Zadovoljna.si

Avtor
okusno.je

Oddaje 03. 03. 2025 10.00

Kdo bo kuhal v novi sezoni MasterChef Slovenija?

Čez dva tedna bo v kuhinjo vstopilo kar 19 amaterskih kuharjev. 19 posameznikov, ki kljub svojim službam kuharskih sanj niso obesili na klin. 19 ljudi, ki bi radi zasijali dlje od domačih štedilnikov in so odločeni pokazati sebi in drugim, da so iz pravega testa za naslednjega slovenskega MasterChefa. A pot do predpasnika in s tem uvrstitve v izbrano šestnajsterico ne bo najlažja.

Njam... 10. 07. 2011 10.01

Ananasova krema z rumom

Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Njam... 08. 07. 2011 10.00

Dagnje na buzaro

Preprosta specialiteta, pri pripravi katere lahko sodeluje vsa družina – vsaj pri delu, ko je školjke treba čistiti.

Njam... 05. 07. 2011 14.10

Lososova nabodala

Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Njam... 04. 07. 2011 15.30

Sirotkina juha z mocarelo

Sirotka je ostanek predelave mleka v sir. Je zdrava, uporablja se v športni prehrani, odlična pa je tudi pri težavah z želodcem. Zakaj bi jo zavrgli, če jo lahko dobro izkoristite?

Njam... 03. 07. 2011 15.18

Avokadova solata s kozicami

Čudovita kombinacija avokada, kozic in svežih kumaric. Naj vas premamijo intenzivne barve in eksotični okusi.

Njam... 01. 07. 2011 12.40

Bela kivijeva torta

Torta, ki jo lahko pripravimo v vsakem letnem času. Ker je ohlajena, najbolj prija poleti.

Njam... 30. 06. 2011 13.30

Škampovi repki na buzaro

Znana dalmatinska specialiteta s škampi, ob kateri se priležeta kozarec dobrega vina in domači kruh.

Njam... 29. 06. 2011 16.33

Škampi s popečenimi bučkami

Ko združimo popečene bučke in škampe, dobimo zelo zanimivo, a preprosto kombinacijo, ki bo čudežno izginila s krožnika.

Njam... 27. 06. 2011 16.04

Fusilli sedmih dišavnic

Mali svedrčki v paradižnikovi omaki z obilico zelišč, ki poskrbijo za fantastičen okus.

Njam... 21. 06. 2011 15.40

Flambiran ananas z medom

Fuzija svežega ananasa in dobrega domačega medu bo pričarala pravcato majhno pravljico ter užitek.

Njam... 19. 06. 2011 16.10

Jagodni tiramisu

Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Njam... 12. 06. 2011 16.08

Pečena hobotnica

Pečena hobotnica je tradicionalna hrvaška jed, vendar je zelo popularna tudi v Sloveniji. Predvsem ob morju. Da pa ne boste samo zaradi hobotnice hodili na morje, si jo pripravite kar doma.

Njam... 10. 06. 2011 16.07

Sladko-kisla solata iz lubenice

Da ni vedno zelenjavna solata, je lahko v vročih dneh na meniju tudi sadna. Vodena lubenica je odličen in zdrav obrok za celo družino.

Njam... 07. 06. 2011 12.00

Zamrznjen jogurt

Narejen je podobno kot sladoled, vendar večina receptov vsebuje želatino, barvila in različna sladila. Mi vam ponujamo najbolj naravno različico.

Njam... 06. 06. 2011 12.00

Poletna rižota

Poletna rižota z maslom, česnom, kislo smetano, gorgonzolo, parmezanom in pinjolami, obarvana s pestom in okrašena z baziliko.

Njam... 04. 06. 2011 13.14

Korenčkova torta

Torta iz prosene moke, korenja, meda, jabolčnega soka in lešnikov je zaradi sestavin zelo zdrava torta. Navdušili boste tako majhne, kot tudi velike otroke.

Njam... 03. 06. 2011 13.35

Papricirane piščančje perutničke

Ta teksaško-mehiška klasika je zasvojila Američane. Sladke in lepljive ali pekoče. Izberite si omako in potopite se v čare jedi z žara.

Njam... 02. 06. 2011 12.00

Makov kolač s pomarančnim oblivom

V testo iz jajc, moke, jogurta in olja primešamo zmleti mak. Pečen kolač premažemo z oblivom s pomarančnim sokom.

Njam... 29. 05. 2011 17.44

Puranja nabodala s cimetovo omako

Čarobna mešanica zelenjavno-sadnih okusov.

Njam... 27. 05. 2011 12.50

Morska pica

Posebna pica z dobrotami iz širnega morja, ki navdušuje še tako zahtevne ljubitelje morskih skrivnosti.

Njam... 25. 05. 2011 14.26

Medene banane v čolničku

Medene banane, postrežene v čolničku, bodo očarale še tako zahtevnega gosta.

Njam... 24. 05. 2011 13.00

Poletna pita iz gozdnih sadežev

Okus sočnih gozdnih plodov, nežnost sladkega testa in čudovite barve so temeljne nianse poletne pite.

Njam... 17. 05. 2011 12.01

Piščančja enchilada

Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Njam... 16. 05. 2011 16.00

Široki rezanci s kaviarjem

Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Njam... 12. 05. 2011 12.31

Postrv z zelišči

Okusi zelišč bodo med pečenjem ribi dali še dodaten okus poletja in s tem pričarali pravo pravljico okusov.

Njam... 11. 05. 2011 13.00

Spomladanska solata z omleto

Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.

Njam... 04. 05. 2011 16.28

Palačinke z maskarponejem

Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Njam... 01. 05. 2011 16.30

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki

Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Njam... 29. 04. 2011 16.00

Jogurtova strnjenka z jagodami

Nežna jogurtova krema v objemu sočnih jagod, ki šarmira že s svojo žametno rdečo barvo. Okus je imeniten, prepustite se mu.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985