Zadovoljna.si

Ključna beseda / jed

Njam... 19. 04. 2011 15.50

Petelin v vinski omaki

V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Njam... 10. 04. 2011 16.00

Jajčevci s kuskusovim nadevom

Lahka in zdrava jed, ki jo pripravimo brez večjih težav. Grižljaji, polni zdravja in dobrega okusa.

Fotogalerija 08. 04. 2011 08.41

Kulinarične specialitete, ki obračajo želodec

Čeprav se z zgornjim naslovom marsikdo sploh ne bi strinjal oziroma bi najbrž bil celo užaljen. Običaji se razlikujejo od kulture do kulture in del običajev je tudi način prehranjevanja. To, kaj je užitno in kaj ne, je stvar percepcije ljudi in pogosto pogojeno s tem, kaj ima določena populacija sploh na razpolago, da položi v lonec. Kar pri Evropejcu povzroči zgražanje in bi že ob misli na neko jed najraje bruhal, je na primer v Indoneziji zelo cenjena tradicionalna jed. Tako boste lahko v indonezijski restavraciji naročili kobro, v Vietnamu pa vam bodo s ponosom postregli kuhano drobovino v sveži krvi prašiča ali race.

Njam... 05. 04. 2011 15.35

Kuskus z zelenjavo

Hitro pripravljen hranljiv obrok iz kuskusa in sveže zelenjave. Jed, ki bo zasvojila vse vegetarijance in ljubitelje zelenjave. Ponudimo ga lahko kot prilogo k pečenemu jagenjčku ali svinjskim rebrcem.

Njam... 04. 04. 2011 15.30

Zelen piščančji curry

Barvita tajska kuhinja se je tokrat odločila za zeleno barvo. Zelena kari omaka je dodatek, s katerim boste zadeli v polno.

Novice 03. 04. 2011 09.09

Ste na dieti? Preberite, kako pregnati lakoto

Čeprav pri občutku lakote veliko vlogo igra biologija, k temu botruje tudi vrsta drugih vzrokov, ki sprožijo lakoto in željo po hrani. Mednje sodijo ustaljeni vzorci, prijetni vonji in tudi barve.

Njam... 27. 03. 2011 15.30

Sirova pita s šparglji

Hitra in preprosta pita je kot nalašč za sveže pomladne dni. Postrezite jo s skledo zelene solate ali v njej uživajte samostojno, brez priloge. Jed je primerna tudi za vegetarijance.

Novice 13. 03. 2011 11.31

Bi jedli jajca skuhana v človeškem urinu?

Recept prihaja s Kitajske, še posebej pa je popularen v provinci Zhejiang. Tam jajca pripravljajo tako, da jih skuhajo v urinu dečkov starih do 10 let. Glede na to, da je na slovenskem trgu vse več kitajskih izdelkov, ne bi nikogar čudilo, da bi tudi v urinu pripravljena jajca postala priljubljena specialiteta.

Njam... 11. 03. 2011 16.38

Peresniki z brokolijem, tuno in feta sirom

Ste prišli sestradani domov? Ta jed vam bo vzela malo časa, predvsem pa jo boste s kruhom pomazali!

Njam... 09. 03. 2011 15.52

Rižota z artičokami

Rižota z artičokami je enostaven način, da presenetite svoje goste. Priprava vam bo vzela malo časa, jed pa bo navdušila.

Njam... 06. 03. 2011 17.40

Slana pita

Okusna pita, sestavljena iz cvetače, brokolija in prekrita s slastnim pršutom ter sirom. Idealna in hitra jed, s katero boste dodobra nahranili svoj želodček. Poskusite!

Njam... 28. 02. 2011 15.40

Zeleni skutini kaneloni

Jed, ki jo bodo z veseljem vzljubili tudi vegetarijanci, je okusna različica kosila brez mesa. Kanelone z brokolijem in skuto lahko postrežemo tudi brez omake ali brokoli zamenjamo z bučkami, jajčevci ali cvetačo.

Njam... 23. 02. 2011 16.45

Čičerikine kroglice

Recept za okusno prilogo k mesu ali samostojno jed z omako.

Njam... 11. 02. 2011 16.10

Testenine z gobami in orehi

Pripravite kosilo za štiri osebe, ki se jim bodo ob dobrem receptu cedile sline.

