Zadovoljna.si

Ključna beseda / g

Njam... 28. 04. 2011 15.55

Rižota z lisičkami

Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

Osvoji lepotno operacijo 28. 04. 2011 16.00

VIDEO: Tina hoče nove prsi

Po velikem odzivu na lansko akcijo Osvoji lepotno operacijo smo se v redakciji spletnega portala Zadovoljna.si odločili, da tudi letos eni od naših bralk ponudimo možnost enega do dveh lepotnih posegov. Izbrali smo tri kandidatke, ki so odšle v Zagreb, kjer je lepotni kirurg Siniša Glumičić presodil, katera je najbolj primerna za operacijo.

Njam... 27. 04. 2011 15.45

Presna bananina pita

Presna bananina pita s kokosom, je kot nalašč za vse ljubitelje precej sladkih sladic.

Njam... 26. 04. 2011 16.35

Avokado s pršutom in lešnikovo omako

Okusen prigrizek, ki ga lahko ob posebih priložnostih ponudite tudi kot predjed.

Njam... 21. 04. 2011 14.15

Solata z brstičnim ohrovtom in mandlji

Vitaminska bomba, ki bo telo napolnila s svežo energijo in koristnimi rudninami.

Njam... 20. 04. 2011 15.41

Makov kolač s čokoladnim prelivom

Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Njam... 19. 04. 2011 15.50

Petelin v vinski omaki

V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Njam... 18. 04. 2011 14.22

Žepki s čemažem in kozjo skuto

V žepkih s čemažem sta dve sestavini polni zdravja, s katerima bomo nabrali moč v novi pomladi. Čemaž je trajnica z zdravilnimi učinki. Drobna cvetlica z velikimi suličastimi temno zelenimi listi, ki močno diši po česnu, požene zgodaj spomladi. Menda po zimskem spanju "k sebi spravi" celo medveda. Kazein in maščoba v kozjem mleku sta lažje prebavljiva kot v kravjem, zato kozje mleko in izdelke iz njega priporočajo za prehrano starejših, bolnikov in otrok, ki so alergični na kravje mleko.

Njam... 17. 04. 2011 14.50

Falafel

Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.

Njam... 13. 04. 2011 14.05

Bageta z avokadom, lososom in kaviarjem

Popečene rezine bagete debelo namažemo z namazom iz avokada in obložimo z dimljenim lososom in lososovim kaviarjem.

Njam... 11. 04. 2011 15.10

Lešnikove kroglice

Majhne rjave in slastne... Lešnikove kroglice kot preprost in okusen desert!

Njam... 10. 04. 2011 16.00

Jajčevci s kuskusovim nadevom

Lahka in zdrava jed, ki jo pripravimo brez večjih težav. Grižljaji, polni zdravja in dobrega okusa.

Njam... 08. 04. 2011 15.15

Skutni namaz s čemažem

Zakaj bi si na kruh mazali umetne dodatke, če si lahko v nekaj minutah pripravite odličen domač namaz, ki je poleg vsega celo zdrav!

Njam... 07. 04. 2011 14.40

Školjčna juha

Klasična juha z mediteranskim pridihom in odličnim okusom bo s svojo predstavitvijo obudila morske užitke.

Njam... 06. 04. 2011 16.05

Zvitki s kuhanim pršutom in skuto

Simpatična rulada iz kuhanega svinjskega stegna in skute. Zelo primerna za zabave na vrtu ali piknike.

Novice 05. 04. 2011 16.45

Bil sem zelo zaje... (biiip) policaj

Radijski voditelj Denis Avdić slovi po tem, da nima dlake na jeziku in pred njim ni varen čisto nihče. Neumoren je tudi sedaj, ko od ponedeljka do petka vstaja ob pol štirih zjutraj, kar je zanj, priznava, precej huda preizkušnja. Ne glede na to v svojem delu uživa, saj kot pravi, lahko javno pove to, kar si misli.

Njam... 05. 04. 2011 15.35

Kuskus z zelenjavo

Hitro pripravljen hranljiv obrok iz kuskusa in sveže zelenjave. Jed, ki bo zasvojila vse vegetarijance in ljubitelje zelenjave. Ponudimo ga lahko kot prilogo k pečenemu jagenjčku ali svinjskim rebrcem.

Njam... 04. 04. 2011 15.30

Zelen piščančji curry

Barvita tajska kuhinja se je tokrat odločila za zeleno barvo. Zelena kari omaka je dodatek, s katerim boste zadeli v polno.

