Zadovoljna.si

Ključna beseda / olja

Njam... 13. 07. 2011 12.40

Kuskus z malinami, bučkami in pinjolami

Solata, ki vas bo s svojim nenavadnim okusom popolnoma začarala!

Njam... 11. 07. 2011 15.35

Španska mandljeva juha

Vsako leto, v mestecu Almáchar (Andaluzija), na 2. septembra priredijo festival, na katerem slavijo to jed, ki izhaja iz tradicionalne andaluzijske kuhin

Njam... 08. 07. 2011 10.00

Dagnje na buzaro

Preprosta specialiteta, pri pripravi katere lahko sodeluje vsa družina – vsaj pri delu, ko je školjke treba čistiti.

Njam... 07. 07. 2011 15.15

Špageti s česnom in tartufi

Špageti odličnega okusa, ki vas ne bodo razočarali.

Šport in zdravje 07. 07. 2011 15.40

Miranda Kerr - do vitkosti z noni sokom in kokosovim oljem

Avstralska lepotica Miranda Kerr je razkrila svoje nenavadne prehranjevalne navade, ki pripomorejo k njenemu lepemu in zdravemu videzu. Skrivnost se skriva v kokosovem olju in noni soku, ki ju lepotica uživa vsak dan. Njen osebni kuhar je postregel celo z receptom za okusno jed, ki jo ima Miranda zelo rada.

Njam... 06. 07. 2011 16.10

Solata iz mocarele, paradižnikov in pirinih testenin

Čas je za piro, ki velja za izredno zdravo vrsto žita, saj vsebuje obilo pomembnih vlaknin in ogljikovih hidratov. Dodali smo še tipično italijanske sestavine, kot so paradižnik, mocarela in bazilika.

Njam... 05. 07. 2011 14.10

Lososova nabodala

Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Njam... 04. 07. 2011 15.30

Sirotkina juha z mocarelo

Sirotka je ostanek predelave mleka v sir. Je zdrava, uporablja se v športni prehrani, odlična pa je tudi pri težavah z želodcem. Zakaj bi jo zavrgli, če jo lahko dobro izkoristite?

Njam... 03. 07. 2011 15.18

Avokadova solata s kozicami

Čudovita kombinacija avokada, kozic in svežih kumaric. Naj vas premamijo intenzivne barve in eksotični okusi.

Njam... 30. 06. 2011 13.30

Škampovi repki na buzaro

Znana dalmatinska specialiteta s škampi, ob kateri se priležeta kozarec dobrega vina in domači kruh.

Njam... 29. 06. 2011 16.33

Škampi s popečenimi bučkami

Ko združimo popečene bučke in škampe, dobimo zelo zanimivo, a preprosto kombinacijo, ki bo čudežno izginila s krožnika.

Njam... 28. 06. 2011 15.45

Palačinke s špinačo

Palačinke z bogatim nadevom iz špinače, bučk, skute in z vonjem po timijanu.

Njam... 27. 06. 2011 16.04

Fusilli sedmih dišavnic

Mali svedrčki v paradižnikovi omaki z obilico zelišč, ki poskrbijo za fantastičen okus.

Njam... 26. 06. 2011 10.00

Solata z rukolo in parmezanom

Lahko si jo pripravimo celo skledo, dodamo malo sira in začimb, tako morda ne bomo potrebovali ničesar drugega za pod zob.

Novice 23. 06. 2011 17.42

Prej in potem: Zvezdnice obožujejo velike silikone

Čeprav velike prsi obremenjujejo hrbtenico in za aktivno življenje niso ravno praktične, se zvezdnice še vedno najpogosteje odločajo prav za povečanje prsi. Zbrali smo nekaj zvezdnic, ki so svoje balkone pošteno povečale s silikonskimi vsadki.

Njam... 23. 06. 2011 15.40

Zelenjavna nabodala

Pisana popestritev na krožniku, ki je dobila navdih iz Francije. Nepogrešljiva na piknikih.

