Ključna beseda / predjed

'V avtomobilu mi je pokazal svojega orjaka!'
Prav presenečena sem bila nad svojo nesramežljivostjo, on pa jo je bil seveda izjemno vesel. Tudi njegova roka je bila kmalu med mojimi nogami, a še bolj kot tja je rad zahajal nazaj na mojo ritnico.

Beluši v smetanovi omaki
Predjed ali hitra malica. Beluši bodo zadovoljili tudi nabolj zahtevne gurmane.

Ocvrte bučke
Čeprav bučke na vrtu komaj cvetijo, pa jih lahko kupite na tržnici in jih ocvrete v odlično predjed.

Zrezki iz bučk
Privoščite si zelenjavo v obliki mesne specialitete. Zrezek iz bučk ni le sveža, ampak zelo zdrava predjed.

Čemažev namaz
Odlična predjed iz čemaževih listov, ki bo popestrila vaš jedilnik.

Rižota s kozicami in šparglji
Lahko je izvrstna predjed, če se odločite za obilno kosilo, ali pa barvita glavna jed za tiste, ki si želite nenavadnih okusov.

Avokadov namaz
Hitro in slastno pripravite lahek ter zdrav namaz iz zelenega zlata oziroma avokada.

Jajčka z lososom
Hiter prigrizek ali predjed, ki bo zadovoljil tudi največje gurmane.

Z bučkami in skuto polnjena paprika
Ponujamo vam enostaven recept za slastno in lahko zelenjavno predjed!

Zakaj hudiča ne shujšam?!
Preizkusili ste že pravo malo morje diet, različnih prehranjevalnih načrtov, čudežnih odvajal in vadb, vaša teža pa je še vedno enaka oziroma še večja. Le kje se je zalomilo?

RECEPT: Ocvrte riževe kroglice z mocarelo
Jed naj bi izvirala s Sicilije, 'arancine', kot jih v imenujejo v Italiji, naj bi poznali že v 10. stoletju. Primerne so za predjed ali droben prigrizek, lahko pa so zanimiva priloga k mesu.

RECEPT: Krompirjeva tortilja
Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

RECEPT: Lazanja za Garfielde
Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Fižol naš vsakdanji
Saj poznate to: pločevinke fižola prežijo na nas iz omare, kupili smo jih že davno, tudi spomnimo se ne kdaj. Kaj šele, da bi vedeli, zakaj smo jih kupili.