Zadovoljna.si

Ključna beseda / vodo

Njam... 17. 05. 2011 12.01

Piščančja enchilada

Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Moda 16. 05. 2011 16.55

Novost: Začasne tetovaže na ustnicah

Za nekatere morda bizaren trend, za druge pa čudovita novost, ki je na področju ličenja ustnic še nismo videli. Od zdaj naprej boste z začasnimi tetovažami okrasile tudi svoje ustnice. Na voljo so različni vzorci v mnogih barvah. Si boste drznile in tudi same preizkusile novi trend?

Njam... 15. 05. 2011 15.35

Musaka

Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Njam... 12. 05. 2011 12.31

Postrv z zelišči

Okusi zelišč bodo med pečenjem ribi dali še dodaten okus poletja in s tem pričarali pravo pravljico okusov.

Njam... 11. 05. 2011 13.00

Spomladanska solata z omleto

Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.

Lepota 09. 05. 2011 13.40

Znebite se temnih kolobarjev pod očmi

Podočnjaki! Vse jih imamo in vsaka se z njimi spopada na svoj način. Zaradi temnih kolobarjev okoli oči smo videti utrujene, včasih celo bolne in prav nič privlačne. Na srečo obstaja kar nekaj načinov, kako se jih znebiti ali jih preprosto prekriti.

Šport in zdravje 02. 05. 2011 15.40

Kako se izogniti pretiravanju, kadar jeste zunaj

Prehranjevanje v restavracijah pogosto ni izbira, ampak nuja, saj le redkokdo zdrži do konca delovnega dne, da si privošči kosilo. To pomeni, da večina ne more izbirati jedilnika, ampak se mora zadovoljiti s tem, kar ponuja posamezni lokal. Kaj hitro vas lahko zanese, da se ob nezanimivem meniju zadovoljite s cvrtjem, a na dolgi rok vam to lahko prinese precej odvečnih kilogramov. Preverite, kako se izogniti tej nevarnosti.

Njam... 01. 05. 2011 16.30

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki

Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Njam... 28. 04. 2011 15.55

Rižota z lisičkami

Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

Šport in zdravje 27. 04. 2011 16.20

Shujšala je z enomesečno dieto

Danes skoraj ne najdemo zvezdnice, ki bi jo mati narava obdarila z lepimi, dolgimi, suhimi in brezhibnimi nogami, ravnim trebuščkom in čvrsto zadnjico. Vedno več slavnih prizna, da za svoje lepo telo dobesedno garajo in se morajo zanj odpovedati mnogim stvarem.

Njam... 24. 04. 2011 12.10

Pirhi v teranu

Priprava takšnih pirhov je preprosta. V nič vam bo šel le teran, videz teh pirhov pa vas bo enostavno navdušil.

Njam... 21. 04. 2011 14.15

Solata z brstičnim ohrovtom in mandlji

Vitaminska bomba, ki bo telo napolnila s svežo energijo in koristnimi rudninami.

Novice 20. 04. 2011 16.39

Alen Kobilica: Prepričan sem, da bom še videl

Kdor je mislil, da bo Alena Kobilico njegova nova življenjska situacija – pred dobrima dvema letoma je oslepel – ustavila, se je krepko zmotil. Slovenski model, ki si je v tujini ustvaril uspešno kariero, ne miruje, ravno nasprotno. Danes še naprej vodi svojo modno agencijo, ima pa še številne projekte, med drugim cilja na olimpijske igre.

Njam... 20. 04. 2011 15.41

Makov kolač s čokoladnim prelivom

Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Moda 11. 04. 2011 15.25

Poceni in učinkovito! Balzam za lase iz domače kuhinje

Domače lepotne maske postajajo vse bolj priljubljene. Poleg učinkovitosti so namreč tudi dostopnejše, in kar je najpomembnejše, so povsem naravne brez dodanih kemikalij, ki so največkrat škodljive. Hranljiv balzam za lase je priporočljiv tako za tiste s suhimi lasmi kot tudi za vse, ki bi želele svojim lasem dodati lesk.

Novice 10. 04. 2011 09.25

FOTO: Tako je zazehala, da ni več mogla zapreti ust

17-letna Holly Thompson je poslušala predavanje o politiki in se neizmerno dolgočasila. Tako kot mnogi drugi njeni sošolci in sošolke je zehala, v nekem trenutku tako močno, da ni mogla več zapreti ust. Njena zgodba je obnorela Britance.

