Zadovoljna.si

Ključna beseda / maestro

Recepti 20. 12. 2009 16.00

RECEPT: Rezine Esterhazy

Verjetno ga ni ljubitelja slaščic, ki ne bi poznal rezin Esterhazy. Te slovijo kot eden vrhuncev srednjeevropske slaščičarske tradicije.

Recepti 13. 12. 2009 09.30

RECEPT: Hot dogi s kranjsko in kislim zeljem, zapečeni s sirom

Ljubiteljem 'hot doga', klobase ali hrenovke v podolgovati štručki, predstavljamo slovensko različico te jedi.

Recepti 13. 12. 2009 09.40

RECEPT: Ocvrte riževe kroglice z mocarelo

Jed naj bi izvirala s Sicilije, 'arancine', kot jih v imenujejo v Italiji, naj bi poznali že v 10. stoletju. Primerne so za predjed ali droben prigrizek, lahko pa so zanimiva priloga k mesu.

Recepti 13. 12. 2009 09.50

RECEPT: Vanilijevi rogljički

Vanilijevi rogljički so tradicionalna praznična slaščica. Enostavni za pripravo, a brez dvoma se vam bodo stopili v ustih. Izvrstno se priležejo h kavi, čaju ali sadnemu soku.

Recepti 13. 12. 2009 10.00

RECEPT: Škofovski kruhek

Škofovski kruhek je stara jed, ki ima veliko različic priprave. Sicer pa je to slastno biskvitno pecivo, ki je enostavno za pripravo, a zelo bogato. Primeren je za praznične dni.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Guakamole

Mehiška omaka guakamole je jed z dolgo tradicijo, saj so jo pripravljali že Azteki v 16. stoletju. Nad slastno omako so se navdušili španski konkvistadorji, ki so jo prenesli na evropska tla.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Topla solata z jadranskimi lignji

Bi si radi popestrili hladne zimske dneve? Poskusite z jadranskimi lignji, ki jih uvrščamo v isto kategorijo kot prvovrstne bele ribe. V topli solati so ti že tako najokusnejši glavonožci res nekaj posebnega.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Krompirjeva tortilja

Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

Recepti 19. 11. 2009 11.00

RECEPT: Lazanja za Garfielde

Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Recepti 11. 11. 2009 10.05

RECEPT: Kobariški štruklji

Posebnost kobariških štrukljev ni le ta, da so slastni, temveč so ena redkih jedi, ki nosi prstni odtis gospodinje. Poglejmo recept za pripravo kobariških štrukljev za 6 do 8 oseb.

Recepti 11. 11. 2009 10.00

RECEPT: Zabeljena p'lenta

Vse do začetka 20. stoletja je bila koruzna polenta med revnejšim prebivalstvom pogost nadomestek za kruh. Že nekaj časa pa velja za izvrstno jed, ki jo lahko ponudimo na najrazličnejše načine. Tokrat vam ponujamo recept za zabeljeno polento.

Recepti 05. 11. 2009 14.00

RECEPT: Vanilijevi kolački (mafini)

Preprosta in hitro pripravljena sladica

Recepti 05. 11. 2009 13.00

RECEPT: Hrenovke v testu

Hrenovke na nekoliko drugačen način

Recepti 05. 11. 2009 11.00

RECEPT: Cassoulet

Privoščite si najbolj znano jed jugozahodne Francije.

Recepti 26. 10. 2009 18.18

RECEPT: Tarte tatin

Preprosta in okusna jabolčna pita Eve Strmljan Kreslin.

Recepti 25. 10. 2009 10.36

RECEPT: Pečen telečji vrat

Pripravite okusno in sočno pečenko!

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985