Zadovoljna.si

Ključna beseda / čebula

Njam... 04. 04. 2010 15.00

Zelenjava v pečici

Ste se prenajedali z velikonočnimi dobrotami? Mogoče je zdaj pravi čas, da si privoščite izključno zelenjavni obrok. Poskusite s šestimi vrstami zelenjave, ki jih popečete v pečici.

Njam... 29. 03. 2010 17.00

Polnjene pečene sardine

Imate radi ribje jedi, a ne najdete novega recepta? Mi vam ponujamo nasvet za pripravo pečenih polnjenih sardin.

Njam... 22. 03. 2010 19.11

Rižota s kozicami in šparglji

Lahko je izvrstna predjed, če se odločite za obilno kosilo, ali pa barvita glavna jed za tiste, ki si želite nenavadnih okusov.

Njam... 15. 03. 2010 17.00

Puran s čilijem

S puranom s čilijem si boste na enostaven način pripravili posebno jed, ki je še boljša drugi dan. Zraven vam bodo teknili bodisi krekerji ali pa kakšen sir.

Recepti 04. 03. 2010 15.00

RECEPT: Burgerji s krompirčkom

Včasih nam vsem zadiši en velik, obložen, dišeč hamburger. Kakšna je hitra hrana, če si jo pripravimo doma? Seveda veliko bolj zdrava in zelo okusna.

Recepti 28. 02. 2010 10.00

RECEPT: Falafel

Falafel je po izvoru arabski prigrizek, ki pa je postal popularen širom po svetu. Je idealna hitra hrana, ki si jo lahko pripravite doma.

Njam... 19. 02. 2010 17.05

Vroča govedina

Jed, ki si jo lahko omislite le takrat, ko imate dovolj časa za pripravo. Ko se vam mudi, se raje odločite za kaj drugega. Brez dolgotrajnega kuhanja vam goveje meso ne bo teknilo.

Njam... 09. 02. 2010 17.55

Lazanja z mesno omako

Obožujete italijansko kuhinjo? Potem morate poizkusiti pravo lazanjo z okusno mesno omako.

Šport in zdravje 07. 02. 2010 18.45

Dieta za vrhunski orgazem

Običajno nas misel na dieto ne spravlja v dobro voljo, še manj pa v ekstazo, a le redki vedo, da obstaja prehranjevalni režim, ki ima orgazmične učinke. Verjetno ni treba izgubljati besed o tem, kateri del telesa ima največ koristi ob taki dieti.

Njam... 02. 02. 2010 18.40

Gobova juha

Tisti, ki ste jeseni pridno gobarili in gozdne plodove shranili v zamrzovalnik, si lahko v zimski idili privoščite okusno gobovo juho.

Moda 28. 01. 2010 18.50

Do poletja brez celulita!

Čeprav je poletje še daleč, ne pozabimo, da bomo morali svoje plašče takrat zamenjati za kopalke. Za samozavestno sprehajanje po plaži v minimalističnih krpicah vam ponujamo koristne nasvete, kako se boja proti nadležni pomarančasti koži lahko lotite že danes.

Njam... 25. 01. 2010 17.00

Karijeva rižota z jajci

Radi bi jedli riž, pa bi ga radi popestrili. Priskrbite si kari in vaš krožnik bo zažarel v veselih rumenih tonih.

Njam... 24. 01. 2010 18.53

Zelenjavna nabodala s tofujem

Hitra in okusna nabodala za popestritev dneva.

Njam... 10. 01. 2010 17.00

Nenadomestljiva zimska mineštra

V mrzlih zimskih dneh ni lepšega, kot se pogreti z zdravo zelenjavno mineštro. Priprava je enostavna, vendar pa poskrbite, da bo v vašem hladilniku dovolj zelenjave.

Njam... 03. 01. 2010 18.52

Tortilja s piščancem in zelenjavo

Po prazničnem prenajedanju vam tokrat svetujmo kako pripraviti okusno, a lahko mehiško jed: tortiljo s piščancem in zelenjavo.

