Zadovoljna.si

Ključna beseda / masla

Šport in zdravje 09. 04. 2012 06.18

Kaj zaužiti po telesni vadbi?

Nekateri se za telesno vadbo odločijo zjutraj, nekateri zvečer, za vse pa velja, da je priporočljivo kaj zaužiti ter telesu priskrbeti zadostno količino energije. Toda ste vedeli, da je uživanje hrane po vadbi še bolj pomembno? Po intenzivni telesni vadbi so mišice izčrpane, raven sladkorja v krvi pa je drastično upadla. Začenja se proces razgradnje mišic, ki ga je treba ustaviti. Edini način, da se to ustavi, je ta, da v telo vnesete prehranske elemente, ki so telesu v času po treningu izjemno potrebni. Preberite, kaj je po treningu priporočljivo uživati.

Lepota 09. 03. 2012 15.46

Solata za sijoče lase in lepo kožo

Solata ni zgolj zdrava predjed ali dodatek k obroku. Le malokdo ve, da se v njej skriva obilica vitamina C in laktuina, ter da se ta preprosta zelena ali rdečkasta zelenjava lahko uporablja tudi v lepotne namene. Ne samo, da vas bo solatni krožnik za večerjo zazibal v sladke sanje, poskrbel bo tudi za sijoče lase in lepo kožo.

Novice 12. 12. 2011 15.42

Na Norveškem primanjkuje masla

Na Norveškem vlada veliko pomanjkanje masla. Prebivalci ene najbogatejših držav na svetu so seveda zaskrbljeni, saj se božični prazniki nezadržno bližajo. V norveških supermarketih so namreč police z mlečnimi izdelki že več dni prazne, kar državi z enim najvišjih dohodkov na prebivalca ni ravno v ponos. Največji proizvajalec mlečnih izdelkov na Norveškem Tine je sporočil, da v državi primanjkuje med 500 in 1000 ton masla.

Šport in zdravje 09. 12. 2011 14.50

Izgubite kilograme s francosko dieto

Francoz, doktor Pierre Dukan, ki je pred dobrimi desetimi leti svetu predstavil danes dobro znano Dukanovo dieto in izdal istoimensko knjigo, katere prodaja je dosegla rekordne številke, še vedno navdušuje številne ljudi. Danes naj bi se po njej prehranjevalo čez 1,5 milijona Francozinj, zaupajo pa ji tudi številne zvezdnice, med drugim manekenka Gisele Bundchen in pevka Jennifer Lopez.

Novice 05. 10. 2011 12.04

Danska uvedla davek na maščobe

Danska je 1.oktobra kot prva država na svetu uvedla davek na maščobe, in sicer v vrednosti 16 kron (2,15 evra) na kilogram nasičenih maščob. Na ta način želijo zmanjšati porabo maščob med prebivalstvom. Davek se bo obračunaval na vse izdelke, ki vsebujejo nasičene maščobe, vključno s predpripravljenimi jedmi.

Moda 30. 08. 2011 14.28

Karitejevo maslo: Kleopatrina skrivnost večne mladosti

Njegove lepotilne, hranilne in zdravilne učinke afriški zdravilci uporabljajo že tisočletja, medtem ko ga je Evropa spoznala šele pred kratkim. Karitejevo maslo je pogost dodatek negovalni kozmetiki, ki je primerno predvsem za nego kože. Njegova bogata sestava temeljito vlaži, neguje in skrbi za prožnost, zato izdelke s karitejem pogosto uporabljajo prav nosečnice. Primeren je tudi za ljudi z zelo občutljivo in suho kožo, najbolj učinkovita pa bo predvsem njegova naravna različica.

Vaše erotične zgodbe 2011 28. 08. 2011 07.10

Izgubljena med prevodi

Bilo je vroče popoldne, sopara se je kar dvigovala iz kamnitih tal. Na poti do vasice ni bilo nobenega postajališča, ali pa vsaj klopce, da bi si Jane vsaj malo odpočila. Vse kar jo je spremljalo so bile na kilometre dolge plantaže vinogradov, visoka trava ob poti in hladen vetrič, ki se jo je dotaknil sem in tja, da ji je skuštral dolge lase in naježil njeno vročo in prepoteno kožo ter ji dal novega zagona, da nadaljuje pot.

