Zadovoljna.si

Ključna beseda / zmes

Moda 11. 04. 2011 15.25

Poceni in učinkovito! Balzam za lase iz domače kuhinje

Domače lepotne maske postajajo vse bolj priljubljene. Poleg učinkovitosti so namreč tudi dostopnejše, in kar je najpomembnejše, so povsem naravne brez dodanih kemikalij, ki so največkrat škodljive. Hranljiv balzam za lase je priporočljiv tako za tiste s suhimi lasmi kot tudi za vse, ki bi želele svojim lasem dodati lesk.

Njam... 01. 04. 2011 08.00

Malinov sorbet

Sorbet je osvežilna sladica, ki se ravno zato, ker je nizkokalorična, odlično poda k bogatemu obedu. Rdeča barva malinovega sladoleda pa vas bo prevzela.

Njam... 31. 03. 2011 15.36

Kivijev sladoled

Kadar se vam zahoče nežnega in lahkega deserta, se spomnite na kivijev sladoled. Če bi ga radi obogatili, mu seveda lahko dodate smetano ali pa kakšen hrustljav piškot.

Njam... 25. 03. 2011 14.10

Biskvit brez jajc in mleka

Biskvit brez jajc in mleka je enostavna sladica, ki vam bo popestrila nedeljsko kosilo. Lahko pa z njim presenetite svoje mame, ki danes praznujejo materinski dan!

Lepota 21. 03. 2011 16.45

Lepota iz domače kuhinje: Kivi je čudežni sadež

Kivi je z vitamini obogateno sadje in velja za pravo zakladnico vitamina C. Okusen sadež pa ni primeren le za uživanje, saj zaradi vsebnosti vitaminov lahko služi tudi kot hranljiva in vlažilna maska za obraz, ki jo lahko pripravite kar same.

Njam... 16. 03. 2011 16.25

Mafini z marcipanom

Sladko, slajše, najslajše! Mafini z marcipanom so idealni za vse sladokusce, ki nimate veliko časa, a vedno z veseljem zagrizete v nekaj sladkega.

Novice 04. 03. 2011 13.20

Fotografirali so nevidnega človeka. Poiščite ga!

Liu Bolin, kitajski umetnik, ki namesto platna uporablja svoje telo, se uspe tako dobro kamuflirati, da se dobesedno stopi z ozadjem in postane nevidni človek. Njegovi performansi trajajo več ur in so zmes fotografije, slikastrva in body arta. Bolin se je s svojo nenavadno umetnostjo začel ukvarjati leta 2006, loteva pa se različnih tem, med drugim odnosa med človekom in naravo, med mislijo in oblastjo, ohranjanjem in uničenjem preteklosti.

Njam... 02. 03. 2011 16.30

Črno-bela torta

Naj se v vaši kuhinji za maškare ne znajdejo le krofi. Zelo preprosta torta je kot nalašč za razvajanje zahtevnih brbončic in za prijetno sladkanje.

Lepota 22. 02. 2011 15.45

Očistite telo z zeleno glino

Nezdrava in neredna prehrana ter stres so glavni razlogi za utrujenost, nepravilno prebavo in težave s kožo. Zelena glina velja za naravno zdravilno sredstvo, ki pomaga premagovati naštete težave, dobro očisti telo in poskrbi za odpornejši imunski sistem.

Njam... 16. 02. 2011 16.59

Punč iz mandarin

Okusen pripravek iz mandarin in skute je zdrava alternativa klasičnemu punču. Ker ne vsebuje alkohola, ga brez skrbi lahko postrežemo tudi najmlajšim. Privoščite si kozarec vitaminov!

Lepota 14. 02. 2011 15.45

Jajce za lepoto

Čeprav ga običajno uporabljamo zgolj v kuhinji, je jajce primerno tudi za nego našega obraza. Beljak daje koži hiter in nežen lifting, medtem ko jo rumenjak nahrani in ji podari mehkobo. Namesto drage nege pri kozmetičarki si zato omislite pol ure domačega razvajanja. Jajce je s pravilnimi dodatki namreč primerno za vsak tip kože.

Njam... 10. 02. 2011 15.13

Kolački za zaljubljence

Na praznik zaljubljencev vam ni treba živčno hiteti po trgovini in iskati primernega darila za najdražjega oziroma najdražjo. Predlagamo vam recept za prikupne kolačke, s katerimi bo vajino valentinovo nepozabno.

Moda 09. 02. 2011 16.25

Za svilnato gladke noge

Če niste ljubiteljica bolečine in vročega voska, ostaja najboljša alternativa priljubljena britvica. Kljub temu da bodo dlake bolj vidne in bo gladkost trajala le nekaj dni, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako do svilnate kože brez ureznin in trpljenja.

Moda 08. 02. 2011 16.45

S sadjem nad akne!

