Zadovoljna.si

Ključna beseda / oljčno olje

Njam... 29. 03. 2010 17.00

Polnjene pečene sardine

Imate radi ribje jedi, a ne najdete novega recepta? Mi vam ponujamo nasvet za pripravo pečenih polnjenih sardin.

Recepti 27. 10. 2009 14.30

RECEPT: Ražnjiči iz mletega mesa

Slastni ražnjiči iz mletega mesa.

Moda 08. 03. 2010 19.15

Resnica o domačih pripravkih za lase!

Različne maske za lase, ki jih pripravite kar doma, naj bi veljale za veliko bolj koristne od kemičnih izdelkov, ki jih lahko kupite v različnih prodajalnah. Ali je to res? Ne povsem ...

Recepti 04. 03. 2010 15.00

RECEPT: Burgerji s krompirčkom

Včasih nam vsem zadiši en velik, obložen, dišeč hamburger. Kakšna je hitra hrana, če si jo pripravimo doma? Seveda veliko bolj zdrava in zelo okusna.

Recepti 13. 12. 2009 09.40

RECEPT: Ocvrte riževe kroglice z mocarelo

Jed naj bi izvirala s Sicilije, 'arancine', kot jih v imenujejo v Italiji, naj bi poznali že v 10. stoletju. Primerne so za predjed ali droben prigrizek, lahko pa so zanimiva priloga k mesu.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Guakamole

Mehiška omaka guakamole je jed z dolgo tradicijo, saj so jo pripravljali že Azteki v 16. stoletju. Nad slastno omako so se navdušili španski konkvistadorji, ki so jo prenesli na evropska tla.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Topla solata z jadranskimi lignji

Bi si radi popestrili hladne zimske dneve? Poskusite z jadranskimi lignji, ki jih uvrščamo v isto kategorijo kot prvovrstne bele ribe. V topli solati so ti že tako najokusnejši glavonožci res nekaj posebnega.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Krompirjeva tortilja

Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

Recepti 19. 11. 2009 11.00

RECEPT: Lazanja za Garfielde

Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Recepti 05. 11. 2009 11.00

RECEPT: Cassoulet

Privoščite si najbolj znano jed jugozahodne Francije.

Novice 18. 10. 2009 00.00

Tuna siciliana nova uspešnica med paštetami Arget

Nov izdelek Argeta – Tuna Siciliana že postaja nova uspešnica med priljubljenimi namazi Argeta.

Šport in zdravje 12. 11. 2008 18.26

Organska hrana pomladi

Navdih je našla v filmu o moškem, ki se je mesec dni prehranjeval le s hitro hrano. Odločila pa se je narediti ravno nasprotno in 30 dni jesti le surovo, organsko hrano.

Šport in zdravje 24. 10. 2008 16.19

Koda za vitkost

Po Da Vincijevi šifri, v kateri je pisatelj Dan Brown razpletal teorijo zarote, je luč sveta ugledala še ena šifra, tokrat Dietna. Poglejmo podrobnosti.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1109