Ključna beseda / g

Poletna pita iz gozdnih sadežev
Okus sočnih gozdnih plodov, nežnost sladkega testa in čudovite barve so temeljne nianse poletne pite.

Zloženka z jajčevci in paradižnikom
Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Robidov smoothie
Kiselkast okus robide bo skupaj z mlekom in medom pravi osvežilen napitek za vroče poletne dni. Poskrbel pa bo tudi za dnevno dozo vitaminov.

Jagodna kupa z vanilijevim sladoledom
Preprosta jagodna kupa z vanilijevim sladoledom je odlična sladica za tople spomladanske dni!

Slovenska igralka se je znova slekla za moško revijo
Slovenska igralka Tina Gorenjak, ki se zadnja leta pridno udejstvuje tudi za odrom in ne le na njem, je bila pred desetimi leti prva znana Slovenka, ki je odvrgla vse krpice za licenčno moško revijo. Danes, deset let pozneje, se je zdaj že skoraj 40-letnica odločila, da se spet sleče in dokaže, da privlačnost nikakor ni povezana z leti.

Piščančja enchilada
Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Široki rezanci s kaviarjem
Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

VIDEO: Tina iz Preserij je dobila nove prsi
Nagrajenka akcije Osvoji lepotno operacijo Tina Prebil je dočakala dan, o katerem je že dolgo sanjala. V zagrebški kliniki Glumičić – Džepina so ji namreč povečali in dvignil prsi, ki so bile po treh porodih in dojenju že popolnoma izčrpane in neenakomerne. Tina sedaj že sanja o poletju in seksi bikinkah.

Musaka
Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Predstavljamo vam novo vremenarko na POP TV
Jana Morelj bo od junija nov obraz vremenske napovedi na POP TV. Simpatična Primorka pravi, da je z mediji že prav zasvojena, na radiu pa se je znašla bolj po naključju. Obljublja, da bo vreme napovedovala z nasmehom na ustih, pričakujete pa lahko tudi kakšno šalo. Temnolaska se rada zabava, a nočno življenje zadnje čase nekoliko trpi, saj njena služba zahteva tudi zgodnje vstajanje.

Spomladanska solata z omleto
Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.

Čevapčiči
Čevapčiči so znani po vsem balkanskem polotoku. Pripravljamo jih lahko samo iz govedine, iz govedine in teletine, samo iz svinjine ali pa tako kot v Grčiji, samo iz jagnjetine.

Talenti: Naj ne vidijo le mojih prsi
Jerica Haber, 28-letna Korošica iz Primorske, je v oddaji Slovenija ima talent dobesedno navdušila tako s svojim glasom kot s stasom. Temnolaska se zaveda, da je videz zelo pomemben pri glasbeni karieri, a ne želi, da bi bil v ospredju zgolj ta. Pripravljena pa je tudi že na radovednost javnosti, ki je bo kot privlačna samska ženska vsekakor deležna.

Palačinke s kokosom
Kokosova moka s kislo smetano v palačinki ..., zunaj pa čokoladni sirup. Kdo se lahko temu upre?

Špinačna solata z mandarinami
Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

Vietnamski pomladanski zvitki
Pridih daljnega Vietnama v vaši kuhinji. Hrana, ki je polna svežih okusov in še prikupno izgleda.

Ananasova krema z rumom
Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Palačinke z maskarponejem
Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Baklava
Sladica iz listnatega testa z orehovim nadevom prihaja iz Turčije in bo navdušila vse tiste, ki radi preizkušajo kulinarične bisere drugih kultur.

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki
Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Jogurtova strnjenka z jagodami
Nežna jogurtova krema v objemu sočnih jagod, ki šarmira že s svojo žametno rdečo barvo. Okus je imeniten, prepustite se mu.

Rižota z lisičkami
Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

VIDEO: Tina hoče nove prsi
Po velikem odzivu na lansko akcijo Osvoji lepotno operacijo smo se v redakciji spletnega portala Zadovoljna.si odločili, da tudi letos eni od naših bralk ponudimo možnost enega do dveh lepotnih posegov. Izbrali smo tri kandidatke, ki so odšle v Zagreb, kjer je lepotni kirurg Siniša Glumičić presodil, katera je najbolj primerna za operacijo.

Presna bananina pita
Presna bananina pita s kokosom, je kot nalašč za vse ljubitelje precej sladkih sladic.

Avokado s pršutom in lešnikovo omako
Okusen prigrizek, ki ga lahko ob posebih priložnostih ponudite tudi kot predjed.

Solata z brstičnim ohrovtom in mandlji
Vitaminska bomba, ki bo telo napolnila s svežo energijo in koristnimi rudninami.

Makov kolač s čokoladnim prelivom
Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Petelin v vinski omaki
V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Žepki s čemažem in kozjo skuto
V žepkih s čemažem sta dve sestavini polni zdravja, s katerima bomo nabrali moč v novi pomladi. Čemaž je trajnica z zdravilnimi učinki. Drobna cvetlica z velikimi suličastimi temno zelenimi listi, ki močno diši po česnu, požene zgodaj spomladi. Menda po zimskem spanju "k sebi spravi" celo medveda. Kazein in maščoba v kozjem mleku sta lažje prebavljiva kot v kravjem, zato kozje mleko in izdelke iz njega priporočajo za prehrano starejših, bolnikov in otrok, ki so alergični na kravje mleko.

Falafel
Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.