Ključna beseda / fermentacija

Kisle kumarice: Koristi, tveganja in nasveti za varno uživanje
Nudimo podroben pregled zdravstvenih učinkov kislih kumaric, ki poudarja tako probiotične koristi in prisotnost antioksidantov v fermentiranih različicah kot tudi tveganja, povezana z visoko vsebnostjo natrija. Razkrivamo tudi prednosti domače priprave.

Živila, ki povzročajo vetrove
Tudi živila, najbolj bogata s hranili, lahko povzročajo občutek napihnjenosti in težave z napenjanjem in vetrovi. Če je to nekaj, kar vas pogosto muči, in se sprašujete, zakaj, je morda krivo eno od naslednjih petih živil.

Veganstvo: kaj jesti in kakšne so koristi?
Veganska prehrana je postala zelo priljubljena in vedno več ljudi se odloča za veganstvo zaradi etičnih, okoljskih ali zdravstvenih razlogov. Če je pravilno izvedena, ima lahko takšna prehrana številne koristi za zdravje, vključno z izgubo odvečnih kilogramov in izboljšanim nadzorom krvnega sladkorja. Obenem pa prehrana, ki temelji izključno na rastlinski hrani, lahko poveča tveganje za pomanjkanje hranil.

To je trenutno najbolj priljubljena pijača pri nas
Do sedaj že vsi dobro vemo, da recept za dobro počutje vsebuje redno telesno aktivnost, zdravo in uravnoteženo prehrano, čim manj stresa, pitje vode in nasplošno zdrav življenjski stil. Vse to ima namreč vpliv na naš metabolizem in imunski sistem. Na pospešitev prebave in krepitev imunskega sistema pa imajo vpliv tudi številni napitki, med katerimi je v zadnjem času zagotovo najbolj priljubljena kombuča.

Nikoli več ne boste jedli skupaj paradižnika in kumar
Se vam zdi, da se prehranjujete zdravo, a imate kljub temu pogosto težave z napihnjenostjo, bolečinami v trebuhu, vetrovi in prebavo? Ste kdaj pomislili na to, da so morda za to krive kombinacije živil na vašem krožniku? Živil, kot so na primer paradižnik in kumare, namreč nikoli ne bi smeli jesti skupaj!

Letos obdarujete z mislijo na naravo, zato podarite organsko, podarite Melvito
Obiščite trgovine Melvita, kjer lahko izberete samo najlepša in najboljša darila.