Ključna beseda / poper

Grška jagnjetina s krompirjem
Mediteranska specialiteta vas bo popeljala na grški Santorini, kjer se boste lahko pod vročim soncem mastili s domačim jagenjčkom in slastno zapečenim krompirčkom.

Karijeva rižota z jajci
Radi bi jedli riž, pa bi ga radi popestrili. Priskrbite si kari in vaš krožnik bo zažarel v veselih rumenih tonih.

Zelenjavna nabodala s tofujem
Hitra in okusna nabodala za popestritev dneva.

Polnjeni lignji
Postrezite si z morsko specialiteto, ki vas bo zagotovo navdušila!

Paradižnikova juha z baziliko
Za tiste, ki ste se trdno odločili, da boste po prazničnih 'požrtijah' resnično manj in bolj zdravo jedli, je paradižnikova juha zagotovo dobra ideja. Pa še priprava vam bo vzela le dobre pol ure.

Azijski steak
Vnesite v vašo kuhinjo malce orienta in uživajte v mariniranem azijskem zrezku z marinado iz paprike.

Jajčni namaz
Prepost in okusen prigrizek.

Nenadomestljiva zimska mineštra
V mrzlih zimskih dneh ni lepšega, kot se pogreti z zdravo zelenjavno mineštro. Priprava je enostavna, vendar pa poskrbite, da bo v vašem hladilniku dovolj zelenjave.

Rezanci s tofujem
Hitro kosilo ali večerja, ki se je bodo razveselili tudi vegeterjanci.

Krema iz polenovke
Pričakujete veselo družbo, vam pa je zmanjkalo idej za prigrizke. Pojdite v trgovino po polenovko in pripravite slasten namaz.

Puranja rulada
Slastna puranja rulada

Tortilja s piščancem in zelenjavo
Po prazničnem prenajedanju vam tokrat svetujmo kako pripraviti okusno, a lahko mehiško jed: tortiljo s piščancem in zelenjavo.

Kako preprečiti in zdraviti mačka
Na najdaljšo noč v letu marsikdo spije več alkoholnih pijač, kot ga njegovo telo prenese. Zato je dobro vedeti, kako ukrepati, da nas naslednji dan ne bo bolela glava in kaj narediti, če se vseeno zbudimo z mačkom.

Piščančje prsi s svežo papriko
Za ljubitelje jedi s piščancem ponujamo idejo za slastno kosilo. Če so vam same piščančje prsi premalo, zraven pripravite še krompir in zagotovo ne boste ostali lačni.

Lahka rižota s špinačo in korenčkom
Ko si zaželite obrok brez mesa, je kot nalašč rižota, ki ji primešate zelenjavo po želji. Mi vam ponujamo recept s korenčkom in špinačo.

Zvezdniška dieta: Pijačo zamenjala za hrano
Nadležni kilogrami in odvečna maščoba niso le težava običajnih ljudi. S svojim telesom se je morala spopasti tudi pevka Pink, ki danes zagovarja aktiven življenjski slog in zdrave prehranjevalne navade.

Prigrizek: Bruskete z mocarelo
Ko si v mrzlih zimskih dneh zaželite toplega prigrizka, se spomnite na bruskete. Enostavno jed boste pripravili v dvajsetih minutah.

RECEPT: Ocvrte riževe kroglice z mocarelo
Jed naj bi izvirala s Sicilije, 'arancine', kot jih v imenujejo v Italiji, naj bi poznali že v 10. stoletju. Primerne so za predjed ali droben prigrizek, lahko pa so zanimiva priloga k mesu.

'Steak' z gorgonzolo
Pripravite si slasten zrezek in ga obogatite s plemenito plesnivim sirom, ki vas bo popeljal v kraljestvo kulinaričnih užitkov.

Praznični losos na žaru
Že iščete ideje za izvrstno praznično kosilo? Ponujamo vam jed, s katero boste zagotovo prijetno presenetili svoje goste: slastni losos z limono in zelišči.

Avokadovi kruhki
Okusen vegeterjanski prigrizek.

Zdrav tunin sendvič
Okusen, preprost in zdrav obrok, ki vas ne bo pustil lačnih.

RECEPT: Guakamole
Mehiška omaka guakamole je jed z dolgo tradicijo, saj so jo pripravljali že Azteki v 16. stoletju. Nad slastno omako so se navdušili španski konkvistadorji, ki so jo prenesli na evropska tla.

RECEPT: Topla solata z jadranskimi lignji
Bi si radi popestrili hladne zimske dneve? Poskusite z jadranskimi lignji, ki jih uvrščamo v isto kategorijo kot prvovrstne bele ribe. V topli solati so ti že tako najokusnejši glavonožci res nekaj posebnega.

RECEPT: Krompirjeva tortilja
Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

Peresniki s prekajenim lososom
Ko vam zmanjkuje časa, radi bi si privoščili pa nekaj slastnega, si pripravite to enostavno jed.

RECEPT: Lazanja za Garfielde
Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Piščančja juha z gobami
V hladnih dneh se pogrejte s slastno kremno juho!

Goveja pečenka Wellington
Za vas smo pripravili hrustljavo in okusno govejo pečenko Wellington.

RECEPT: Cassoulet
Privoščite si najbolj znano jed jugozahodne Francije.