Njam... 14. 07. 2011 14.55

Rižev puding

Okusno in enostavno pripravljen rižev puding, ki je kot sladica ali za zajtrk zelo priljubljen pri Špancih. Že sam vonj pričara Špancem objem doma in spomine na otroštvo.

Njam... 12. 07. 2011 14.05

Ovseni piškoti

Privoščite si polnovreden posladek in uživajte v grižljajih zdrave hrane.

Njam... 10. 07. 2011 10.01

Ananasova krema z rumom

Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Njam... 05. 07. 2011 14.10

Lososova nabodala

Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Njam... 28. 06. 2011 15.45

Palačinke s špinačo

Palačinke z bogatim nadevom iz špinače, bučk, skute in z vonjem po timijanu.

Njam... 21. 06. 2011 15.40

Flambiran ananas z medom

Fuzija svežega ananasa in dobrega domačega medu bo pričarala pravcato majhno pravljico ter užitek.

Njam... 06. 06. 2011 12.00

Poletna rižota

Poletna rižota z maslom, česnom, kislo smetano, gorgonzolo, parmezanom in pinjolami, obarvana s pestom in okrašena z baziliko.

Njam... 02. 06. 2011 12.00

Makov kolač s pomarančnim oblivom

V testo iz jajc, moke, jogurta in olja primešamo zmleti mak. Pečen kolač premažemo z oblivom s pomarančnim sokom.

Njam... 25. 05. 2011 14.26

Medene banane v čolničku

Medene banane, postrežene v čolničku, bodo očarale še tako zahtevnega gosta.

Njam... 24. 05. 2011 13.00

Poletna pita iz gozdnih sadežev

Okus sočnih gozdnih plodov, nežnost sladkega testa in čudovite barve so temeljne nianse poletne pite.

Njam... 16. 05. 2011 16.00

Široki rezanci s kaviarjem

Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Njam... 15. 05. 2011 15.35

Musaka

Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Njam... 11. 05. 2011 13.00

Spomladanska solata z omleto

Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.

Njam... 05. 05. 2011 16.20

Ananasova krema z rumom

Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Njam... 03. 05. 2011 14.00

Baklava

Sladica iz listnatega testa z orehovim nadevom prihaja iz Turčije in bo navdušila vse tiste, ki radi preizkušajo kulinarične bisere drugih kultur.

Njam... 01. 05. 2011 16.30

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki

Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Njam... 20. 04. 2011 15.41

Makov kolač s čokoladnim prelivom

Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Njam... 19. 04. 2011 15.50

Petelin v vinski omaki

V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Njam... 07. 04. 2011 14.40

Školjčna juha

Klasična juha z mediteranskim pridihom in odličnim okusom bo s svojo predstavitvijo obudila morske užitke.

Njam... 27. 03. 2011 15.30

Sirova pita s šparglji

Hitra in preprosta pita je kot nalašč za sveže pomladne dni. Postrezite jo s skledo zelene solate ali v njej uživajte samostojno, brez priloge. Jed je primerna tudi za vegetarijance.

Šport in zdravje 25. 03. 2011 09.29

Dieta za seksi zadnjico

Hiter in nezdrav življenjski slog lahko privede do nabiranja maščobe na predelu zadnjice in stegen. Če želite pravočasno ukrepati, morate svoj organizem očistiti in nahraniti s pravilno izbiro živil. Odpovedati se morate nasičeni maščobi in sladkorju ter ju nadomestiti s polnovrednimi živili. Vaša zadnjica bo tako do poletnih dni bolj čvrsta in manjša!

Njam... 20. 03. 2011 17.20

Vaniljevi rogljički

Sladki, nagajivi in izjemno preprosti … vaniljevi rogljički!

Njam... 16. 03. 2011 16.25

Mafini z marcipanom

Sladko, slajše, najslajše! Mafini z marcipanom so idealni za vse sladokusce, ki nimate veliko časa, a vedno z veseljem zagrizete v nekaj sladkega.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985