Zadovoljna.si

Ključna beseda / oljčno

Njam... 29. 06. 2010 16.50

Hladne testenine z zelenjavo

Ste preskočili kosilo in vas v večernih urah muči lakota? Ne sezite po težki in mastni hrani, ampak si raje privoščite hladne testenine z zelenjavo.

Njam... 22. 06. 2010 17.30

Ravioli z zelenjavo in pršutom

Izkoristite poletje in vse dobrote, ki jih ta čas ponuja. pripravite si slastno jed iz sezonske zelenjave.

Njam... 07. 06. 2010 17.00

Ocvrte klobase s krompirjem

Res je, da je zdravo jesti lahko hrano. Toda včasih se prileže tudi kakšna kalorična jed, ki vam polepša dan.

Šport in zdravje 25. 03. 2010 19.07

Paleo dieta: Hujšajte kot Megan Fox

Dieta Paleo temelji na hrani, ki so jo poznali že naši predniki iz paleolitika. Uporablja jo tudi hollywoodska lepotica Megan Fox, ki s preprostimi triki ohranja čvrsto in zavidljivo telo.

Njam... 21. 05. 2010 18.00

Testenine s čičeriko

Čičerika postaja vse bolj priljubljena vrsta stročnice, saj je slastna v solati in kot priloga. Ste vedeli, da je odlična tudi s testeninami?

Njam... 17. 05. 2010 15.36

Rakci z artičokami

Sveža in lahka jed, ki vam bo vzela pol ure in popolnoma zadovoljila vašo potrebo po dobrem.

Recepti 08. 05. 2010 18.36

Ribja juha

Ste si zaželeli ribe, a vas hkrati neznansko mika topla juha? Privoščite si oboje skupaj!

Recepti 14. 04. 2010 09.00

Kuskus s petimi začimbami in rožmarinovim kefirjem

Kuskus je specialiteta Berberov in ena glavnih jedi Severne Afrike.

Moda 11. 04. 2010 18.45

Poskrbite za svoje ročice

Roke so lahko največje izdajalke starosti, zato je pravilna nega rok še kako pomembna, da bi bile videti lepe in mladostne tudi v kasnejših letih.

Njam... 04. 04. 2010 15.00

Zelenjava v pečici

Ste se prenajedali z velikonočnimi dobrotami? Mogoče je zdaj pravi čas, da si privoščite izključno zelenjavni obrok. Poskusite s šestimi vrstami zelenjave, ki jih popečete v pečici.

Moda 31. 03. 2010 18.47

4 lepotni triki iz domače kuhinje

Oljčno olje, sveže kumare in kvas so je že dolgo znani kot zavezniki lepote, ki se skrivajo tudi v domači kuhinji. Pozabiti pa ne smete niti na nov seznam štirih trikov za nego vaših las in kože.

Njam... 31. 03. 2010 16.42

Krompir s slanino

Za hitro in okusno malico si lahko pripravite krompir s slanino.

Njam... 29. 03. 2010 17.00

Polnjene pečene sardine

Imate radi ribje jedi, a ne najdete novega recepta? Mi vam ponujamo nasvet za pripravo pečenih polnjenih sardin.

Recepti 27. 10. 2009 14.30

RECEPT: Ražnjiči iz mletega mesa

Slastni ražnjiči iz mletega mesa.

Moda 08. 03. 2010 19.15

Resnica o domačih pripravkih za lase!

Različne maske za lase, ki jih pripravite kar doma, naj bi veljale za veliko bolj koristne od kemičnih izdelkov, ki jih lahko kupite v različnih prodajalnah. Ali je to res? Ne povsem ...

Recepti 04. 03. 2010 15.00

RECEPT: Burgerji s krompirčkom

Včasih nam vsem zadiši en velik, obložen, dišeč hamburger. Kakšna je hitra hrana, če si jo pripravimo doma? Seveda veliko bolj zdrava in zelo okusna.

Recepti 13. 12. 2009 09.40

RECEPT: Ocvrte riževe kroglice z mocarelo

Jed naj bi izvirala s Sicilije, 'arancine', kot jih v imenujejo v Italiji, naj bi poznali že v 10. stoletju. Primerne so za predjed ali droben prigrizek, lahko pa so zanimiva priloga k mesu.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Guakamole

Mehiška omaka guakamole je jed z dolgo tradicijo, saj so jo pripravljali že Azteki v 16. stoletju. Nad slastno omako so se navdušili španski konkvistadorji, ki so jo prenesli na evropska tla.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Topla solata z jadranskimi lignji

Bi si radi popestrili hladne zimske dneve? Poskusite z jadranskimi lignji, ki jih uvrščamo v isto kategorijo kot prvovrstne bele ribe. V topli solati so ti že tako najokusnejši glavonožci res nekaj posebnega.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Krompirjeva tortilja

Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

Recepti 19. 11. 2009 11.00

RECEPT: Lazanja za Garfielde

Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Recepti 05. 11. 2009 11.00

RECEPT: Cassoulet

Privoščite si najbolj znano jed jugozahodne Francije.

Novice 18. 10. 2009 00.00

Tuna siciliana nova uspešnica med paštetami Arget

Nov izdelek Argeta – Tuna Siciliana že postaja nova uspešnica med priljubljenimi namazi Argeta.

Šport in zdravje 12. 11. 2008 18.26

Organska hrana pomladi

Navdih je našla v filmu o moškem, ki se je mesec dni prehranjeval le s hitro hrano. Odločila pa se je narediti ravno nasprotno in 30 dni jesti le surovo, organsko hrano.

Šport in zdravje 24. 10. 2008 16.19

Koda za vitkost

Po Da Vincijevi šifri, v kateri je pisatelj Dan Brown razpletal teorijo zarote, je luč sveta ugledala še ena šifra, tokrat Dietna. Poglejmo podrobnosti.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1020