Ključna beseda / Novak

RECEPT: Lazanja za Garfielde
Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

RECEPT: Kobariški štruklji
Posebnost kobariških štrukljev ni le ta, da so slastni, temveč so ena redkih jedi, ki nosi prstni odtis gospodinje. Poglejmo recept za pripravo kobariških štrukljev za 6 do 8 oseb.

RECEPT: Zabeljena p'lenta
Vse do začetka 20. stoletja je bila koruzna polenta med revnejšim prebivalstvom pogost nadomestek za kruh. Že nekaj časa pa velja za izvrstno jed, ki jo lahko ponudimo na najrazličnejše načine. Tokrat vam ponujamo recept za zabeljeno polento.

RECEPT: Vanilijevi kolački (mafini)
Preprosta in hitro pripravljena sladica

RECEPT: Hrenovke v testu
Hrenovke na nekoliko drugačen način

RECEPT: Cassoulet
Privoščite si najbolj znano jed jugozahodne Francije.

'Ne gremo še domov!'
Led je prebit, sproščenost je vse večja. Plesalke in plesalci so si že zlezli pod kožo in tekme za New York skoraj nihče več ne omenja. Je to strah, negotovost ali pa iskrena želja po druženju, plesu, prijateljstvu?

Oblečeni v surovo meso, 'bljak'
Pred dnevi so v eni od vzhodnoevropskih držav priredili modno revijo, na kateri so kreatorji predstavili nenavadna oblačila in modne dodatke.

RECEPT: Teksaško marinirana rebrca
Pripravite sočna marinirana rebrca s pridihom Teksasa.

RECEPT: Ameriška zeljna solata z arašidi
Zeljna solata s hrustljavimi dodatki.

RECEPT: Mlečne kumarice
Privoščite si osvežilno kumarično solato.

RESNIČNA ZGODBA: 'Bil je kot rastlina ...'
Pred 18 leti se je zgodila prometna nesreča, ki je Maksa potisnila v komo. Sodba zdravnikov je bila neomajna: Vaš sin je klinično mrtev. Nato se je iznenada nekega dne Maks prebudil in objel uporno mater, ki nikoli ni nehala verjeti.

RECEPT: Tarte tatin
Preprosta in okusna jabolčna pita Eve Strmljan Kreslin.

RECEPT: Pečen telečji vrat
Pripravite okusno in sočno pečenko!

RECEPT: Liptaver
Pripravite si slasten namaz!

Lepotni izbori skozi čas
Lepota in njene definicije so skozi čas doživele nešteto sprememb. Prav tako tudi reakcije družbe na koncept lepote in njena komercializacija. Ta promovira ideologije, ki so prav toliko kontroverzne, kot zanimive.

Je svinganje rešitev za zakon?
Ko se v zakonsko spalnico prikrade monotonija, si tudi številni slovenski zakonci privoščijo obisk svingerskega kluba. Teh je veliko predvsem v tujini, ena od držav, ki je bogata s tovrstno ponudbo, pa je Španija.

Zvezdniška kuhinja: Jožef Oseli
Tokrat smo v Zvezdniško kuhinjo povabili svetovno priznanega kuharskega mojstra Jožefa Oselija. "Če kuhate z ljubeznijo, vam bo uspelo," spodbudno začne.

INTERVJU: Pisateljica Aksinja Kermauner
Med tridesetimi najbolj branimi slovenskimi pisatelji je toliko žensk kot je moških. Za slepe in slabovidne v tem vrhu ustvarja ena sama. Aksinjo Kermauner smo po nastopu na tednu knjige pocukali za rokav in se z njo pogovarjali o njenem delu.

Mrha suha tud' kuha: Preveri, ali si med nagrajenci!
Izžrebali smo pet nagrajencev, ki so nam zaupali recept za svojo najljubšo zdravo jed. To so: Tina Moškon, Urška Pešec, Tjaša Gruden, Jernej Kovač in Ana Stepišnik. Vsi bodo po pošti prejeli knjigo Mrha suha tud' kuha, ki jo je izdala založba Vale Novak.