Zadovoljna.si

Ključna beseda / Njam

Njam... 03. 06. 2011 13.35

Papricirane piščančje perutničke

Ta teksaško-mehiška klasika je zasvojila Američane. Sladke in lepljive ali pekoče. Izberite si omako in potopite se v čare jedi z žara.

Njam... 02. 06. 2011 12.00

Makov kolač s pomarančnim oblivom

V testo iz jajc, moke, jogurta in olja primešamo zmleti mak. Pečen kolač premažemo z oblivom s pomarančnim sokom.

Njam... 01. 06. 2011 13.55

Solata iz brstičnega ohrovta

Brstičnega ohrovta marsikdo po krivici ne mara. Pripravljen kot solata, s koščki hrustljavo zapečene slanine, bo prepričal še tako velike skeptike.

Njam... 31. 05. 2011 15.45

Dolga kitajska juha

Odlična in hitro pripravljena kitajska juhica bo popestrila vsak začetek okusnega kosila.

Njam... 30. 05. 2011 15.55

Avokado s prekajenim lososom

Predjed za prave gurmane, ki jo zaokroža okus izbranih začimb.

Njam... 29. 05. 2011 17.44

Puranja nabodala s cimetovo omako

Čarobna mešanica zelenjavno-sadnih okusov.

Njam... 27. 05. 2011 12.50

Morska pica

Posebna pica z dobrotami iz širnega morja, ki navdušuje še tako zahtevne ljubitelje morskih skrivnosti.

Njam... 26. 05. 2011 14.45

Jajčevci s kuskusovim nadevom

Lahka in zdrava jed, ki jo pripravimo brez večjih težav. Grižljaji, polni zdravja in dobrega okusa.

Njam... 25. 05. 2011 14.26

Medene banane v čolničku

Medene banane, postrežene v čolničku, bodo očarale še tako zahtevnega gosta.

Njam... 23. 05. 2011 15.10

Sirove palčke

Doma narejeni grisini s sirom, bodo popestrili kramljanje ob dobri pijači.

Njam... 24. 05. 2011 13.00

Poletna pita iz gozdnih sadežev

Okus sočnih gozdnih plodov, nežnost sladkega testa in čudovite barve so temeljne nianse poletne pite.

Njam... 20. 05. 2011 14.40

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Njam... 19. 05. 2011 14.54

Robidov smoothie

Kiselkast okus robide bo skupaj z mlekom in medom pravi osvežilen napitek za vroče poletne dni. Poskrbel pa bo tudi za dnevno dozo vitaminov.

Njam... 18. 05. 2011 14.50

Jagodna kupa z vanilijevim sladoledom

Preprosta jagodna kupa z vanilijevim sladoledom je odlična sladica za tople spomladanske dni!

Njam... 17. 05. 2011 12.01

Piščančja enchilada

Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Njam... 16. 05. 2011 16.00

Široki rezanci s kaviarjem

Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Njam... 15. 05. 2011 15.35

Musaka

Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Njam... 13. 05. 2011 15.10

Losos z ananasom na žaru

Lososovi kotleti z ananasovimi rezinami? Ja, na Filipinih precej pogosta jed. Popestrite peko na žaru in si jo privoščite tudi vi.

Njam... 12. 05. 2011 12.31

Postrv z zelišči

Okusi zelišč bodo med pečenjem ribi dali še dodaten okus poletja in s tem pričarali pravo pravljico okusov.

Njam... 11. 05. 2011 13.00

Spomladanska solata z omleto

Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.

Njam... 10. 05. 2011 15.25

Čevapčiči

Čevapčiči so znani po vsem balkanskem polotoku. Pripravljamo jih lahko samo iz govedine, iz govedine in teletine, samo iz svinjine ali pa tako kot v Grčiji, samo iz jagnjetine.

Njam... 09. 05. 2011 13.30

Palačinke s kokosom

Kokosova moka s kislo smetano v palačinki ..., zunaj pa čokoladni sirup. Kdo se lahko temu upre?

Šport in zdravje 09. 05. 2011 13.50

Kako se upreti psihološki lakoti!?

Strah pred lakoto je genetski in hkrati naravni pojav, ki ga je izkusil že vsak izmed nas, zato ni prav nič nenavadnega, da želimo svoje telo zavarovati z velikimi količinami hrane, kar nas večkrat privede tudi do prenajedanja. Celoten proces so znanstveniki označili za psihološko lakoto, ki nastane ob popolnoma človeških problemih, ki niso povezani s hrano. To so osamljenost, stres, depresija in dolgčas.

Njam... 07. 05. 2011 15.24

Špinačna solata z mandarinami

Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

Njam... 06. 05. 2011 14.54

Vietnamski pomladanski zvitki

Pridih daljnega Vietnama v vaši kuhinji. Hrana, ki je polna svežih okusov in še prikupno izgleda.

Njam... 05. 05. 2011 16.20

Ananasova krema z rumom

Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Njam... 04. 05. 2011 16.28

Palačinke z maskarponejem

Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Njam... 03. 05. 2011 14.00

Baklava

Sladica iz listnatega testa z orehovim nadevom prihaja iz Turčije in bo navdušila vse tiste, ki radi preizkušajo kulinarične bisere drugih kultur.

Njam... 01. 05. 2011 16.30

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki

Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Njam... 29. 04. 2011 16.00

Jogurtova strnjenka z jagodami

Nežna jogurtova krema v objemu sočnih jagod, ki šarmira že s svojo žametno rdečo barvo. Okus je imeniten, prepustite se mu.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985