Ključna beseda / žlica

Lososov carpaccio
Sveže rezine lososa in okusna omaka iz zelišč predstavljajo odlično kombinacijo ter obljubljajo dober okus.

Makov kolač s pomarančnim oblivom
V testo iz jajc, moke, jogurta in olja primešamo zmleti mak. Pečen kolač premažemo z oblivom s pomarančnim sokom.

Solata iz brstičnega ohrovta
Brstičnega ohrovta marsikdo po krivici ne mara. Pripravljen kot solata, s koščki hrustljavo zapečene slanine, bo prepričal še tako velike skeptike.

Puranja nabodala s cimetovo omako
Čarobna mešanica zelenjavno-sadnih okusov.

Robidov smoothie
Kiselkast okus robide bo skupaj z mlekom in medom pravi osvežilen napitek za vroče poletne dni. Poskrbel pa bo tudi za dnevno dozo vitaminov.

Piščančja enchilada
Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Palačinke s kokosom
Kokosova moka s kislo smetano v palačinki ..., zunaj pa čokoladni sirup. Kdo se lahko temu upre?

Špinačna solata z mandarinami
Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

Palačinke z maskarponejem
Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki
Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Avokado s pršutom in lešnikovo omako
Okusen prigrizek, ki ga lahko ob posebih priložnostih ponudite tudi kot predjed.

Topla solata iz jajčevcev
Solata iz jajčevcev je polna antioksidantov in prefinjenih okusov. Zdrav obrok, primeren za vegetarijance.

Makov kolač s čokoladnim prelivom
Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Bageta z avokadom, lososom in kaviarjem
Popečene rezine bagete debelo namažemo z namazom iz avokada in obložimo z dimljenim lososom in lososovim kaviarjem.

Skutni namaz s čemažem
Zakaj bi si na kruh mazali umetne dodatke, če si lahko v nekaj minutah pripravite odličen domač namaz, ki je poleg vsega celo zdrav!

Osvežilna solata z avokadom
Nenavadna solata vas bo napolnila z energijo in vas prijetno osvežila. Privoščite si jo za večerjo ali kosilo in uživajte v neobičajni kombinaciji okusov.

Tropski koktajl
Vikend je tu in lahko si ga popestrite z brezalkoholnim koktajlom, ki je primeren tudi za vse tiste, ki ste že na pomladanski dieti. Alkohol vsebuje namreč veliko kalorij, ki se jim lahko s tem napitkom izognete.

Juha iz soje in leče
Recept za juho iz leče in soje, ki je lahko brez težav glavni obrok.

Peresniki z brokolijem, tuno in feta sirom
Ste prišli sestradani domov? Ta jed vam bo vzela malo časa, predvsem pa jo boste s kruhom pomazali!

Zeleni skutini kaneloni
Jed, ki jo bodo z veseljem vzljubili tudi vegetarijanci, je okusna različica kosila brez mesa. Kanelone z brokolijem in skuto lahko postrežemo tudi brez omake ali brokoli zamenjamo z bučkami, jajčevci ali cvetačo.

Naravne sestavine za čvrsto zadnjico, trebuh in noge
Toplejši meseci poleg lepšega vremena prinašajo tudi bolj pomanjkljivo oblačenje, kar občutimo predvsem ženske. Minimalistične krpice bodo tako kmalu razkrile tudi najbolj občutljive dele telesa, ki jih pozimi skrbno skrivamo, zato smo vam pripravili nekaj naravnih nasvetov v boju proti vztrajnemu ženskemu sovražniku.

Torta iz lešnikov
Niste najbolj vešči v pripravljanju sladic, pa bi vseeno radi kdaj svoje najdražje presenetili s slastno torto? Potem pripravite lešnikovo torto, saj je enostavna za pripravo.

Krompir z zelenjavo
Pripravite krompir z zelenjavo, ki ga lahko ponudite kot samostojno jed ali prilogo k ribi.

Losos z rdečim poprom
Ta jed je primerna tako za posebne priložnosti kot tudi, da sami sebe nagradite s slastnim ribjim krožnikom. Lahko uporabite svež ali pa zamrznjen losos.

Nadevani šampinjoni
Večerja ali kosilo, malica ali prigrizek, nadevani šampinjoni so prava rešitev prav za vse priložnosti.

Kokosova juha z limonsko travo
Juho je hitro in enostavno pripraviti. Dobra je tudi, ko se jo pogreje, brez težav jo lahko tudi zamrznete.

Čebulna juha
Česa nam doma nikoli ne manjka? Čebule. Včasih čisto pozabimo nanjo, včasih nam celo zacveti. Tu je ideja, za 'čistko' vašega hladilnika, ki vam bo popestrila jedilnik.

Rezanci s česnom in fileti inčunov
Spadate med tiste, ki bi fileje inčunov najraje vmešali k vsaki jedi? Ponujamo vam idejo, kako pripraviti še eno slastno testeninsko jed. Ne bo vam vzelo veliko časa, privoščili pa si boste okusen obrok.

Višnjev tiramisu
Za vse ljubitelje mešanja okusov je tu višnjev tiramisu, ki noti kave in kreme dodaja osvežujoč okus sadja.

Marinirane sardele po beneško
Beneška republika je bila križišče vzhodnih in zahodnih kultur, kar je razvidno iz njihovih posebnih kislo-sladkih receptih. Predstavljamo vam jed (lahko je tudi predjed) s starinskim pridihom in presenetljivim okusom.