Ključna beseda / sladke

Penasta vroča čokolada
Hladni večeri so namenjeni dolgim pogovorom v najboljši družbi in za sladkanje z dišečo vročo čokolado.

RECEPT: Zabeljena p'lenta
Vse do začetka 20. stoletja je bila koruzna polenta med revnejšim prebivalstvom pogost nadomestek za kruh. Že nekaj časa pa velja za izvrstno jed, ki jo lahko ponudimo na najrazličnejše načine. Tokrat vam ponujamo recept za zabeljeno polento.

LIČENJE: Potopite se v čokoladne sanje
Obožujete čokolado? Tokrat jo nanesite kar na obraz. Vse od bele pa do temne barve – potopite se v čokoladne sanje in si pričarajte paleto sladkih odtenkov.

RECEPT: Vanilijevi kolački (mafini)
Preprosta in hitro pripravljena sladica

RECEPT: Mlečne kumarice
Privoščite si osvežilno kumarično solato.

RECEPT: Tarte tatin
Preprosta in okusna jabolčna pita Eve Strmljan Kreslin.

RECEPT: Liptaver
Pripravite si slasten namaz!

Reza svetuje: Imejte se radi
Spoštujte se in se razvajajte. Vzemite si čas zase in si privoščite najboljše. Naložba v zdravje in dobro počutje je neprecenljive vrednosti, tega se moramo zavedati.

Poletni ljubezenski horoskop
Vas zanima, kdaj je pravi čas za vročo poletno ljubezen ali avanturo? So vam zvezde naklonjene in kdo je tisti, ki bo osvojil vaše srce?

Brez kave mi živeti ni
Saj ni res, pa je! Ura je enajst zvečer in spet vas je zaneslo. Brez pravega razloga ste popili skodelico kave in zdaj ne morete zaspati.

ZVEZDNIŠKE LJUBEZNI: Katarina Benček: Otročji začetek ljubezenske zgodbe
Letošnja miss fotogeničnosti na tekmovanju Miss Universe, simpatična Katarina, nam je zaupala svojo ljubezensko zgodbo, ki se, kot pravi sama, ni začela ravno tipično. Srečna pa je, da iskrice med njima še vedno preskakujejo.

Ga radi ližete?
Poletje je tu. Ponujamo vam nekaj idej, kako lahko na preprost način popestrite svojo porcijo sladoleda in pričarate pravo gurmansko poletno sladico.

Zgrabi bika za roge
Čas, ko lahko umiriš misli in ki povzroči ugodne občutke, naj postane sestavni del dnevnega rituala. Ni pomembno, kateri del dneva izbereš, le da je redno, vsak dan.

LIČENJE: Ustnice, ustvarjene za poljube
Letošnjo pomlad naj se vaše ustnice zasvetijo. Pozabite na temne barve in si raje privoščite svetlejši odtenek šminke ali bleščila, ki bo še dodatno poudaril svežino vašega obraza.

Moški, ki se jih moramo izogibati
Priznale ali ne, vsaka se je vsaj enkrat v življenju zagledala v moškega, ki je bil na prvi pogled kot iz sanj. Potem pa se je izkazalo, da je vse kaj drugega. Vas zanima, okoli katerih moških je bolje narediti ovinek?

Podarimo seksi darilo
Zaljubljeni pari si ves čas dajejo darila. Če bi bili radi izvirni, podarite partnerju čutno in seksi darilo, ki ga lahko izdelate kar sami.

Košček čokolade ali hujšanje?
Majhne čokoladne in biskvitne dobrote nas mamijo na vsakem koraku. A tudi ob tovrstnih skušnjavah se da s trdno voljo hujšati še naprej.

Božič poln dobrot
Na božični večer se na mizah po vsem svetu znajdejo različne dobrote, ki pa imajo kljub tradiciji zagotovo skupno to, da so okusne in slastne. Privoščimo si kratek sprehod po svetovnih mizah.

FOTO & VIDEO: Sladostrastna čokolada
Pariška razstava čokolade je postregla s prav posebno modno revijo, na kateri so manekenke bile oblečene v ekstravagantne kreacije – iz čokolade.

Z Montignacom nad kilograme
„Nikar ne hujšajte z dietami. Če resnično želite shujšati, začnite jesti pravilno in kilogrami bodo izpuhteli skupaj s problemi,“ pravi legendarni francoski strokovnjak za zdravo prehrano Michael Montignac.

Halucinogena berlinska čokolada
Nekatere nas čokolada prav zares lahko zasvoji in večina se nas tega celo zaveda. V Berlinu pa je odvisnost od čokolade dobila povsem nov pomen.

FOTO: Zmrznjeni jogurt osvaja
Predvsem poleti se radi ohladimo tudi s kakšno hladno sladico. Zvezdnike v ZDA je prepričal zmrznjen jogurt, ki naj bi bil bolj zdrav od sladoleda.

Vzpostavimo ravnovesje z makrobiotiko 1. del
Če se boste odločili za makrobiotično hrano, boste zlahka ustvarili zdravo ravnovesje v telesu. Makrobiotika temelji na jin jang načelu, ki poudarja tudi povezanost letnih časov z našim organizmom.