Avtorokusno.je

Kdo bo kuhal v novi sezoni MasterChef Slovenija?
Čez dva tedna bo v kuhinjo vstopilo kar 19 amaterskih kuharjev. 19 posameznikov, ki kljub svojim službam kuharskih sanj niso obesili na klin. 19 ljudi, ki bi radi zasijali dlje od domačih štedilnikov in so odločeni pokazati sebi in drugim, da so iz pravega testa za naslednjega slovenskega MasterChefa. A pot do predpasnika in s tem uvrstitve v izbrano šestnajsterico ne bo najlažja.

Ananasova krema z rumom
Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Dagnje na buzaro
Preprosta specialiteta, pri pripravi katere lahko sodeluje vsa družina – vsaj pri delu, ko je školjke treba čistiti.

Lososova nabodala
Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Sirotkina juha z mocarelo
Sirotka je ostanek predelave mleka v sir. Je zdrava, uporablja se v športni prehrani, odlična pa je tudi pri težavah z želodcem. Zakaj bi jo zavrgli, če jo lahko dobro izkoristite?

Avokadova solata s kozicami
Čudovita kombinacija avokada, kozic in svežih kumaric. Naj vas premamijo intenzivne barve in eksotični okusi.

Bela kivijeva torta
Torta, ki jo lahko pripravimo v vsakem letnem času. Ker je ohlajena, najbolj prija poleti.

Škampovi repki na buzaro
Znana dalmatinska specialiteta s škampi, ob kateri se priležeta kozarec dobrega vina in domači kruh.

Škampi s popečenimi bučkami
Ko združimo popečene bučke in škampe, dobimo zelo zanimivo, a preprosto kombinacijo, ki bo čudežno izginila s krožnika.

Fusilli sedmih dišavnic
Mali svedrčki v paradižnikovi omaki z obilico zelišč, ki poskrbijo za fantastičen okus.

Flambiran ananas z medom
Fuzija svežega ananasa in dobrega domačega medu bo pričarala pravcato majhno pravljico ter užitek.

Jagodni tiramisu
Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Pečena hobotnica
Pečena hobotnica je tradicionalna hrvaška jed, vendar je zelo popularna tudi v Sloveniji. Predvsem ob morju. Da pa ne boste samo zaradi hobotnice hodili na morje, si jo pripravite kar doma.

Sladko-kisla solata iz lubenice
Da ni vedno zelenjavna solata, je lahko v vročih dneh na meniju tudi sadna. Vodena lubenica je odličen in zdrav obrok za celo družino.

Zamrznjen jogurt
Narejen je podobno kot sladoled, vendar večina receptov vsebuje želatino, barvila in različna sladila. Mi vam ponujamo najbolj naravno različico.

Poletna rižota
Poletna rižota z maslom, česnom, kislo smetano, gorgonzolo, parmezanom in pinjolami, obarvana s pestom in okrašena z baziliko.

Korenčkova torta
Torta iz prosene moke, korenja, meda, jabolčnega soka in lešnikov je zaradi sestavin zelo zdrava torta. Navdušili boste tako majhne, kot tudi velike otroke.

Papricirane piščančje perutničke
Ta teksaško-mehiška klasika je zasvojila Američane. Sladke in lepljive ali pekoče. Izberite si omako in potopite se v čare jedi z žara.

Makov kolač s pomarančnim oblivom
V testo iz jajc, moke, jogurta in olja primešamo zmleti mak. Pečen kolač premažemo z oblivom s pomarančnim sokom.

Puranja nabodala s cimetovo omako
Čarobna mešanica zelenjavno-sadnih okusov.

Morska pica
Posebna pica z dobrotami iz širnega morja, ki navdušuje še tako zahtevne ljubitelje morskih skrivnosti.

Medene banane v čolničku
Medene banane, postrežene v čolničku, bodo očarale še tako zahtevnega gosta.

Poletna pita iz gozdnih sadežev
Okus sočnih gozdnih plodov, nežnost sladkega testa in čudovite barve so temeljne nianse poletne pite.

Piščančja enchilada
Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Široki rezanci s kaviarjem
Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Postrv z zelišči
Okusi zelišč bodo med pečenjem ribi dali še dodaten okus poletja in s tem pričarali pravo pravljico okusov.

Spomladanska solata z omleto
Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.

Palačinke z maskarponejem
Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki
Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Jogurtova strnjenka z jagodami
Nežna jogurtova krema v objemu sočnih jagod, ki šarmira že s svojo žametno rdečo barvo. Okus je imeniten, prepustite se mu.