Ključna beseda / sol

Zdrav tunin sendvič
Okusen, preprost in zdrav obrok, ki vas ne bo pustil lačnih.

Goveja juha iz domače kuhinje
Ne čakajte, da vam jo skuhajo ... Govejo juho lahko pripravite tudi vi!

Slastne gratinirane palačinke s skuto
Priprava palačink zagotovo sodi v abecedo kuhanja. Za manj vešče v kuhinji tokrat ponujamo recept za pripravo slastnih gratiniranih palačink, ki jih lahko postrežete kot sladico po kosilu ali pa za večerjo.

RECEPT: Guakamole
Mehiška omaka guakamole je jed z dolgo tradicijo, saj so jo pripravljali že Azteki v 16. stoletju. Nad slastno omako so se navdušili španski konkvistadorji, ki so jo prenesli na evropska tla.

RECEPT: Topla solata z jadranskimi lignji
Bi si radi popestrili hladne zimske dneve? Poskusite z jadranskimi lignji, ki jih uvrščamo v isto kategorijo kot prvovrstne bele ribe. V topli solati so ti že tako najokusnejši glavonožci res nekaj posebnega.

RECEPT: Krompirjeva tortilja
Krompirjeva tortilja, rečejo ji tudi španska omleta, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek ali predjed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo.

Peresniki s prekajenim lososom
Ko vam zmanjkuje časa, radi bi si privoščili pa nekaj slastnega, si pripravite to enostavno jed.

RECEPT: Lazanja za Garfielde
Lazanja je italijanska jed, a beseda 'lazanja' izvira iz grščine. 'Lasana' oziroma 'lasanon' namreč pomeni podstavek posodo. Stari Rimljani so si besedo sposodili, in 'lazanja' rekli posodi, v kateri se je pripravljala lazanja. Tako je jed dobila ime po posodi, v kateri se je pripravljala.

Potopite se v mehurčke
Zaprite oči in si zamislite – kad polna milnih mehurčkov, omamen vonj in nežna svetloba odseva sveč. Potrebujete še kaj več? Potopite se v kopel sprostitve in se napolnite z novo energijo.

Goveja pečenka Wellington
Za vas smo pripravili hrustljavo in okusno govejo pečenko Wellington.

RECEPT: Cassoulet
Privoščite si najbolj znano jed jugozahodne Francije.

RECEPT: Teksaško marinirana rebrca
Pripravite sočna marinirana rebrca s pridihom Teksasa.

RECEPT: Ameriška zeljna solata z arašidi
Zeljna solata s hrustljavimi dodatki.

RECEPT: Liptaver
Pripravite si slasten namaz!

Tuna siciliana nova uspešnica med paštetami Arget
Nov izdelek Argeta – Tuna Siciliana že postaja nova uspešnica med priljubljenimi namazi Argeta.

Nicole Kidman hujša s pisano dieto
Razkrivamo dieto, ki je trenutno med hollywoodskimi zvezdami izjemno popularna, še posebej pa nanjo prisega avstralska igralka Nicole Kidman. Svoj 'žegen' so dieti dali tudi strokovnjaki za prehrano.

Hujšajte z algami
Zakaj z algami? Ker so alge naravni 'rezervoar' rastlinskih sluzi. Zveni ogabno, a te sluzi so topne vlaknine, ki omogočajo izgubo odvečnih kilogramov.

<i>dm</i> zaščita las: Nega, ki varuje med in po sončenju
Med breskrbnim poležavanjem na soncu poleg kože ne smemo pozabiti tudi na zaščito las, ki bodo z ustreznimi negovalnimi sredstvi ohranili lesk in svilnato mehkobo.

Zvezdniška kuhinja: Piknik
Kuharski mojster Jožef Oseli nas je tokrat povabil na piknik. "Poletje je čas, ki ga najraje preživljamo na prostem, v krogu družine in prijateljev. Če dodamo okusno hrano, ki jo pripravljamo z ljubeznijo, je življenje takoj lepše."

Zvezdniška kuhinja: Jožef Oseli
Tokrat smo v Zvezdniško kuhinjo povabili svetovno priznanega kuharskega mojstra Jožefa Oselija. "Če kuhate z ljubeznijo, vam bo uspelo," spodbudno začne.

Kako ohraniti porjavelost?
Včasih je bila bleda koža simbol visoke družbe. V 20. stoletju pa je znana modna oblikovalka Coco Chanel na križarjenju naključno močno porjavela. S tem so se pogledi na porjavelost precej spremenili in tako je ostalo vse do danes.

Zvezdniška kuhinja: Katarina Venturini
Prvo zvezdniško kuhinjo smo si uredili kar na vrtu priznane kamniške restavracije. Naša gostja, profesionalna plesalka Katarina Venturini, nam je namreč zaupala, da ima poleti najraje piknike.

Poredni ljudje so bolj srečni!
Preveč 'pridnim' in ubogljivim ljudem se pišejo težki časi, kažejo ugotovitve zanimive raziskave, ki so jo opravili v Avstraliji. Sodelovalo je kar 1045 ljudi.

Kralj med afrodizijaki
Kako povečati spolno poželenje svojega partnerja? Ženske so skozi zgodovino dobro poznale odgovor. Kako pa je danes? Sta strast in slast mesenih užitkov skrita v ljubezni, glavi ali v tartufu?

Hujšanje s svečo
Brez skrbi, v mislih nimamo voščene sveče, ampak jogijsko asano, imenovano sveča. V sanskrtu, originalnem staroindijskem jeziku, ji rečejo sarvangasana, kar pomeni 'vaja za celo telo'.

Z jajci do boljšega spomina
Diete so hvaležna tema pogovorov, ki nam vzbujajo mešane občutke, od naklonjenosti do dvomov in celo sovraštva.

Hujšajmo siti
Že vrabci na vejah čivkajo, da je osnova vsake diete: manj jej in več gibaj! To je enostavno reči, a težje narediti. Res? Niti ne.

Dieta 'last minute': Minus 3 kg
Vas grabi panika, ker boste široka kamuflažna oblačila kmalu morale zamenjati s kopalkami? Če doslej niste bile dovolj disciplinirane, da bi odpravile odvečne kilograme, vam ponujamo namig, kako to narediti tik pred zdajci.

Nad celulit z domačimi pripravki
Tokrat se lotevamo celulita nekoliko drugače. Ne bomo vam priporočali dragih krem in tretmajev v kozmetičnih salonih, temveč bomo celulit napadli s preprostimi metodami, ki so cenejše, a vseeno učinkovite.

Reza svetuje: Kako do čvrstega trebuha
Z inštruktorico aerobike in pilatesa Špelo Jakša razkrivamo skrivnost lepega in ravnega trebuha. Še je čas, da učvrstimo trebušne mišice in ponosne pričakamo poletje.