Ljubiteljice sadja boste zagotovo navdušene nad koristnim živilom, s katerim se lahko znebite tudi nadležnih aken in mozoljev. Izkoristite magičen učinek sadja in s povsem enostavnimi maskami za obraz poskrbite za brezhibno polt.

Novice 06. 02. 2011 17.35

Bomo hrano odslej vdihavali?

Nenavadna zamisel o napravi, s pomočjo katere hrano vdihavate, se je porodila profesorju s Harvarda Davidu Edwardsu. Znanstvenikov koncept utegne spremeniti uživanje hrane, ki ga poznamo danes. Namesto da hrano pojemo, vdihavamo vlažne delce, ki zadovoljijo potrebo po okusu.

Njam... 03. 02. 2011 16.58

Losos z rdečim poprom

Ta jed je primerna tako za posebne priložnosti kot tudi, da sami sebe nagradite s slastnim ribjim krožnikom. Lahko uporabite svež ali pa zamrznjen losos.

Njam... 26. 01. 2011 15.25

Tunin namaz

Tuna je ena tistih rib, ki jih lahko uporabimo na tisoče načinov. Danes jo bomo s popečenimi kruhki postregli kot okusno, lahko in okusov polno pašteto.

Njam... 21. 01. 2011 15.45

Namaz iz jajčevcev

Povsem sami si pripravite okusen namaz iz jajčevcev, ki ščitijo arterije pred vplivom holesterola, čistijo kri, preprečujejo krvavitve, uravnavajo delovanje srca in pospešujejo prebavo.

Njam... 10. 01. 2011 17.00

Višnjev tiramisu

Za vse ljubitelje mešanja okusov je tu višnjev tiramisu, ki noti kave in kreme dodaja osvežujoč okus sadja.

Njam... 07. 01. 2011 16.00

Kavna krema

Krema z okusom po kavi bo navdušila vse ljubitelje črne pregrehe. Kavni kremi lahko dodate še stepeno smetano in sladki greh.

Njam... 24. 12. 2010 15.15

Pecivo s skutinim nadevom

Čez praznike se posladkajte s slastnim pecivom s skutinim nadevom.

Njam... 23. 12. 2010 15.37

Pečena krompirjeva omleta s čebulo

Omlete je mogoče pripraviti na tisoč in en način, tokrat vam predlagamo takšno, ki bo dišala po krompirju in čebuli. Poleg tega jo boste spekli v pečici. Sir brie le še izboljša že tako slastno jed.

Njam... 20. 12. 2010 16.50

Cimetovi piškoti z lešniki

Prišel je čas, ko mora iz kuhinje dišati po domačih piškotih. Če so ti oplemeniteni še z aromatičnim cimetom, toliko bolje!

Lepota 17. 12. 2010 15.17

Hranilne maske iz domače kuhinje

Ne glede na to, da je v hladnejših mesecih naša koža manj izpostavljena škodljivim vplivom sonca, ne smemo pozabiti na mraz in stalno menjavo temperatur. Povrhnjica je večkrat močno dehidrirana, brez sijaja in hrapava na dotik. Za žametni lesk in mehkobo jo zato negujte z naravnimi sestavinami.

Njam... 10. 12. 2010 14.30

Tortelini v pečici

Kako je mraz! V zimskih dneh najbolj pašejo jedi iz pečice. Njihova priprava je izjemno lahka in po njih se segreje in zadiši celo stanovanje. Priporočamo vam recept, ki bo razveselil tako odrasle kot otroke.

Njam... 01. 12. 2010 17.05

Zavitki iz rdečega zelja

Rdeče zelje ni aktualno samo okoli svetega Martina. Lahko ga uporabite tudi za prav posebne jedi. Slastni zavitki so primerni tudi za diabetike.

Njam... 29. 11. 2010 16.33

Polnjen krompir z lososom

Morda še niste pomislili, da bi lahko krompir napolnili z lososom. Recept je enostaven, jed pa lahka, tako da si jo lahko privoščite tudi kot slastno večerjo.

Njam... 14. 11. 2010 12.21

Namaz iz sveže tunine

Za vse tiste, ki niste navdušeni nad konzervami, je kot nalašč recept za tunin tatar. Glavna sestavina je sveža tunina in ne tista iz pločevinke.

Lepota 06. 09. 2010 18.50

Lepotne maske iz tekočega zlata

Čudežno zdravilo in lepotni pripomoček, ki ga lahko najdemo tudi v hladilniku, osvaja kozmetični svet že od ranih začetkov. Starokeltska tradicija mu je pripisala tudi blagodejno moč, ki daje koži nesmrtnost in naravno lepoto.

Njam... 22. 10. 2010 16.21

Testenine s tuno in ribezom

Se vam zdi kombinacija ribeza in tune nenavadna? Morda pa jo morate prav zaradi tega proskusiti in spoznali boste, da gre za okuse, ki skupaj ustvarijo odlično kombinacijo.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1020