Zadovoljna.si

Ključna beseda / sol

Njam... 17. 05. 2011 12.01

Piščančja enchilada

Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Njam... 15. 05. 2011 15.35

Musaka

Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Njam... 01. 05. 2011 16.30

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki

Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Njam... 31. 03. 2011 15.36

Kivijev sladoled

Kadar se vam zahoče nežnega in lahkega deserta, se spomnite na kivijev sladoled. Če bi ga radi obogatili, mu seveda lahko dodate smetano ali pa kakšen hrustljav piškot.

Njam... 29. 03. 2011 16.40

Osvežilna solata z avokadom

Nenavadna solata vas bo napolnila z energijo in vas prijetno osvežila. Privoščite si jo za večerjo ali kosilo in uživajte v neobičajni kombinaciji okusov.

Njam... 27. 03. 2011 15.30

Sirova pita s šparglji

Hitra in preprosta pita je kot nalašč za sveže pomladne dni. Postrezite jo s skledo zelene solate ali v njej uživajte samostojno, brez priloge. Jed je primerna tudi za vegetarijance.

Njam... 24. 03. 2011 16.35

Čemažev pesto

Pripravite klasično italijansko hladno zeliščno omako, s katero lahko na hitro pripravite testenine, pa tudi druge jedi. Tokrat s čemažem!

Njam... 21. 03. 2011 16.31

Ocvrtki s šparglji

Šparglje lahko uporabite na tisoč in en način, eden od teh je tudi ta, da jih vmešate v maso iz moke, piva in jajc ter pripravite okusne ocvrtke.

Njam... 20. 03. 2011 17.20

Vaniljevi rogljički

Sladki, nagajivi in izjemno preprosti … vaniljevi rogljički!

Njam... 17. 03. 2011 16.10

Juha iz soje in leče

Recept za juho iz leče in soje, ki je lahko brez težav glavni obrok.

Njam... 14. 03. 2011 15.55

Mediteranska solata

Če pogrešate morje in brezskrbni vonj poletja iz kuhinje, potem si zvečer pripravite mediteransko solato in ob kozarcu rdečega vina obujajte spomine na vroča poletja.

Njam... 13. 03. 2011 16.45

Pirina rižota s papriko

Uporaba pire v kulinariki je zelo zanimiva, pestra, predvsem pa daje zelo okusne rezultate. Tokrat smo vam pripravili recept za pirino rižoto s papriko in koščki piščanca.

Njam... 11. 03. 2011 16.38

Peresniki z brokolijem, tuno in feta sirom

Ste prišli sestradani domov? Ta jed vam bo vzela malo časa, predvsem pa jo boste s kruhom pomazali!

Njam... 09. 03. 2011 15.52

Rižota z artičokami

Rižota z artičokami je enostaven način, da presenetite svoje goste. Priprava vam bo vzela malo časa, jed pa bo navdušila.

Njam... 07. 03. 2011 17.00

Kremna koromačeva juha

Pripravite si lahek in hranilen obrok – koromačevo juho.

Njam... 06. 03. 2011 17.40

Slana pita

Okusna pita, sestavljena iz cvetače, brokolija in prekrita s slastnim pršutom ter sirom. Idealna in hitra jed, s katero boste dodobra nahranili svoj želodček. Poskusite!

Njam... 03. 03. 2011 16.00

Krofi

Ni pusta brez pravih pustnih krofov. Zakaj si jih letos ne bi pripravili kar sami doma?

Njam... 28. 02. 2011 15.40

Zeleni skutini kaneloni

Jed, ki jo bodo z veseljem vzljubili tudi vegetarijanci, je okusna različica kosila brez mesa. Kanelone z brokolijem in skuto lahko postrežemo tudi brez omake ali brokoli zamenjamo z bučkami, jajčevci ali cvetačo.

Lepota 01. 03. 2011 17.30

Naravne sestavine za čvrsto zadnjico, trebuh in noge

Toplejši meseci poleg lepšega vremena prinašajo tudi bolj pomanjkljivo oblačenje, kar občutimo predvsem ženske. Minimalistične krpice bodo tako kmalu razkrile tudi najbolj občutljive dele telesa, ki jih pozimi skrbno skrivamo, zato smo vam pripravili nekaj naravnih nasvetov v boju proti vztrajnemu ženskemu sovražniku.

Njam... 28. 02. 2011 15.15

Pustna juha

Še malo pa bo tu pust! Da vam ne bo slabo od prevelike količine zaužitih krofov, vam predlagamo, da jedilnik obogatite tudi s čisto pravo pustno juho!

Njam... 27. 02. 2011 14.25

Torta iz lešnikov

Niste najbolj vešči v pripravljanju sladic, pa bi vseeno radi kdaj svoje najdražje presenetili s slastno torto? Potem pripravite lešnikovo torto, saj je enostavna za pripravo.

Njam... 25. 02. 2011 16.49

Karibska solata

Pisana solata bo razveselila predvsem gurmane, ki radi spoznavajo raznoliko kulturo in tradicionalno kuhinjo. Karibsko mešanico lahko postrežete kot predjed ali dodatek k običajnemu piščancu.

Njam... 24. 02. 2011 15.33

Mehka pita s svežim sadjem

Čeprav sedaj ni čas svežega sadja, lahko v trgovinah najdemo marsikaj. Zagotovo vam ne bo žal, če boste poskusili to pito, ki je bolj kot pita podobna torti, saj je njeno testo mehko.

Moda 24. 02. 2011 16.45

Čas je za borbo proti celulitu!

Čeprav se vsako jutro zavijemo v topel plašč, to še ne pomeni, da je do poletja še daleč. Čas namreč hitro beži in trgovine so svoje police že napolnile z zapeljivimi krpicami za pomladne in poletne dni, ponekod lahko opazimo tudi kopalke. Ups, tukaj se zatakne. Čas je namreč za borbo proti neustrašnemu sovražniku – celulitu!

Njam... 18. 02. 2011 15.55

Paradižnikova pita

Pripravite paradižnikovo pito za tri osebe, v kateri boste uživali vsi ljubitelji zdravega rdečega sadeža.

Njam... 15. 02. 2011 16.38

Lososov namaz na koruznih kruhkih

Okusen lososov namaz na koruznem kruhu je preprost prigrizek ali predlog za hitro večerjo. Namesto rukule lahko uporabimo tudi navadno solato ali zeleno papriko.

Njam... 07. 02. 2011 17.30

Ocvrti tofu z bučkami v sladko-kisli omaki

Če imate predsodek, da je tofu zgolj jed za vegetarijance, se motite. Z njim lahko pripravite marsikatero slastno jed, mi vam tokrat ponujamo recept, ki ga skoraj zagotovo še niste preizkusili.

Njam... 06. 02. 2011 17.10

Krompir z zelenjavo

Pripravite krompir z zelenjavo, ki ga lahko ponudite kot samostojno jed ali prilogo k ribi.

Njam... 04. 02. 2011 16.15

Čičerika z jajčevci

Pripravite si enostavno jed s čičeriko in jajčevci.

Njam... 01. 02. 2011 10.30

Kruhki z beluši

Hiter in okusen prigrizek za skupino prijateljev in razvajanje v dobri hrani. Obloženi kruhki z beluši bodo odlična popestritev vašega jedilnika.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985