Njam... 07. 02. 2011 17.30

Ocvrti tofu z bučkami v sladko-kisli omaki

Če imate predsodek, da je tofu zgolj jed za vegetarijance, se motite. Z njim lahko pripravite marsikatero slastno jed, mi vam tokrat ponujamo recept, ki ga skoraj zagotovo še niste preizkusili.

Njam... 06. 02. 2011 17.10

Krompir z zelenjavo

Pripravite krompir z zelenjavo, ki ga lahko ponudite kot samostojno jed ali prilogo k ribi.

Njam... 04. 02. 2011 16.15

Čičerika z jajčevci

Pripravite si enostavno jed s čičeriko in jajčevci.

Njam... 03. 02. 2011 16.58

Losos z rdečim poprom

Ta jed je primerna tako za posebne priložnosti kot tudi, da sami sebe nagradite s slastnim ribjim krožnikom. Lahko uporabite svež ali pa zamrznjen losos.

Njam... 25. 01. 2011 15.56

Bučkina solata

Ste lačni in bi si na hitro radi privoščili nasitno in lahko jed? Tukaj je recept za odlično večerjo, zaradi katere vsekakor ne boste imeli slabe vesti.

Njam... 24. 01. 2011 14.05

Špageti s špinačo in kozjim sirom

Porabili boste le pol ure za ta recept, a na vaši mizi se bo znašla odlična jed. Tudi če niste prav posebej spretni v kuhinji, ste lahko brez skrbi, saj pri tej jedi nimate česa zgrešiti.

Njam... 20. 01. 2011 15.10

Pita z brokolijem

Se še spomnite, katero zelenjavo ste najbolj sovražili, ko ste bili otrok? Brokoli! Ali tudi vaši otroci dobivajo solze v oči, ko na mizi zagledajo krožnik zelenega, ne ravno dišečega brokolija? Katero jed pa najbolj obožujejo? Pito! Ponujamo vam recept, ki bo navdušil vse.

Njam... 19. 01. 2011 15.45

Juha iz lososa in avokada

Recept za okusno juho iz lososa in avokada, ki jo lahko ponudite kot samostojno jed.

Njam... 17. 01. 2011 16.11

Rezanci s česnom in fileti inčunov

Spadate med tiste, ki bi fileje inčunov najraje vmešali k vsaki jedi? Ponujamo vam idejo, kako pripraviti še eno slastno testeninsko jed. Ne bo vam vzelo veliko časa, privoščili pa si boste okusen obrok.

Njam... 13. 01. 2011 14.51

Testenine z rakci in skuto

Izberite testenine, ki so vam najbolj pri srcu in si pripravite slastno jed, ki je primerna bodisi za kosilo bodisi za večerjo. Poleg odličnega okusa vas bo navdušila tudi s tem, da ni zelo kalorična, zato je ta jed primerna tudi za tiste, ki so na dieti.

Njam... 09. 01. 2011 16.14

Riž s pomarančo in rakci

Jed, s katero boste očarali goste, a je zelo enostavna za pripravo. Postrezite s kozarcem belega vina.

Njam... 05. 01. 2011 15.00

Tofu z gobami

Tofu je sojin sir, ki ga zaradi enostavne in hitre priprave ne obožujejo le vegetarijanci. Ponujamo vam ga v kombinaciji s korenjem in gobami.

Novice 31. 12. 2010 17.03

Silvestrska večerja v zadnjem hipu

Odštevajo se zadnje ure leta, vi pa še vedno ne veste, s čim boste na silvestrski večer postregli vašim najdražjim? Brez skrbi, novoletna večerja je lahko preprosta s pravilno kombinacijo živil in veliko dobre volje. Ponujamo vam nekaj koristnih nasvetov, kako ustvariti nepozabno večerjo.

Njam... 29. 12. 2010 15.39

Špageti na morski način

Praznično obdobje zahteva praznične jedi! Razvajajte se z morskimi dobrotami in pripravite večerjo za prste obliznit'!

Njam... 26. 12. 2010 14.45

Špinačno-skutna pita

Pripravite slastno pito, ki jo lahko ponudite kot samostojno jed ali kot prilogo k mesu.

Njam... 23. 12. 2010 15.37

Pečena krompirjeva omleta s čebulo

Omlete je mogoče pripraviti na tisoč in en način, tokrat vam predlagamo takšno, ki bo dišala po krompirju in čebuli. Poleg tega jo boste spekli v pečici. Sir brie le še izboljša že tako slastno jed.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985