Njam... 01. 04. 2011 08.00

Malinov sorbet

Sorbet je osvežilna sladica, ki se ravno zato, ker je nizkokalorična, odlično poda k bogatemu obedu. Rdeča barva malinovega sladoleda pa vas bo prevzela.

Njam... 31. 03. 2011 15.36

Kivijev sladoled

Kadar se vam zahoče nežnega in lahkega deserta, se spomnite na kivijev sladoled. Če bi ga radi obogatili, mu seveda lahko dodate smetano ali pa kakšen hrustljav piškot.

Novice 29. 03. 2011 11.00

Talentka Jinny išče fanta

18-letna Jinny Ribič iz Miklavža pri Mariboru je eksotična lepotica, hči Tajke in Slovenca. Na avdiciji oddaje Slovenija ima talent je naredila vtis predvsem s svojim videzom, medtem ko s svojim petjem ni prepričala žirije. Prišla je samozavestna in optimistična, potem pa doživela razočaranje, saj žirija ni bila zadovoljna z njeno izvedbo pesmi Christine Aguilera Genie in a Bottle. Jinny sicer zanima še veliko stvari - poleg petja, oblikuje oblačila, jih tudi sama šiva, rada pa bi bila frizerka. Temnolaska nam je zaupala, da je še samska.

Novice 29. 03. 2011 16.51

Talenti: Ganljiva zgodba o veliki ljubezni

Nataša Loborec Perovšek je s svojo zgodbo ganila občinstvo oddaje Slovenija ima talent. Le dva meseca po moževi smrti se je odločila stopiti na oder in odpela pesem, ki jo je zapela prav pokojnemu soprogu. Takrat je od njega dobila zeleno luč za nastop v oddaji in sedaj je zbrala moč, da je svojo obljubo izpolnila. 65-letna mezzosopranistka poje že od malih nog, skupaj z možem pa sta nastopila na številnih koncertih po Sloveniji. Sedaj bo glasbeno pot nadaljevala sama, njemu v spomin.

Njam... 24. 03. 2011 16.35

Čemažev pesto

Pripravite klasično italijansko hladno zeliščno omako, s katero lahko na hitro pripravite testenine, pa tudi druge jedi. Tokrat s čemažem!

Njam... 21. 03. 2011 16.31

Ocvrtki s šparglji

Šparglje lahko uporabite na tisoč in en način, eden od teh je tudi ta, da jih vmešate v maso iz moke, piva in jajc ter pripravite okusne ocvrtke.

Njam... 20. 03. 2011 17.20

Vaniljevi rogljički

Sladki, nagajivi in izjemno preprosti … vaniljevi rogljički!

Njam... 16. 03. 2011 16.25

Mafini z marcipanom

Sladko, slajše, najslajše! Mafini z marcipanom so idealni za vse sladokusce, ki nimate veliko časa, a vedno z veseljem zagrizete v nekaj sladkega.

Njam... 11. 03. 2011 16.38

Peresniki z brokolijem, tuno in feta sirom

Ste prišli sestradani domov? Ta jed vam bo vzela malo časa, predvsem pa jo boste s kruhom pomazali!

Njam... 09. 03. 2011 15.52

Rižota z artičokami

Rižota z artičokami je enostaven način, da presenetite svoje goste. Priprava vam bo vzela malo časa, jed pa bo navdušila.

Novice 09. 03. 2011 16.50

Da bi se slekla? Nikoli ne reci nikoli …

19-letna lepotica iz Velenja Loretta Dominkovič pravi, da ji je še nedavno manjkalo samozavesti, a si je z zmago na lepotnem predizboru za Miss Earth dokazala, da je lahko uspešna. Če bi ji uspelo še na finalnem izboru, ki bo konec aprila v Ljubljani, bi bila to še ena stopnička več, saj bi si kot model in manekenka rada pridobila kar največ izkušenj. Kar se golote tiče, pravi – nikoli ne reci nikoli.

Novice 08. 03. 2011 07.51

Ženske – še vedno žrtve diskriminacije in zlorab

Osrednja tema letošnjega mednarodnega dneva žena je enak dostop do izobraževanja in znanja, da bi lahko ženske vsega sveta imele enake možnosti pri zaposlovanju. Kljub temu da letos obeležujemo 100. obletnico tega praznika, pa ženske številnih dežel še zdaleč nimajo enakih možnosti za izobraževanje in lasten zaslužek, kar bi jim omogočalo dostojanstveno življenje in jih obvarovalo pred zlorabami.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1248