Zadovoljna.si

Ključna beseda / česen

Moda 30. 01. 2014 08.50

Lepotne skrivnosti brazilske lepotice

Brazilska manekenka Gisele Bundchen je ena najbolj znanih manekenk na svetu, a to še ne pomeni, da svoj prosti čas preživlja pred ogledalom ali v lepotnem centru. Polno zaposlena mamica dveh otrok se tja odpravi le poredko, ima pa kar nekaj lepotnih trikov, na katere prisega že nekaj let, in zdaj jih je razkrila v intervjuju za revijo Vogue.

Šport in zdravje 30. 07. 2013 08.15

Dan začnite s kraljevskim zajtrkom

Nutricionisti pravijo, da nas večina ne zna obogatiti svojega zajtrka, saj pretežno uživamo le opečen kruh, maslo, marmelado, sir ali skuto, kosmiče in zelo priljubljen čokoladni namaz. Prav to dolgočasje naj bi ključno pripomoglo k dejstvu, da velika večina ljudi zajtrk preprosto prespi. Tovrstni odnos do ključnega obroka dneva gre pripisati utrujenosti in stalni izpostavljenosti stresu, ki večino 'oropata' iznajdljivosti in kreativnosti. Prav zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov, kako obogatiti in osvežiti vaš zajtrk.

Novice 22. 03. 2013 12.13

Preženite slab zadah

Slab zadah je pogosta težava, ki lahko človeka spravi v precejšnjo zadrego. Vzroki za neprijeten vonj, ki prihaja iz ustne votline, so različni in se lahko pojavijo zaradi hrane, pijače, slabe higiene ali določenih zdravstvenih težav. Vas zanima, kako odpraviti slab zadah?

Lepota 07. 06. 2012 06.54

Do lepote s česnom

Česen že od pradavnine velja za eno najučinkovitejših naravnih zdravil za odpravljanje črevesnih zajedavcev ter lajšanje težav z dihanjem in prebavo, šele pozneje je postal tudi cenjena začimba. Nekateri ga obožujejo, drugi ga sovražijo, a le malokdo ve, da je česen lahko tudi odlično lepotilno sredstvo.

Novice 19. 08. 2011 15.59

'Ob Doris sem postal boljši človek'

Jože Činč je televizijski voditelj in član skupine D'Kwaschen Retashy. Slovel je kot nepredvidljiv, predrzen in direkten, a v hiši BBS so gledalci spoznali drugačnega Činča. Takega, ki zna pokazati tudi solze in ki se raje umakne, ko se začnejo prepiri. Pravi, da je bil včasih res bolj hitre jeze, a da je danes drugačen človek, zahvali pa se lahko tudi svoji Doris.

Njam... 11. 07. 2011 15.35

Španska mandljeva juha

Vsako leto, v mestecu Almáchar (Andaluzija), na 2. septembra priredijo festival, na katerem slavijo to jed, ki izhaja iz tradicionalne andaluzijske kuhin

Njam... 08. 07. 2011 10.00

Dagnje na buzaro

Preprosta specialiteta, pri pripravi katere lahko sodeluje vsa družina – vsaj pri delu, ko je školjke treba čistiti.

Njam... 07. 07. 2011 15.15

Špageti s česnom in tartufi

Špageti odličnega okusa, ki vas ne bodo razočarali.

Njam... 05. 07. 2011 14.10

Lososova nabodala

Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Njam... 03. 07. 2011 15.18

Avokadova solata s kozicami

Čudovita kombinacija avokada, kozic in svežih kumaric. Naj vas premamijo intenzivne barve in eksotični okusi.

Njam... 30. 06. 2011 13.30

Škampovi repki na buzaro

Znana dalmatinska specialiteta s škampi, ob kateri se priležeta kozarec dobrega vina in domači kruh.

Njam... 27. 06. 2011 16.04

Fusilli sedmih dišavnic

Mali svedrčki v paradižnikovi omaki z obilico zelišč, ki poskrbijo za fantastičen okus.

Njam... 23. 06. 2011 15.40

Zelenjavna nabodala

Pisana popestritev na krožniku, ki je dobila navdih iz Francije. Nepogrešljiva na piknikih.

Njam... 12. 06. 2011 16.08

Pečena hobotnica

Pečena hobotnica je tradicionalna hrvaška jed, vendar je zelo popularna tudi v Sloveniji. Predvsem ob morju. Da pa ne boste samo zaradi hobotnice hodili na morje, si jo pripravite kar doma.

Njam... 06. 06. 2011 12.00

Poletna rižota

Poletna rižota z maslom, česnom, kislo smetano, gorgonzolo, parmezanom in pinjolami, obarvana s pestom in okrašena z baziliko.

Njam... 03. 06. 2011 13.35

Papricirane piščančje perutničke

Ta teksaško-mehiška klasika je zasvojila Američane. Sladke in lepljive ali pekoče. Izberite si omako in potopite se v čare jedi z žara.

Njam... 17. 05. 2011 12.01

Piščančja enchilada

Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Njam... 15. 05. 2011 15.35

Musaka

Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Njam... 28. 04. 2011 15.55

Rižota z lisičkami

Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

Njam... 26. 04. 2011 16.35

Avokado s pršutom in lešnikovo omako

Okusen prigrizek, ki ga lahko ob posebih priložnostih ponudite tudi kot predjed.

Njam... 19. 04. 2011 15.50

Petelin v vinski omaki

V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Njam... 17. 04. 2011 14.50

Falafel

Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.

Njam... 04. 04. 2011 15.30

Zelen piščančji curry

Barvita tajska kuhinja se je tokrat odločila za zeleno barvo. Zelena kari omaka je dodatek, s katerim boste zadeli v polno.

Njam... 17. 03. 2011 16.10

Juha iz soje in leče

Recept za juho iz leče in soje, ki je lahko brez težav glavni obrok.

Njam... 14. 03. 2011 15.55

Mediteranska solata

Če pogrešate morje in brezskrbni vonj poletja iz kuhinje, potem si zvečer pripravite mediteransko solato in ob kozarcu rdečega vina obujajte spomine na vroča poletja.

Njam... 09. 03. 2011 15.52

Rižota z artičokami

Rižota z artičokami je enostaven način, da presenetite svoje goste. Priprava vam bo vzela malo časa, jed pa bo navdušila.

Njam... 20. 02. 2011 14.45

Špageti v pečici

Razveselite svoje najbližje s špageti, pripravljenimi v pečici.

Njam... 15. 02. 2011 16.38

Lososov namaz na koruznih kruhkih

Okusen lososov namaz na koruznem kruhu je preprost prigrizek ali predlog za hitro večerjo. Namesto rukule lahko uporabimo tudi navadno solato ali zeleno papriko.

Njam... 11. 02. 2011 16.10

Testenine z gobami in orehi

Pripravite kosilo za štiri osebe, ki se jim bodo ob dobrem receptu cedile sline.

Njam... 06. 02. 2011 17.10

Krompir z zelenjavo

Pripravite krompir z zelenjavo, ki ga lahko ponudite kot samostojno jed ali prilogo k ribi.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985