Ključna beseda / olja

Sirotkina juha z mocarelo
Sirotka je ostanek predelave mleka v sir. Je zdrava, uporablja se v športni prehrani, odlična pa je tudi pri težavah z želodcem. Zakaj bi jo zavrgli, če jo lahko dobro izkoristite?

Avokadova solata s kozicami
Čudovita kombinacija avokada, kozic in svežih kumaric. Naj vas premamijo intenzivne barve in eksotični okusi.

Škampovi repki na buzaro
Znana dalmatinska specialiteta s škampi, ob kateri se priležeta kozarec dobrega vina in domači kruh.

Škampi s popečenimi bučkami
Ko združimo popečene bučke in škampe, dobimo zelo zanimivo, a preprosto kombinacijo, ki bo čudežno izginila s krožnika.

Palačinke s špinačo
Palačinke z bogatim nadevom iz špinače, bučk, skute in z vonjem po timijanu.

Fusilli sedmih dišavnic
Mali svedrčki v paradižnikovi omaki z obilico zelišč, ki poskrbijo za fantastičen okus.

Solata z rukolo in parmezanom
Lahko si jo pripravimo celo skledo, dodamo malo sira in začimb, tako morda ne bomo potrebovali ničesar drugega za pod zob.

Prej in potem: Zvezdnice obožujejo velike silikone
Čeprav velike prsi obremenjujejo hrbtenico in za aktivno življenje niso ravno praktične, se zvezdnice še vedno najpogosteje odločajo prav za povečanje prsi. Zbrali smo nekaj zvezdnic, ki so svoje balkone pošteno povečale s silikonskimi vsadki.

Zelenjavna nabodala
Pisana popestritev na krožniku, ki je dobila navdih iz Francije. Nepogrešljiva na piknikih.

Tri kratke diete z jagodami
Jagode so bogate z vitaminom C, so močan antioksidant in blagodejno delujejo na telo. Vsebujejo vlaknine in koristno vplivajo na prebavo, znižujejo holesterol v krvi, zmanjšujejo tveganje srčnih obolenj, obenem pa so tudi odlično sredstvo v boju proti prostim radikalom in celulitu. Izkoristite moč, ki se skriva v tem sočnem sadežu in odplaknite škodljive snovi iz organizma kar med koncem tedna.

Lososov carpaccio
Sveže rezine lososa in okusna omaka iz zelišč predstavljajo odlično kombinacijo ter obljubljajo dober okus.

Olivno olje zmanjšuje možnost za kap
Starejši ljudje, ki uživajo olivno olje, imajo manjše možnosti, da doživijo kap, je pokazala raziskava francoskega inštituta za zdravstvene in medicinske raziskave iz Bordeauxa, ki so jo v sredo objavili v ZDA. Študija je zaobjela 7625 oseb, starih 65 let in več, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ajdov kruh
Ajdov kruh dolgo ostane svež, ker v sebi zadržuje vlago. Za posebne priložnosti v testo vmešamo nekaj pesti prebranih in nasekljanih orehov. Ajdovo moko mešamo s pšenično, delež ajdove je od 30 do 70 odstotkov, običajno pa 50 odstotkov.

Sijoča koža z rdečo lečo
Opažate, da je vaša koža postala pusta in izsušena? Zagotovo rabi čiščenje in vlaženje. Ne boste zgrešile, če se odločite za 'domači zvarek' iz rdeče leče, ki bo vašo kožo očistil odmrlih celic, omehčal jo bo in ji dal vlažnost, ki jo nujno rabi. Ob tem ste brez strahu, da bi vaš piling vseboval snovi, ki bi lahko vaši koži škodovale.

Pečena hobotnica
Pečena hobotnica je tradicionalna hrvaška jed, vendar je zelo popularna tudi v Sloveniji. Predvsem ob morju. Da pa ne boste samo zaradi hobotnice hodili na morje, si jo pripravite kar doma.

Solata s čičeriko in papriko
Ta hrustljava solata je prava poslastica kot priloga ali kot samostojna jed. Mi stavimo na veliko porcijo, zato vam nudimo recept za štiri ljudi.

Pečene banane
Tipična sladica iz azijske kuhinje, ki vas napolni z energijo.

Korenčkova torta
Torta iz prosene moke, korenja, meda, jabolčnega soka in lešnikov je zaradi sestavin zelo zdrava torta. Navdušili boste tako majhne, kot tudi velike otroke.

Papricirane piščančje perutničke
Ta teksaško-mehiška klasika je zasvojila Američane. Sladke in lepljive ali pekoče. Izberite si omako in potopite se v čare jedi z žara.

S kokosom do mehkih las
Kokosu zaradi blagodejnih lastnosti pravimo tudi drevo življenja, saj ima njegov sok enako elektrolitsko ravnovesje kot naša kri. Njegovo mleko skriva zakladnico mineralov in vitaminov, poleg majhne kalorijske vrednosti pa lahko priljubljen tropski sadež uporabljamo tako za prehrambne kot za lepotne namene.

Makov kolač s pomarančnim oblivom
V testo iz jajc, moke, jogurta in olja primešamo zmleti mak. Pečen kolač premažemo z oblivom s pomarančnim sokom.

Solata iz brstičnega ohrovta
Brstičnega ohrovta marsikdo po krivici ne mara. Pripravljen kot solata, s koščki hrustljavo zapečene slanine, bo prepričal še tako velike skeptike.

Dolga kitajska juha
Odlična in hitro pripravljena kitajska juhica bo popestrila vsak začetek okusnega kosila.

Znane Srbkinje si odstranjujejo silikone
Svetovni trend, ki narekuje odstranjevanje silikonskih polnil iz ustnic, je zajel tudi srbske pristašice lepotnih posegov. Srbski lepotni kirurgi imajo tako zadnje čase polne roke dela z ženskami, med njimi tudi znanimi Srbkinjami, ki so prišle na odstranjevanje silikona iz ustnic.

Puranja nabodala s cimetovo omako
Čarobna mešanica zelenjavno-sadnih okusov.

Morska pica
Posebna pica z dobrotami iz širnega morja, ki navdušuje še tako zahtevne ljubitelje morskih skrivnosti.

Zloženka z jajčevci in paradižnikom
Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Univerzalno in naravno zdravilo
Znano in preizkušeno zelišče so uporabljali že stari Egipčani, ki so črno kumino častili kot univerzalno zdravilo za mnoge bolezni, medtem ko jo v današnjem času neupravičeno zapostavljamo. Veliko ljudi namreč moti predvsem izrazit okus, zato jo je smiselno zaužiti v obliki tablet, prahu ali olja.

Musaka
Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Losos z ananasom na žaru
Lososovi kotleti z ananasovimi rezinami? Ja, na Filipinih precej pogosta jed. Popestrite peko na žaru in si jo privoščite tudi vi.