Ključna beseda / peter

Polnjeni puranji zrezki
Tisti, ki obožujete meso in zelenjavo, si pripravite oboje skupaj malce drugače!

Čemažev namaz
Odlična predjed iz čemaževih listov, ki bo popestrila vaš jedilnik.

Omleta s šparglji
Domači ali divji, v vsakem primeru so šparglji priljubljena zelenjava, ki se odlično poda tudi k jajčni omleti.

Paradižnikova dieta: 5 dni = –3 kg
Se tudi vi ob pogledu na številke, ki jih prikazuje vaša tehtnica, zgrozite? Preden bo poletje že trkalo na vrata, si privoščite pet dni lahke diete s paradižnikom in … Oglejte si jedilnik.

Kokoš s papriko in zeljem
Perutnina je priljubljena, saj je enostavna za pripravo, omislite pa si lahko številne priloge.

Korenčkova solata
Privoščite si solato z veliko vitamina B za hitro in slastno malico.

File jelenovega mesa z začimbami in pečenim brstičnim ohrovtom
Divjačina je priljubljena zaradi visokih vsebnosti omega 3 maščobnih kislin, ker je skoraj brez maščob in holesterola.

Špageti s tremi siri
Imate radi sir? Tokrat vam ponujamo recept za špagete s tremi vrstami močnih sirov.

File morskega lista
Riba iz Jadranskega morja ima zelo nežno, belo in slastno meso. Običajno se ga pripravi ocvrtega in pečenega.

Sarme
Jed, ki prežene mačka in napolni želodček.

Pečen brancin
Vikendi so kot nalašč za kakšen nov kuharski izziv. Ste že kdaj pripravili ribo? Odpravite se do ribarnice in svoje najdražje razveselite s pečenim brancinom. Tukaj je recept.

Spomladanski malancani
Lahka spomladanska jed, ki ji bodo z veseljem zaupali tudi vegetarijanci.

Bučke s kuskusom in sirovo omako
V toplejših dneh se prileže lažja hrana, ki nam ne obteži želodca. Pripravite si bučke z eno glavnih jedi v Severni Afriki – kuskusom.

Divji in razuzdani svet 'grupijk'
Slovenščina ne pozna prevoda te besede, a 'groupie' je fenomen, ki ga pozna ves svet. Nekatere 'grupijke' so v preteklem stoletju pisale zgodovino in razkrile marsikatero pikantnost izpod rjuh razvpitih rock zvezd.

Krompir s slanino
Za hitro in okusno malico si lahko pripravite krompir s slanino.

Polnjene pečene sardine
Imate radi ribje jedi, a ne najdete novega recepta? Mi vam ponujamo nasvet za pripravo pečenih polnjenih sardin.

Kremna brokolijeva juha
Da boste zdravi pričakali pomlad, se pogrejte ob brokolijevi juhi s krompirjem.

Festival alkohola in seksa
Praznik razgaljenih teles in prekomernih količin alkohola se je zaključil in na Floridi se je tudi letos zbralo veliko mladih, ki so se predajali popivanju in iskanju avantur.

Avokadov namaz
Hitro in slastno pripravite lahek ter zdrav namaz iz zelenega zlata oziroma avokada.

Polnjene paprike
Pripravite si polnjene paprike in z njimi napolnite lačen želodček.

Špageti s kozicami in peteršiljem
Slastne testenine v omaki iz kozic z dodatkom svežega peteršilja.

RECEPT: Falafel
Falafel je po izvoru arabski prigrizek, ki pa je postal popularen širom po svetu. Je idealna hitra hrana, ki si jo lahko pripravite doma.

Hrustljav tunin zavitek
Zavitek presenečenja za ljubitelje tunine.

LIČENJE: Chanel narekuje naravno
Čisti odtenki peska, zemlje in nežnih odtenkov, ki se gibljejo med rjavo in rožnato barvo. Chanelova spomladanska kolekcija ličil je preprosto naravna.

Jajčna frtalja
Okusna in preprosta jed, ki jo lahko postrežemo za kosilo ali večerjo.

Črna sipina rižota
Morski sadeži navdušujejo na vsakem koraku, tudi sredi zime, daleč od moraj in peščenih plaž. Sipina rižiota z značilno črno barvo bo obarvala tudi vaš jedilnik.

Cordon blue
Pripravite si slastno piščančje meso na način 'cordon blue'!

Telečji zrezki s pikantno omako
V zmrzovalniku imate telečje zrezke, a ne veste, kako bi jih pripravili. Ponujamo vam pikanten recept za mrzle zimske dneve.

Rižota z limono
Jed za tiste, ki ne vztrajajo pri tradicionalnih okusih. Zakaj ne bi za spremembo preizkusili nov in svež recept?

Gobova juha
Tisti, ki ste jeseni pridno gobarili in gozdne plodove shranili v zamrzovalnik, si lahko v zimski idili privoščite okusno gobovo juho.