Ključna beseda / vzamemo

Najpogostejša virusna obolenja so akutne okužbe dihal
Viruse najbolj poznamo kot povzročitelje akutnih okužb dihal, kot so prehlad, bronhitis, vnetje sapnika in gripa. Obstajajo tudi virusi, ki predvsem prizadenejo prebavila in povzročajo drisko, pravijo na Inštitutu za varovanje zdravja (IVZ). Akutne okužbe dihal so najpogostejše, pri preprečevanju oz. omejevanju okužb pa je najpomembnejša higiena.

VIDEO: Prvi koraki v tek – 4. del
Tek je ena najbolj zdravih oblik rekreacije. Koristen je za nabiranje kondicije, za hujšanje, krepitev mišic ter za ohranjanje dobre telesne pripravljenosti in počutja. S tekaškim trenerjem Blažem Kavčičem in Špelo Grošelj, ki je že vrsto let Nikov obraz in je velika oboževalka teka, Nike tekaških oblačil in obutve vas bomo postopoma vpeljali v čudoviti svet teka.

Predstavljamo vam slovensko Facebook zvezdo
Majda Grošelj je dama, ki je na Facebooku postala prava atrakcija, čeprav, kot sama trdi, ni oseba, ki se rada izpostavlja. Njena najopaznejša vrlina? Žareča lepota, ki pritegne marsikaterega gledalca njenih slik. Njena posebnost? Ni dvajsetletnica, tudi tridesetletnice ne ... Gospa jih šteje 46, skrivnost njene večne lepote pa je disciplina, odrekanje in vztrajnost.

Domači sladoled s smetano
Zakaj si sladolednih lučk ne bi pripravili kar sami. Potrebujemo le posebne modelčke, ki jih z malo truda dobimo. Bodimo ustvarjalni in se posladkajmo z domačim kremnim sladoledom.

Tumbet
Tumbet je tradicionalna jed Majorke, ki je na voljo skorajda v vseh restavracijah na otoku. Po tem receptu pripravljena jed bo prav takšna, kot jo pripravljajo domačini.

Kakšne kopalke bomo nosile poleti 2011?
Bikini ali enodelne kopalke. Kopalke s potiskanimi vzorci ali enobarvne kopalke. Ste pripravljene na letošnji sprehod po plaži?

Bela kivijeva torta
Torta, ki jo lahko pripravimo v vsakem letnem času. Ker je ohlajena, najbolj prija poleti.

Angelska torta
Rahla bela torta, ki jo spečemo iz posebne, zelo fino mlete moke in premažemo z belo beljakovo glazuro.

Pečena hobotnica
Pečena hobotnica je tradicionalna hrvaška jed, vendar je zelo popularna tudi v Sloveniji. Predvsem ob morju. Da pa ne boste samo zaradi hobotnice hodili na morje, si jo pripravite kar doma.

Korenčkova torta
Torta iz prosene moke, korenja, meda, jabolčnega soka in lešnikov je zaradi sestavin zelo zdrava torta. Navdušili boste tako majhne, kot tudi velike otroke.

Morska pica
Posebna pica z dobrotami iz širnega morja, ki navdušuje še tako zahtevne ljubitelje morskih skrivnosti.

Medene banane v čolničku
Medene banane, postrežene v čolničku, bodo očarale še tako zahtevnega gosta.

Poletna pita iz gozdnih sadežev
Okus sočnih gozdnih plodov, nežnost sladkega testa in čudovite barve so temeljne nianse poletne pite.

Zloženka z jajčevci in paradižnikom
Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Baklava
Sladica iz listnatega testa z orehovim nadevom prihaja iz Turčije in bo navdušila vse tiste, ki radi preizkušajo kulinarične bisere drugih kultur.

Pirhi v teranu
Priprava takšnih pirhov je preprosta. V nič vam bo šel le teran, videz teh pirhov pa vas bo enostavno navdušil.

Makov kolač s čokoladnim prelivom
Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Petelin v vinski omaki
V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Sendvič s sirnim namazom in svežimi kumarami
Malo zdravja, malo pregrehe. Pripravite si ta sendvič za na pot, da se lahko okrepčate in izognete dodatnemu zapravljanju za hrano. Majhni sendvički nam bodo v užitek, osvežitev in vsaj začasno bomo z njimi premagali lakoto.

Školjčna juha
Klasična juha z mediteranskim pridihom in odličnim okusom bo s svojo predstavitvijo obudila morske užitke.

Zelen piščančji curry
Barvita tajska kuhinja se je tokrat odločila za zeleno barvo. Zelena kari omaka je dodatek, s katerim boste zadeli v polno.

Kremna koromačeva juha
Pripravite si lahek in hranilen obrok – koromačevo juho.

Maja Kramar
Zadovoljna.si je portal za ženske in vse tiste, ki imajo ženske radi. Zato smo se v uredništvu odločili, da vsak mesec eni od bralk ponudimo priložnost, da postane gostiteljica velike druščine, ki vsak dan pride v goste na naš portal. Vsako dekle, ki se bo prijavilo, bomo na kratko predstavili, o zmagovalki pa bodo odločili bralke in bralci.

Lososov namaz na koruznih kruhkih
Okusen lososov namaz na koruznem kruhu je preprost prigrizek ali predlog za hitro večerjo. Namesto rukule lahko uporabimo tudi navadno solato ali zeleno papriko.

Ruske kape
Naj vas naslov ne zavede, danes v našem kotičku za recepte ne bomo šivali toplih ruskih pokrival, temveč pripravljali okusno kokosovo sladico, ki vam bo posladkala marsikatero zimsko popoldne.

Preveč erotična za predvajanje na TV?
Kaj dobimo, če vzamemo privlačno blondinko in rjavolasko, ju postavimo na zabavo in pozneje prestavimo v spalnico, kjer se vse skupaj konča, še preden se je sploh začelo? Reklamo za avto evropskega proizvajalca, ki je v Italiji, zaradi domnevno vulgarne vsebine, ne smejo predvajati na televiziji. Zgodilo se je v Italiji.

Dve preprosti vaji za privlačne prsi
Skupaj z osebnim trenerjem Primožem Raspotnikom bomo tokrat delali vaje za čvrste prsi. Tudi ta del telesa nikakor ne gre zanemariti, če ste se odločili, da želite lepo postavo. Zato poglejte videoprispevek, da boste vaje pravilno izvedli.

Kolač z gozdnimi sadeži
Sladko veselje za predpraznični vikend! Primerno za vso družino in sladkosnede prijatelje na obisku.

Kako hitro in učinkovito do lepega in skladnega telesa
Kljub temu, da se vedno bolj zavedamo, kako pomembna je skrb za telo in zdravje, si vedno težje vzamemo čas, da bi se jima posvetili. Skrb za telo je zaradi obveznosti potisnjena vedno bolj v ozadje. Kljub temu obstaja metoda, ki nam lahko na učinkovit način pomaga do vitkega in čvrstega telesa.

Pečen krompir z zeliščno skuto
Hrustljave polovice krompirja z okusno in osvežilno skuto kot samostojen obrok ali dodatek k jedem.