Ključna beseda / omaki

Špageti s kozicami in peteršiljem
Slastne testenine v omaki iz kozic z dodatkom svežega peteršilja.

Sirova harmonija
Užitek pečenega piščančjega mesa v nebeško kremasti omaki, ki v ustih ustvarja popolno harmonijo okusov.

RECEPT: Lazanja za Garfielde
Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Hujšajte z algami
Zakaj z algami? Ker so alge naravni 'rezervoar' rastlinskih sluzi. Zveni ogabno, a te sluzi so topne vlaknine, ki omogočajo izgubo odvečnih kilogramov.

5 stvari, ki jih niste vedeli o laseh
Človeški lasje so preprosta stvar, zgrajena iz keratina in mrtvih celic kože. Njihova funkcija je, da preprečijo izgubo toplote na glavi. V resničnem življenju so vse več kot le to.

Tamarin dnevnik hujšanja: Grešila z Janom Plestenjakom
Trimesečna akcija Hujšajmo skupaj, ki se je začela 5. januarja, je v polnem teku. S petimi nagrajenkami pridno telovadi in se poti tudi naša novinarka Tamara Pirih. Svoje občutke, misli, vzpone in padce pridno zapisuje v svoj dnevnik, ki ga odpira tudi bralkam in bralcem zadovoljna.si.

Božič poln dobrot
Na božični večer se na mizah po vsem svetu znajdejo različne dobrote, ki pa imajo kljub tradiciji zagotovo skupno to, da so okusne in slastne. Privoščimo si kratek sprehod po svetovnih mizah.