Ključna beseda / poper

Bučkina lazanja
Privoščite si okusno in sočno lazanjo s hrustljavo zapečenim parmezanom. Jed je primerna tudi za vegetarijance.

Guacamole
Ste že poizkusili namaz iz avokada, ki izvira iz vroče Mehike? Ne? Potem je skrajni čas, da to storite!

Rižota v buči
Odličen recept, s katerim lahko popestrite jesensko domačo zabavo. Pohitite na tržnico po bučo!

Namaz iz sveže tunine
Za vse tiste, ki niste navdušeni nad konzervami, je kot nalašč recept za tunin tatar. Glavna sestavina je sveža tunina in ne tista iz pločevinke.

Polenta z gobami
Zima je pred vrati in kdo se lahko upre krožniku, na katerem je polenta z gobami. Preizkusite recept vaše babice, navdušil vas bo!

Špageti s sirovo omako in lososom
Namesto morskih sadežev se tokrat lotite priprave lososa, začinjenega s sirovo omako in s pridihom testenin.

Kremna česnova juha
Dolge jesenske dni si popestrite z okusno kremno česnovo juho s krompirjem.

Francoska čebulna juha
Ni boljšega zdravila za zdravljenje prazničnega mačka, kot je okusna juha, ki vas nasiti in hkrati pogreje. Francoska čebulna juha velja za veliko specialiteto, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih!

Rižota z lečo
Vas grabi lakota? Ne čakajte, spravite se v kuhinjo in si pripravite nekaj slastnega. Nimate ideje. Preverite spodnji recept.

Solata z dateljni
Kdor rad meša okuse, bo navdušen nad to jedjo, ki je nadvse primerna za kakšno vegetarijansko večerjo. Sestavljena je namreč iz sadja in zelenjave. Zagotovo gre za mešanico, ki jo velja poskusiti. Jed ima približno 100 kalorij na osebo.

Avokado in ananas s pomarančno omako
Za marsikoga nevsakdanja kombinacija prijetnih okusov, začinjena z vaniljo in ščepcem popra. Prepustite se mešanici omamnih okusov.

Testenine s tuno in ribezom
Se vam zdi kombinacija ribeza in tune nenavadna? Morda pa jo morate prav zaradi tega proskusiti in spoznali boste, da gre za okuse, ki skupaj ustvarijo odlično kombinacijo.

Mesni zavitki
Recept za zavitke, polnjene z mletim mesom, ki jih lahko postrežete kot slastno predjed!

Polenta z gobami in sirom
Okusno jesensko kosilo s polento, gobami in sirom za celo družino. Uživajte v harmoniji okusov!

Humus
Ste si zaželeli nečesa zdravega, lahkega, a vseeno neverjetno okusnega? Potem bo humus, libanonska specialiteta, kot nalašč za vas!

Solata s paradižnikom in gobami
Okusna jesenska solata z gobami in paradižnikom za prave gurmane.

Cvetačna kremna juha
Privoščite si okusno kremno juho s cvetačo in krompirjem. Zaradi svoje gostote lahko nadomesti tudi kosilo ali večerjo.

Kostanj z rdečim zeljem
Izkoristite sadove jeseni in kot prilogo k mesnim jedem ali pa krompirju pripravite kostanj z rdečim zeljem. Ta priloga je odlična tudi zraven različnih sirov. Poskusite!

Piščančje chimichangas
Mehiška specialiteta za prijetno druženje ob rdečem vinu in v dobri družbi.

Pečen riž
Recept za pečen riž s porom, drobnjakom, peteršiljem in mocarelo.

Špageti s špinačo in skuto
Ljubiteljti testenin si tokrat pripravite špagete z lahko prebavljivo špinačo, ki je polna hranilnih snovi!

Kuskus z lososom
Pripravite si specialiteto Berberov – kuskus z bogatim virom maščobnih kislin omega 3 – lososom. Zdrav in okusen obrok!

Paradižnik po provansalsko
Tudi francoska kuhinja ponuja jedi, ki so nadvse enostavne za pripravo, lahko pa se jih postreže kot slastno samostojno jed ali pa kot prilogo. Poleg tega gre za lahko jed, ki nima veliko kalorij, tako da je primerna za vse, ki jih skrbi vitka linija.

Solata s figami in pršutom
Harmonija okusov poletja in jeseni se združuje v solati s figami in pršutom. Zadovoljila bo tudi najbolj zahtevne jedce, z njo pa boste razveselili tudi ljubitelje rukole.

Kuskus z zelenjavo in piščancem
Pripravite si specialiteto Berberov in eno izmed glavnih jedi v Severni Afriki – kuskus. Za bolj izpopolnjen obrok zraven dodajte še zelenjavo in piščančje prsi!

Nabodala iz rakcev
Zakaj bi na pikniku vedno vladale klobasice in čevapčiči? Ste kdaj pomislili, da bi postregli nabodala iz rakcev, ki so enostavna za pripravo in še lepa na pogled.

Paradižnikova juha z mocarelo
Hitro, dobro in zdravo - paradižnikova juha z mocarelo!

Hrustljavi losos v omaki iz rabarbare
Kiselkasta omaka na rabarbarini osnovi se odlično poda k različnim ribam. Tokrat smo izbrali hrustljavega lososa.

Riževi ocvrtki z zelenjavno skuto
Ocvrtki iz riža in zelenjave so odličen prigrizek za zahtevne gurmane, lahko pa jih ponudite tudi najmlajšim. Igrivi polpetki bodo hitro potešili vašo lakoto.

Makaroni z artičokami in tuno
Artičoka izvira iz Sredozemlja, cenili so jo že Stari Grki in Rimljani. Tuna iz konzerve pa je eden najbolj preprostih prigrizkov. Združena lahko postaneta odlična jed.