Njam... 30. 12. 2009 18.20

Piščanec z indijskimi oreščki

Tokrat smo vam postregli s specialiteto iz indinjske kuhinje. Zdravo in okusno, preberite!

Recepti 13. 12. 2009 09.40

RECEPT: Ocvrte riževe kroglice z mocarelo

Jed naj bi izvirala s Sicilije, 'arancine', kot jih v imenujejo v Italiji, naj bi poznali že v 10. stoletju. Primerne so za predjed ali droben prigrizek, lahko pa so zanimiva priloga k mesu.

Njam... 25. 11. 2009 18.57

Zvitki z mesom in sirom

Prigrizek za prijetne večere ali hitro kosilo - izbira je vaša!

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Topla solata z jadranskimi lignji

Bi si radi popestrili hladne zimske dneve? Poskusite z jadranskimi lignji, ki jih uvrščamo v isto kategorijo kot prvovrstne bele ribe. V topli solati so ti že tako najokusnejši glavonožci res nekaj posebnega.

Recepti 23. 11. 2009 19.00

RECEPT: Krompirjeva tortilja

Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

Recepti 19. 11. 2009 11.00

RECEPT: Lazanja za Garfielde

Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Recepti 29. 10. 2009 13.33

RECEPT: Mlečne kumarice

Privoščite si osvežilno kumarično solato.

Šport in zdravje 22. 09. 2009 18.50

Kava – naravno zdravilo?

Ste zapriseženi kavopivci, a se bojite, da bi opojna črna pijača škodila vašemu zdravju? Nekateri strokovnjaki bi sicer radi dokazali, da ima pitje kave negativne vplive na organizem. Toda ne gre zanemariti, da je zmerno pitje kave lahko koristno.

Moda 07. 08. 2009 18.40

V šestih tednih brez celulita!

Američanka Helen Foster je odkrila, da lahko s povsem preprostimi postopki dokončno odpravite celulit. Pomembno je, da vse izvajate sočasno: se zdravo prehranjujete, telovadite in negujete.

Šport in zdravje 17. 06. 2009 18.35

8 napak pri hujšanju

Do poletnih počitnic vas loči le še kakšen teden, vi pa še vedno niste odpravili odvečnih kilogramov. Trmasto stradate in telovadite, maščobne blazinice pa nočejo in nočejo z vašega telesa.

Moda 26. 05. 2009 12.40

Nad celulit z domačimi pripravki

Tokrat se lotevamo celulita nekoliko drugače. Ne bomo vam priporočali dragih krem in tretmajev v kozmetičnih salonih, temveč bomo celulit napadli s preprostimi metodami, ki so cenejše, a vseeno učinkovite.

Šport in zdravje 10. 03. 2009 19.40

NAGRADNA IGRA: Zmagala je musaka!

Tudi tokrat ste se izkazali in nas presenetili z obilico zdravih in ob enem zelo okusnih receptov, ki bodo prišli prav marsikateri zadovoljni kuharici. Med vsemi prispelimi smo izbrali nekaj nam najslajših …

Moda 04. 01. 2009 17.48

Da ne bo razpokano in hrapavo

Zima je letni čas, ki je do kože posebno neprijazen. V zraku je manj vlage, ker pri nizkih temperaturah voda slabše izhlapeva, poleg tega lojnice izločajo manj loja, koža pa je izpostavljena tudi velikim temperaturnim razlikam.

Moda 26. 11. 2008 11.55

Drag kot žafran

Žafran je najdražja začimba na svetu, saj na trgu doseže ceno tudi do 11,6 evra na gram. Vas zanima, zakaj je tako zelo drag?

Šport in zdravje 24. 10. 2008 16.19

Koda za vitkost

Po Da Vincijevi šifri, v kateri je pisatelj Dan Brown razpletal teorijo zarote, je luč sveta ugledala še ena šifra, tokrat Dietna. Poglejmo podrobnosti.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985