Ključna beseda / sol

Piščančja enchilada
Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Musaka
Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki
Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Kivijev sladoled
Kadar se vam zahoče nežnega in lahkega deserta, se spomnite na kivijev sladoled. Če bi ga radi obogatili, mu seveda lahko dodate smetano ali pa kakšen hrustljav piškot.

Osvežilna solata z avokadom
Nenavadna solata vas bo napolnila z energijo in vas prijetno osvežila. Privoščite si jo za večerjo ali kosilo in uživajte v neobičajni kombinaciji okusov.

Sirova pita s šparglji
Hitra in preprosta pita je kot nalašč za sveže pomladne dni. Postrezite jo s skledo zelene solate ali v njej uživajte samostojno, brez priloge. Jed je primerna tudi za vegetarijance.

Čemažev pesto
Pripravite klasično italijansko hladno zeliščno omako, s katero lahko na hitro pripravite testenine, pa tudi druge jedi. Tokrat s čemažem!

Ocvrtki s šparglji
Šparglje lahko uporabite na tisoč in en način, eden od teh je tudi ta, da jih vmešate v maso iz moke, piva in jajc ter pripravite okusne ocvrtke.

Vaniljevi rogljički
Sladki, nagajivi in izjemno preprosti … vaniljevi rogljički!

Juha iz soje in leče
Recept za juho iz leče in soje, ki je lahko brez težav glavni obrok.

Mediteranska solata
Če pogrešate morje in brezskrbni vonj poletja iz kuhinje, potem si zvečer pripravite mediteransko solato in ob kozarcu rdečega vina obujajte spomine na vroča poletja.

Pirina rižota s papriko
Uporaba pire v kulinariki je zelo zanimiva, pestra, predvsem pa daje zelo okusne rezultate. Tokrat smo vam pripravili recept za pirino rižoto s papriko in koščki piščanca.

Peresniki z brokolijem, tuno in feta sirom
Ste prišli sestradani domov? Ta jed vam bo vzela malo časa, predvsem pa jo boste s kruhom pomazali!

Rižota z artičokami
Rižota z artičokami je enostaven način, da presenetite svoje goste. Priprava vam bo vzela malo časa, jed pa bo navdušila.

Kremna koromačeva juha
Pripravite si lahek in hranilen obrok – koromačevo juho.

Slana pita
Okusna pita, sestavljena iz cvetače, brokolija in prekrita s slastnim pršutom ter sirom. Idealna in hitra jed, s katero boste dodobra nahranili svoj želodček. Poskusite!

Krofi
Ni pusta brez pravih pustnih krofov. Zakaj si jih letos ne bi pripravili kar sami doma?

Zeleni skutini kaneloni
Jed, ki jo bodo z veseljem vzljubili tudi vegetarijanci, je okusna različica kosila brez mesa. Kanelone z brokolijem in skuto lahko postrežemo tudi brez omake ali brokoli zamenjamo z bučkami, jajčevci ali cvetačo.

Naravne sestavine za čvrsto zadnjico, trebuh in noge
Toplejši meseci poleg lepšega vremena prinašajo tudi bolj pomanjkljivo oblačenje, kar občutimo predvsem ženske. Minimalistične krpice bodo tako kmalu razkrile tudi najbolj občutljive dele telesa, ki jih pozimi skrbno skrivamo, zato smo vam pripravili nekaj naravnih nasvetov v boju proti vztrajnemu ženskemu sovražniku.

Pustna juha
Še malo pa bo tu pust! Da vam ne bo slabo od prevelike količine zaužitih krofov, vam predlagamo, da jedilnik obogatite tudi s čisto pravo pustno juho!

Torta iz lešnikov
Niste najbolj vešči v pripravljanju sladic, pa bi vseeno radi kdaj svoje najdražje presenetili s slastno torto? Potem pripravite lešnikovo torto, saj je enostavna za pripravo.

Karibska solata
Pisana solata bo razveselila predvsem gurmane, ki radi spoznavajo raznoliko kulturo in tradicionalno kuhinjo. Karibsko mešanico lahko postrežete kot predjed ali dodatek k običajnemu piščancu.

Mehka pita s svežim sadjem
Čeprav sedaj ni čas svežega sadja, lahko v trgovinah najdemo marsikaj. Zagotovo vam ne bo žal, če boste poskusili to pito, ki je bolj kot pita podobna torti, saj je njeno testo mehko.

Čas je za borbo proti celulitu!
Čeprav se vsako jutro zavijemo v topel plašč, to še ne pomeni, da je do poletja še daleč. Čas namreč hitro beži in trgovine so svoje police že napolnile z zapeljivimi krpicami za pomladne in poletne dni, ponekod lahko opazimo tudi kopalke. Ups, tukaj se zatakne. Čas je namreč za borbo proti neustrašnemu sovražniku – celulitu!

Paradižnikova pita
Pripravite paradižnikovo pito za tri osebe, v kateri boste uživali vsi ljubitelji zdravega rdečega sadeža.

Lososov namaz na koruznih kruhkih
Okusen lososov namaz na koruznem kruhu je preprost prigrizek ali predlog za hitro večerjo. Namesto rukule lahko uporabimo tudi navadno solato ali zeleno papriko.

Ocvrti tofu z bučkami v sladko-kisli omaki
Če imate predsodek, da je tofu zgolj jed za vegetarijance, se motite. Z njim lahko pripravite marsikatero slastno jed, mi vam tokrat ponujamo recept, ki ga skoraj zagotovo še niste preizkusili.

Krompir z zelenjavo
Pripravite krompir z zelenjavo, ki ga lahko ponudite kot samostojno jed ali prilogo k ribi.

Čičerika z jajčevci
Pripravite si enostavno jed s čičeriko in jajčevci.

Kruhki z beluši
Hiter in okusen prigrizek za skupino prijateljev in razvajanje v dobri hrani. Obloženi kruhki z beluši bodo odlična popestritev vašega jedilnika.