Ključna beseda / G

V novi knjigi Coco Chanel kot nemška vohunka
Coco Chanel je vohunila za naciste v času okupacije Francije med drugo svetovno vojno, razkriva nova knjiga o sloviti francoski modni oblikovalki izpod peresa Hala Vaughana, ki prihaja na ameriški trg. "V postelji s sovražnikom: tajna vojna Coco Chanel" med drugim govori o tem, kako je postala nemška agentka in o njenih vohunskih misijah.

Pri McQueenu izbrali Brazilko
Modna hiša McQueen, ki jo po smrti legendarnega oblikovalca Alexandra McQueena vodi Sarah Burton, je za model jesenske kampanje za leto 2011 izbrala 28-letno Brazilko Raquel Zimmerman, ki jo modni svet časti z nazivom brezčasne lepotice, njeno profesionalnost pa primerja s Cindy Crawford.

Počasni seks in doooolgi orgazmi
Kako primerno! Bliža se vrhunski ‘praznik’ oziroma dan ljubezenskega vrhunca, klimaksični 31. julij, svetovni dan orgazma, pa je med nami baje čisto novi ženski orgazem, ki naj bi trajal in trajal, in še malo trajal, od na primer prvega avgusta do zadnjega novembra. Na kratko: to je orgazem, ki naj bi trajal (se pravzaprav kar (za)vlekel) … do štiri mesece.

Domači sladoled s smetano
Zakaj si sladolednih lučk ne bi pripravili kar sami. Potrebujemo le posebne modelčke, ki jih z malo truda dobimo. Bodimo ustvarjalni in se posladkajmo z domačim kremnim sladoledom.

Rižev puding
Okusno in enostavno pripravljen rižev puding, ki je kot sladica ali za zajtrk zelo priljubljen pri Špancih. Že sam vonj pričara Špancem objem doma in spomine na otroštvo.

Ovseni piškoti
Privoščite si polnovreden posladek in uživajte v grižljajih zdrave hrane.

Španska mandljeva juha
Vsako leto, v mestecu Almáchar (Andaluzija), na 2. septembra priredijo festival, na katerem slavijo to jed, ki izhaja iz tradicionalne andaluzijske kuhin

Ananasova krema z rumom
Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Špageti s česnom in tartufi
Špageti odličnega okusa, ki vas ne bodo razočarali.

Solata iz mocarele, paradižnikov in pirinih testenin
Čas je za piro, ki velja za izredno zdravo vrsto žita, saj vsebuje obilo pomembnih vlaknin in ogljikovih hidratov. Dodali smo še tipično italijanske sestavine, kot so paradižnik, mocarela in bazilika.

Lososova nabodala
Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Sirotkina juha z mocarelo
Sirotka je ostanek predelave mleka v sir. Je zdrava, uporablja se v športni prehrani, odlična pa je tudi pri težavah z želodcem. Zakaj bi jo zavrgli, če jo lahko dobro izkoristite?

Bela kivijeva torta
Torta, ki jo lahko pripravimo v vsakem letnem času. Ker je ohlajena, najbolj prija poleti.

Škampovi repki na buzaro
Znana dalmatinska specialiteta s škampi, ob kateri se priležeta kozarec dobrega vina in domači kruh.

Škampi s popečenimi bučkami
Ko združimo popečene bučke in škampe, dobimo zelo zanimivo, a preprosto kombinacijo, ki bo čudežno izginila s krožnika.

Palačinke s špinačo
Palačinke z bogatim nadevom iz špinače, bučk, skute in z vonjem po timijanu.

Fusilli sedmih dišavnic
Mali svedrčki v paradižnikovi omaki z obilico zelišč, ki poskrbijo za fantastičen okus.

Solata z rukolo in parmezanom
Lahko si jo pripravimo celo skledo, dodamo malo sira in začimb, tako morda ne bomo potrebovali ničesar drugega za pod zob.

Angelska torta
Rahla bela torta, ki jo spečemo iz posebne, zelo fino mlete moke in premažemo z belo beljakovo glazuro.

Flambiran ananas z medom
Fuzija svežega ananasa in dobrega domačega medu bo pričarala pravcato majhno pravljico ter užitek.

Jagodni tiramisu
Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Jagodni tiramisu
Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Tri kratke diete z jagodami
Jagode so bogate z vitaminom C, so močan antioksidant in blagodejno delujejo na telo. Vsebujejo vlaknine in koristno vplivajo na prebavo, znižujejo holesterol v krvi, zmanjšujejo tveganje srčnih obolenj, obenem pa so tudi odlično sredstvo v boju proti prostim radikalom in celulitu. Izkoristite moč, ki se skriva v tem sočnem sadežu in odplaknite škodljive snovi iz organizma kar med koncem tedna.

Lososov carpaccio
Sveže rezine lososa in okusna omaka iz zelišč predstavljajo odlično kombinacijo ter obljubljajo dober okus.

Ajdov kruh
Ajdov kruh dolgo ostane svež, ker v sebi zadržuje vlago. Za posebne priložnosti v testo vmešamo nekaj pesti prebranih in nasekljanih orehov. Ajdovo moko mešamo s pšenično, delež ajdove je od 30 do 70 odstotkov, običajno pa 50 odstotkov.

Sijoča koža z rdečo lečo
Opažate, da je vaša koža postala pusta in izsušena? Zagotovo rabi čiščenje in vlaženje. Ne boste zgrešile, če se odločite za 'domači zvarek' iz rdeče leče, ki bo vašo kožo očistil odmrlih celic, omehčal jo bo in ji dal vlažnost, ki jo nujno rabi. Ob tem ste brez strahu, da bi vaš piling vseboval snovi, ki bi lahko vaši koži škodovale.

Jogurtova strnjenka z jagodami
Nežna jogurtova krema v objemu sočnih jagod, ki šarmira že s svojo žametno rdečo barvo. Okus je imeniten, prepustite se mu.

Solata s čičeriko in papriko
Ta hrustljava solata je prava poslastica kot priloga ali kot samostojna jed. Mi stavimo na veliko porcijo, zato vam nudimo recept za štiri ljudi.

Pečene banane
Tipična sladica iz azijske kuhinje, ki vas napolni z energijo.

Zamrznjen jogurt
Narejen je podobno kot sladoled, vendar večina receptov vsebuje želatino, barvila in različna sladila. Mi vam ponujamo najbolj naravno različico.