Njam... 07. 04. 2011 14.40

Školjčna juha

Klasična juha z mediteranskim pridihom in odličnim okusom bo s svojo predstavitvijo obudila morske užitke.

Novice 05. 04. 2011 12.00

V morje bodo spustili dobrih 11 tisoč ton radioaktivne vode

Iz poškodovane japonske nuklearke Fukušima tudi danes izpuščajo nizko radioaktivno vodo v morje, s čimer želi operater elektrarne narediti prostor za močno kontaminirano vodo. Do danes so v morje prečrpali 3430 kubičnih metrov vode od skupno načrtovanih 11.500.

Njam... 05. 04. 2011 15.35

Kuskus z zelenjavo

Hitro pripravljen hranljiv obrok iz kuskusa in sveže zelenjave. Jed, ki bo zasvojila vse vegetarijance in ljubitelje zelenjave. Ponudimo ga lahko kot prilogo k pečenemu jagenjčku ali svinjskim rebrcem.

Šport in zdravje 04. 04. 2011 06.51

Kljub dieti in vadbi se redim! Zakaj?

Nikakršna skrivnost ni, da uživanje velikih količin mastne hrane, sladic in alkohola vodi v prekomerno telesno težo. Vseeno pa je mogoče, da se kilogrami kljub telesni aktivnosti in zdravi prehrani še kar kopičijo, na kar lahko vplivajo različni dejavniki. Na primer, ste vedeli, da se lahko po šestih dneh nespečnosti lahko začnete rediti?

Njam... 01. 04. 2011 08.00

Malinov sorbet

Sorbet je osvežilna sladica, ki se ravno zato, ker je nizkokalorična, odlično poda k bogatemu obedu. Rdeča barva malinovega sladoleda pa vas bo prevzela.

Njam... 28. 03. 2011 16.00

Piščančji file z artičokami

Recept za piščančji file z artičokami.

Novice 29. 03. 2011 11.07

Kaj storiti v nerodnih trenutkih?

Zagotovo se vam pogosto porodi vprašanje, kdaj ste pred novim fantom lahko dovolj domače, da pred njim lahko opravite veliko potrebo ali pa 'enega spustite'. Čeprav je vse povsem naravno in vsi tako kakamo kot lulamo, se včasih znajdemo v nerodni situaciji, kjer ne vidimo izhoda, ne da bi se osramotile.

Novice 26. 03. 2011 10.45

20 let v krempljih anoreksije

Kadar gre za anoreksijo, smo običajno vajeni fotografij deklet, ki so svoje telo izstradale skoraj do onemoglosti. Britanec Ian Sockett se je dvajset let boril s to motnjo prehranjevanja. Prepričan je bil, da si ne zasluži veselja do življenja, trpljenje je postalo njegov način življenja, kar bi ga skoraj pogubilo.

Novice 27. 03. 2011 15.00

Hrana, ki spodbuja stres

Da hrana vpliva na naše razpoloženje, je že dolgo znano, vendar ste vedeli, da nas določena hrana dela še bolj nervozne in podvržene stresu? Predstavljamo vam živila, ki se jim morate odpovedati, če je vaše delo umsko naporno in stresno.

Njam... 23. 03. 2011 15.35

Ledena kava

V teh toplih dneh, ki so pred nami, se bo prilegla okusna ledena kava, ki nas bo vsaj za trenutek odpeljala v poletne mesece.

Lepota 21. 03. 2011 16.45

Lepota iz domače kuhinje: Kivi je čudežni sadež

Kivi je z vitamini obogateno sadje in velja za pravo zakladnico vitamina C. Okusen sadež pa ni primeren le za uživanje, saj zaradi vsebnosti vitaminov lahko služi tudi kot hranljiva in vlažilna maska za obraz, ki jo lahko pripravite kar same.

Njam... 17. 03. 2011 16.10

Juha iz soje in leče

Recept za juho iz leče in soje, ki je lahko brez težav glavni obrok.

Njam... 13. 03. 2011 16.45

Pirina rižota s papriko

Uporaba pire v kulinariki je zelo zanimiva, pestra, predvsem pa daje zelo okusne rezultate. Tokrat smo vam pripravili recept za pirino rižoto s papriko in koščki piščanca.

Njam... 11. 03. 2011 16.38

Peresniki z brokolijem, tuno in feta sirom

Ste prišli sestradani domov? Ta jed vam bo vzela malo časa, predvsem pa jo boste s kruhom pomazali!

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985