imela Rebeka dokaj običajno življenje. Bila je najstarejša od petih otrok, ona in njena sestra Heather pa naj bi imeli istega biološkega očeta z imenom Clive, od katerega se je Lucy kasneje ločila. "Rebeki sem resnico skrivala, ker sem jo želela obvarovati. Bila je premlada, da bi razumela,“ je povedala Lucy. Posiljeval jo je pravzaprav njen očim Martin, ki je z zlorabljanjem začel, ko je bila Lucy stara le 10 let. Pri 15 letih je zanosila in pri 16 letih rodila. Starša sta jo spodbujala, naj se poroči z družinskim prijateljem Clivom, kar se je tudi zgodilo. Lucy ni mami nikoli zaupala, da jo je posiljeval očim, saj jo je ta prepričal v to, da ji mama nikoli ne bi verjela. Martin je hkrati oplodil svojo ženo in njeno hčer, tako sta približno istočasno tudi rodili. Lucy ni želela povedati, kdo je oče otroka, zaradi česar so jo odpeljali v hostel za mlade mame. Lucy sprva do svoje novorojenke ni čutila ničesar. "Bila sem preveč otopela, da bi lahko gojila čustva do otroka,“ je povedala. Po nekaj mesecih pa se je vse skupaj spremenilo in Lucy je svoji hčeri kmalu nudila vso svojo ljubezen. Zatem se je odselila skupaj s Cliveom, s katerim sta leto kasneje imela otroka. Na obisk je pogosto prišel tudi Martin, kar je Lucy sovražila. "Počutila sem se grozljivo, ko je pestoval svojega otroka,“ je pojasnila. Ko je za posledicami bolezni na jetrih umrl, se ji je od srca odvalil kamen in končno se je počutila svobodno. Lucy se je kasneje ločila, spoznala drugega moškega in imela še tri otroke.

Prepričana je bila, da ne ve nihče

Lucy je bila prepričana, da nihče ne ve resnice o Rebeki, vse dokler ni ta po prepriru s teto prišla domov in želela pojasnilo. "Bila sem tako jezna na vse, tudi nase. Svojega dedka sem zaradi tega močno zasovražila, želim si, da ne bi nikoli tako prizadel moje mame, toda potemtakem ne bi bilo mene,“ je ob spoznanju, da je dedek njen pravi oče, povedala Rebeka. "Vem, da me je mama le ščitila, vendar si želim, da bi resnico povedala prej. Tudi otroci si zaslužijo poznati resnico. Mama mi zdaj vsak dan pove, da me ima rada in začenjam ji verjeti,“ je še dodala Rebeka. Odločili sta se, da tega ne razkrijeta nikomur v družini.

Rebeka si niti v sanjah ni predstavljala, da je njen dedek pravzaprav njen oče.
Rebeka si niti v sanjah ni predstavljala, da je njen dedek pravzaprav njen oče.FOTO: iStockphoto


 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368