Šport in zdravje 19. 06. 2011 16.15

Tri kratke diete z jagodami

Jagode so bogate z vitaminom C, so močan antioksidant in blagodejno delujejo na telo. Vsebujejo vlaknine in koristno vplivajo na prebavo, znižujejo holesterol v krvi, zmanjšujejo tveganje srčnih obolenj, obenem pa so tudi odlično sredstvo v boju proti prostim radikalom in celulitu. Izkoristite moč, ki se skriva v tem sočnem sadežu in odplaknite škodljive snovi iz organizma kar med koncem tedna.

Njam... 17. 06. 2011 15.20

Lososov carpaccio

Sveže rezine lososa in okusna omaka iz zelišč predstavljajo odlično kombinacijo ter obljubljajo dober okus.

Novice 16. 06. 2011 12.00

Olivno olje zmanjšuje možnost za kap

Starejši ljudje, ki uživajo olivno olje, imajo manjše možnosti, da doživijo kap, je pokazala raziskava francoskega inštituta za zdravstvene in medicinske raziskave iz Bordeauxa, ki so jo v sredo objavili v ZDA. Študija je zaobjela 7625 oseb, starih 65 let in več, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Njam... 16. 06. 2011 17.10

Ajdov kruh

Ajdov kruh dolgo ostane svež, ker v sebi zadržuje vlago. Za posebne priložnosti v testo vmešamo nekaj pesti prebranih in nasekljanih orehov. Ajdovo moko mešamo s pšenično, delež ajdove je od 30 do 70 odstotkov, običajno pa 50 odstotkov.

Lepota 15. 06. 2011 14.42

Sijoča koža z rdečo lečo

Opažate, da je vaša koža postala pusta in izsušena? Zagotovo rabi čiščenje in vlaženje. Ne boste zgrešile, če se odločite za 'domači zvarek' iz rdeče leče, ki bo vašo kožo očistil odmrlih celic, omehčal jo bo in ji dal vlažnost, ki jo nujno rabi. Ob tem ste brez strahu, da bi vaš piling vseboval snovi, ki bi lahko vaši koži škodovale.

Njam... 12. 06. 2011 16.08

Pečena hobotnica

Pečena hobotnica je tradicionalna hrvaška jed, vendar je zelo popularna tudi v Sloveniji. Predvsem ob morju. Da pa ne boste samo zaradi hobotnice hodili na morje, si jo pripravite kar doma.

Njam... 09. 06. 2011 14.13

Solata s čičeriko in papriko

Ta hrustljava solata je prava poslastica kot priloga ali kot samostojna jed. Mi stavimo na veliko porcijo, zato vam nudimo recept za štiri ljudi.

Njam... 08. 06. 2011 15.00

Pečene banane

Tipična sladica iz azijske kuhinje, ki vas napolni z energijo.

Njam... 04. 06. 2011 13.14

Korenčkova torta

Torta iz prosene moke, korenja, meda, jabolčnega soka in lešnikov je zaradi sestavin zelo zdrava torta. Navdušili boste tako majhne, kot tudi velike otroke.

Njam... 03. 06. 2011 13.35

Papricirane piščančje perutničke

Ta teksaško-mehiška klasika je zasvojila Američane. Sladke in lepljive ali pekoče. Izberite si omako in potopite se v čare jedi z žara.

Lepota 03. 06. 2011 13.35

S kokosom do mehkih las

Kokosu zaradi blagodejnih lastnosti pravimo tudi drevo življenja, saj ima njegov sok enako elektrolitsko ravnovesje kot naša kri. Njegovo mleko skriva zakladnico mineralov in vitaminov, poleg majhne kalorijske vrednosti pa lahko priljubljen tropski sadež uporabljamo tako za prehrambne kot za lepotne namene.

Njam... 02. 06. 2011 12.00

Makov kolač s pomarančnim oblivom

V testo iz jajc, moke, jogurta in olja primešamo zmleti mak. Pečen kolač premažemo z oblivom s pomarančnim sokom.

Njam... 01. 06. 2011 13.55

Solata iz brstičnega ohrovta

Brstičnega ohrovta marsikdo po krivici ne mara. Pripravljen kot solata, s koščki hrustljavo zapečene slanine, bo prepričal še tako velike skeptike.

Njam... 31. 05. 2011 15.45

Dolga kitajska juha

Odlična in hitro pripravljena kitajska juhica bo popestrila vsak začetek okusnega kosila.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1109