Ključna beseda / recept

Božični kolač
Praznično pecivo s kandiranim sadjem.

Mandarinina torta
Preprosta in sočna mandarinina torta.

'Steak' z gorgonzolo
Pripravite si slasten zrezek in ga obogatite s plemenito plesnivim sirom, ki vas bo popeljal v kraljestvo kulinaričnih užitkov.

Praznični losos na žaru
Že iščete ideje za izvrstno praznično kosilo? Ponujamo vam jed, s katero boste zagotovo prijetno presenetili svoje goste: slastni losos z limono in zelišči.

Mini sirove štručke
Dišeče sirove štručke lahko pripravite tudi doma.

Jogurtovi kolački
Preprosti in hitro pripravljeni kolački za dobro jutro ali kar tako.

Domači parkeljni
Prikupni domači parkeljni za praznovanje in prijetno praznično peko.

Avokadovi kruhki
Okusen vegeterjanski prigrizek.

Ananasova solata
Lahka ananasova solata za zajtrk ali večerjo.

Zdrav tunin sendvič
Okusen, preprost in zdrav obrok, ki vas ne bo pustil lačnih.

Brokolijeva solata za vitko linijo
Zvečer vas zagrabi lakota, a dobro veste, da obilen obrok ob takih urah ni primeren. V nekaj minutah si lahko pripravite nasitno brokolijevo solato.

Čokoladne krogljice
Slastne, okusne in čokoladne kroglice so kot nalašč za mrzle večere in sladke trenutke.

Goveja juha iz domače kuhinje
Ne čakajte, da vam jo skuhajo ... Govejo juho lahko pripravite tudi vi!

Slastne gratinirane palačinke s skuto
Priprava palačink zagotovo sodi v abecedo kuhanja. Za manj vešče v kuhinji tokrat ponujamo recept za pripravo slastnih gratiniranih palačink, ki jih lahko postrežete kot sladico po kosilu ali pa za večerjo.

Okusni čokoladni muffini
Za vas smo pripravili čokoladne muffine, ki vam bodo posladkali še tako grenak dan.

Zvitki z mesom in sirom
Prigrizek za prijetne večere ali hitro kosilo - izbira je vaša!

RECEPT: Guakamole
Mehiška omaka guakamole je jed z dolgo tradicijo, saj so jo pripravljali že Azteki v 16. stoletju. Nad slastno omako so se navdušili španski konkvistadorji, ki so jo prenesli na evropska tla.

RECEPT: Topla solata z jadranskimi lignji
Bi si radi popestrili hladne zimske dneve? Poskusite z jadranskimi lignji, ki jih uvrščamo v isto kategorijo kot prvovrstne bele ribe. V topli solati so ti že tako najokusnejši glavonožci res nekaj posebnega.

RECEPT: Krompirjeva tortilja
Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

Peresniki s prekajenim lososom
Ko vam zmanjkuje časa, radi bi si privoščili pa nekaj slastnega, si pripravite to enostavno jed.

FERI LEVAČIČ
Feri je edini upokojenec v Zadovoljni plesni zvezdi, a se lahko v plesnih spretnostih kosa z vsemi mlajšimi plesalkami in plesalci. Je vedno nasmejan in na nobeni plesni vaji ni manjkal.

RECEPT: Lazanja za Garfielde
Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Jagodni tiramisu
Ob hladnih zimskih večerih boste lahko obujali spomine na vroče poletje z jagodnim tiramisujem.

'Cheesecake'
Tokrat smo vam pripravili recept za slastno torto, ki jo naredite iz sira in skute.

Piščančja juha z gobami
V hladnih dneh se pogrejte s slastno kremno juho!

Goveja pečenka Wellington
Za vas smo pripravili hrustljavo in okusno govejo pečenko Wellington.

Merjenje, tehtanje, zdravniški nadzor
Začeli so zares. Nasmejani kandidati so se dobili na prvem srečanju v Ljubljani, kjer so jih trenerji stehtali in izmerili, nad njimi bodo bdeli tudi zdravniki. Koliko kilogramov pa ženske in moški želijo izgubiti v pol leta?

Jabolčna pita
Imate v shrambi jabolka in ne boste vseh pojedli? Mi imamo rešitev. Specite zadovoljno jabolčno pito.

RECEPT: Kobariški štruklji
Posebnost kobariških štrukljev ni le ta, da so slastni, temveč so ena redkih jedi, ki nosi prstni odtis gospodinje. Poglejmo recept za pripravo kobariških štrukljev za 6 do 8 oseb.

RECEPT: Zabeljena p'lenta
Vse do začetka 20. stoletja je bila koruzna polenta med revnejšim prebivalstvom pogost nadomestek za kruh. Že nekaj časa pa velja za izvrstno jed, ki jo lahko ponudimo na najrazličnejše načine. Tokrat vam ponujamo recept za zabeljeno polento.