Ključna beseda / me

RECEPT: Guakamole
Mehiška omaka guakamole je jed z dolgo tradicijo, saj so jo pripravljali že Azteki v 16. stoletju. Nad slastno omako so se navdušili španski konkvistadorji, ki so jo prenesli na evropska tla.

RECEPT: Krompirjeva tortilja
Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

ZVEZDNIŠKE LJUBEZNI: Salome in njen politik
Salome je eno svojih ljubezenskih zgodb podrobneje razkrila v knjigi Novo rojstvo, iz katere smo povzeli le poglavitne dele razburljive seksualne afere. Od večera, ko sta se spoznala, do prve strastne noči in presenetljivega konca, ki bo marsikomu vzel dih.

Zoran Aragović: 'Ugrizni v moj slog!'
Zagrebčan Zoran Aragović, bolj znan pod imenom Bite my Style, je izbral slog, ki je za pregovorno zmerno eleganten Zagreb dokaj pogumen. Njegova značilnost so kričeče barve in 'odštekane' kombinacije različnih vzorcev ter tkanin.

Katarina, Petra, Denis, Nuša in Marko
Predstavljamo pet od dvajsetih plesnih kandidatov, ki se potegujejo za potovanje v New York. Strokovna komisija budno spremlja njihov napredek pri plesu. Kdo jih bo prepričal?

Milan, Jana, Jasmina, Ana in Uroš
Napetost raste, plesalke in plesalci trenirajo vsak dan. Kdo bo prepričal komisijo in odpotoval v New York? Vse in še več v zadovoljni plesni zvezdi.

Tamarin dnevnik: 'Zagozdila sem se na ginekološki mizi.'
Novinarka Tamara se je v svojem prvem dnevniku spraševala, ali je noseča ali debela. Tokrat pa se spominja drugačnih problemov. Kako pa je z njenimi treningi v akciji 'Hujšajmo skupaj'?

VALENTINA JERMAN
Valentina Jerman je stara 28 let in prihaja z Izlak. Je zaposlena in končuje diplomo na Fakulteti za komercialne in poslovne vede.

Namesto kremšnit tek okoli jezera
Seveda govorimo o blejskih kremšnitah in Blejskem jezeru. Ines in Caudia skupaj s trenerjem Denisom trenirata tako v fitnesu kot tudi na prostem. Prve bolečine v mišicah so minile, ko sta stopili na tehtnico, pa je vsaki pokazala slab kilogram manj.

MILAN ŽAFRAN
Milan Žafran se je rodil pred petdesetimi leti v Posavju, živi in dela v Kranju in ima tri otroke. V rednem roku je diplomiral na strojni fakulteti, zdaj končuje še študij managementa a mu za diplomo vedno zmanjka časa.

Čas je za 'babji' žur!
Hladne večere lahko preživite na toplem, se pri tem nasmejite in izveste kaj novega. Vse to in še več vas čaka, če se odločite za najboljšo zabavo – 'babji' žur!

Peresniki s prekajenim lososom
Ko vam zmanjkuje časa, radi bi si privoščili pa nekaj slastnega, si pripravite to enostavno jed.

'Sopihajoče lokomotive'
Kandidatke in kandidati so opravili že prve treninge, strnili vtise ter jih zlili na papir. Vas zanima, kdo je sopihajoča lokomotiva, kdo pije kavo brez sladkorja in koga je bolezen namesto v fitnes položila v posteljo? Vse in še več pikantnosti v njihovih dnevnikih.

MAJA LAVTAR
Maja Lavtar je stara 29 let in zaključuje podiplomski študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Je ljubiteljica plesa, rada bere in obožuje “kofetkanje” s prijateljicami.

JANA VELUNŠEK
Rada ima glasbo, obišče dober koncert, gledališče ji ni tuje in neznansko rada pleše. Umetniška duša, ki obvladuje dogajanje okoli sebe, s pravo mero občutka za sočloveka.

MARKO CERJAN
Štajerc iz pravega testa, ki se v družbi Zadovoljnih plesnih zvezd počuti odlično. Vedno in povsod se dobro znajde in pripravljen je pomagati v vsakem trenutku. Nagrada se mu zdi mamljiva, kaj pa meni o samem tekmovanju?

ANA VODIŠEK
Najmlajša plesalka Zadovoljne plesne zvezde se zelo dobro znajde v pisani druščini, ki se vsak dan spopada z novimi plesnimi koraki. Je mladost njena prednost?

FERI LEVAČIČ
Feri je edini upokojenec v Zadovoljni plesni zvezdi, a se lahko v plesnih spretnostih kosa z vsemi mlajšimi plesalkami in plesalci. Je vedno nasmejan in na nobeni plesni vaji ni manjkal.

RECEPT: Lazanja za Garfielde
Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

'Pazite, kaj sanjate, Angelca Likovič vas gleda!'
Angelca Likovič zagotovo ni oseba, ki vas bo pustila hladne. Ali vam je všeč ali pa je ne marate, vmesnih občutij ni. Velja za glas morale in branik konzervativnih vrednot. Kdor do sedaj ni vedel zanjo, jo je spoznal kot komentatorko Kmetije.

'Za moško revijo pa ne!'
Če so se še pred kratkim morale zvezdnice, da bi pritegnile pozornost širše javnosti, sleči za moško revijo, je danes v modi vse kaj drugega. Največje zvezde ponudbo, da bi se slekle, kljub vrtoglavim honorarjem, zavrnejo.

Potopite se v mehurčke
Zaprite oči in si zamislite – kad polna milnih mehurčkov, omamen vonj in nežna svetloba odseva sveč. Potrebujete še kaj več? Potopite se v kopel sprostitve in se napolnite z novo energijo.

'Cheesecake'
Tokrat smo vam pripravili recept za slastno torto, ki jo naredite iz sira in skute.

Razkrita najslavnejša prodajalka ljubezni
Končuje se več let ugibanj o tem, kdo je najbolj priznana prostitutka na svetu, ki o svojem delu celo piše na blogu. Končno je prišlo do presenetljivega razkritja, da je erotična pisateljica v resnici znanstvenica iz angleškega mesta Bristol.

Mala šola seksa: Globoko grlo
Globoko grlo je tehnika, pri kateri se nabrekli penis v celoti zarine globoko v usta ženske ali moškega, in sicer tako, da doseže partnerjevo grlo.

Piščančja juha z gobami
V hladnih dneh se pogrejte s slastno kremno juho!

Na naraven način do večjih prsi!
Ni razloga za brezup, če niste lastnica velikega oprsja. Obstaja več metod, s katerimi lahko vidno povečate svoje oprsje brez kirurškega posega. Preberite kako!

Tamarin dnevnik: Noseča ali debela?
Novinarka Tamara bo tudi v tokratni akciji 'Hujšajmo skupaj' svoje občutke beležila v dnevnik. Misli, vzponi, padci, smeh, solze ... Vse to in še več v njenem dnevniku, ki nasmeje vsakogar.

Penasta vroča čokolada
Hladni večeri so namenjeni dolgim pogovorom v najboljši družbi in za sladkanje z dišečo vročo čokolado.

'In kaj potem, če sem debela?!'
Ines Dolžan nam je zaupala, da obožuje svojo okroglo postavo. Zmerljivke iz otroštva in mladosti je niso spravile na kolena, žal pa je morala kloniti na kmetiji. Vendar je odšla pokončno in ponosno!