Zadovoljna.si

Ključna beseda / recepti

Recepti 19. 04. 2010 10.00

Kokoš s papriko in zeljem

Perutnina je priljubljena, saj je enostavna za pripravo, omislite pa si lahko številne priloge.

Recepti 14. 04. 2010 09.10

File jelenovega mesa z začimbami in pečenim brstičnim ohrovtom

Divjačina je priljubljena zaradi visokih vsebnosti omega 3 maščobnih kislin, ker je skoraj brez maščob in holesterola.

Recepti 14. 04. 2010 08.00

Egipčanska solata s Kairo à la Carte

Vas mika Orient? Prepustite se svoji domišljiji in poizkusite z osvežujočo solato.

Recepti 14. 04. 2010 09.00

Kuskus s petimi začimbami in rožmarinovim kefirjem

Kuskus je specialiteta Berberov in ena glavnih jedi Severne Afrike.

Recepti 11. 04. 2010 12.00

File morskega lista

Riba iz Jadranskega morja ima zelo nežno, belo in slastno meso. Običajno se ga pripravi ocvrtega in pečenega.

Recepti 07. 04. 2010 19.00

Šanghajski vok

Specialiteto, ki gre v slast tako vegetarijancem kot mesojedim, lahko postrežete z rižem.

Recepti 27. 10. 2009 14.30

RECEPT: Ražnjiči iz mletega mesa

Slastni ražnjiči iz mletega mesa.

Recepti 04. 03. 2010 15.00

RECEPT: Burgerji s krompirčkom

Včasih nam vsem zadiši en velik, obložen, dišeč hamburger. Kakšna je hitra hrana, če si jo pripravimo doma? Seveda veliko bolj zdrava in zelo okusna.

Recepti 28. 02. 2010 10.00

RECEPT: Falafel

Falafel je po izvoru arabski prigrizek, ki pa je postal popularen širom po svetu. Je idealna hitra hrana, ki si jo lahko pripravite doma.

Recepti 30. 12. 2009 21.50

RECEPT: Ajdovi blini s smetanovim hrenom in prekajenim lososom

Ajdovi blini so del tradicionalne ruske kuhinje. Pripravljajo se običajno v času novoletnih praznikov. Primerni so za krepak zajtrk ali za lahko kosilo.

Recepti 29. 12. 2009 12.15

RECEPT: Klasični Bircher-Benner musli

Za zdrav začetek novoletnega dne si privoščite musli. Švicarski zdravnik Maximilian Bircher-Benner si je musli zamislil, da bi pomagal svojim pacientom.

Njam... 30. 12. 2009 18.20

Piščanec z indijskimi oreščki

Tokrat smo vam postregli s specialiteto iz indinjske kuhinje. Zdravo in okusno, preberite!

Recepti 20. 12. 2009 16.00

RECEPT: Rezine Esterhazy

Verjetno ga ni ljubitelja slaščic, ki ne bi poznal rezin Esterhazy. Te slovijo kot eden vrhuncev srednjeevropske slaščičarske tradicije.

Recepti 13. 12. 2009 09.30

RECEPT: Hot dogi s kranjsko in kislim zeljem, zapečeni s sirom

Ljubiteljem 'hot doga', klobase ali hrenovke v podolgovati štručki, predstavljamo slovensko različico te jedi.

Recepti 13. 12. 2009 09.40

RECEPT: Ocvrte riževe kroglice z mocarelo

Jed naj bi izvirala s Sicilije, 'arancine', kot jih v imenujejo v Italiji, naj bi poznali že v 10. stoletju. Primerne so za predjed ali droben prigrizek, lahko pa so zanimiva priloga k mesu.

Recepti 13. 12. 2009 09.50

RECEPT: Vanilijevi rogljički

Vanilijevi rogljički so tradicionalna praznična slaščica. Enostavni za pripravo, a brez dvoma se vam bodo stopili v ustih. Izvrstno se priležejo h kavi, čaju ali sadnemu soku.

Recepti 13. 12. 2009 10.00

RECEPT: Škofovski kruhek

Škofovski kruhek je stara jed, ki ima veliko različic priprave. Sicer pa je to slastno biskvitno pecivo, ki je enostavno za pripravo, a zelo bogato. Primeren je za praznične dni.

Hujšajmo skupaj 09. 12. 2009 20.55

Tamarin dnevnik: Vsi me 'rajcajo' ...

Tamara še vedno pridno zapisuje svoje občutke, ki jih doživlja ob akciji 'Hujšajmo skupaj'. Kdo jo je jezil tokrat, čemu se v teh predprazničnih dneh res ne more upreti in še več pa v njenem dnevniku.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Guakamole

Mehiška omaka guakamole je jed z dolgo tradicijo, saj so jo pripravljali že Azteki v 16. stoletju. Nad slastno omako so se navdušili španski konkvistadorji, ki so jo prenesli na evropska tla.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Topla solata z jadranskimi lignji

Bi si radi popestrili hladne zimske dneve? Poskusite z jadranskimi lignji, ki jih uvrščamo v isto kategorijo kot prvovrstne bele ribe. V topli solati so ti že tako najokusnejši glavonožci res nekaj posebnega.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Krompirjeva tortilja

Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

Recepti 19. 11. 2009 11.00

RECEPT: Lazanja za Garfielde

Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Recepti 11. 11. 2009 10.05

RECEPT: Kobariški štruklji

Posebnost kobariških štrukljev ni le ta, da so slastni, temveč so ena redkih jedi, ki nosi prstni odtis gospodinje. Poglejmo recept za pripravo kobariških štrukljev za 6 do 8 oseb.

Recepti 11. 11. 2009 10.00

RECEPT: Zabeljena p'lenta

Vse do začetka 20. stoletja je bila koruzna polenta med revnejšim prebivalstvom pogost nadomestek za kruh. Že nekaj časa pa velja za izvrstno jed, ki jo lahko ponudimo na najrazličnejše načine. Tokrat vam ponujamo recept za zabeljeno polento.

Recepti 05. 11. 2009 14.00

RECEPT: Vanilijevi kolački (mafini)

Preprosta in hitro pripravljena sladica

Recepti 05. 11. 2009 13.00

RECEPT: Hrenovke v testu

Hrenovke na nekoliko drugačen način

Recepti 05. 11. 2009 11.00

RECEPT: Cassoulet

Privoščite si najbolj znano jed jugozahodne Francije.

Recepti 27. 10. 2009 14.41

RECEPT: Teksaško marinirana rebrca

Pripravite sočna marinirana rebrca s pridihom Teksasa.

Recepti 28. 10. 2009 00.00

RECEPT: Ameriška zeljna solata z arašidi

Zeljna solata s hrustljavimi dodatki.

Recepti 29. 10. 2009 13.33

RECEPT: Mlečne kumarice

Privoščite si osvežilno kumarično solato.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985