Ključna beseda / olje

Kumarična solata z jogurtom
Očarljiva kombinacija mete, jogurta in kumare vas bo prijetno ohladila v vročih poletnih dneh. Postrežemo hladno.

Tumbet
Tumbet je tradicionalna jed Majorke, ki je na voljo skorajda v vseh restavracijah na otoku. Po tem receptu pripravljena jed bo prav takšna, kot jo pripravljajo domačini.

Kuskus z malinami, bučkami in pinjolami
Solata, ki vas bo s svojim nenavadnim okusom popolnoma začarala!

Španska mandljeva juha
Vsako leto, v mestecu Almáchar (Andaluzija), na 2. septembra priredijo festival, na katerem slavijo to jed, ki izhaja iz tradicionalne andaluzijske kuhin

Dagnje na buzaro
Preprosta specialiteta, pri pripravi katere lahko sodeluje vsa družina – vsaj pri delu, ko je školjke treba čistiti.

Špageti s česnom in tartufi
Špageti odličnega okusa, ki vas ne bodo razočarali.

Miranda Kerr - do vitkosti z noni sokom in kokosovim oljem
Avstralska lepotica Miranda Kerr je razkrila svoje nenavadne prehranjevalne navade, ki pripomorejo k njenemu lepemu in zdravemu videzu. Skrivnost se skriva v kokosovem olju in noni soku, ki ju lepotica uživa vsak dan. Njen osebni kuhar je postregel celo z receptom za okusno jed, ki jo ima Miranda zelo rada.

Solata iz mocarele, paradižnikov in pirinih testenin
Čas je za piro, ki velja za izredno zdravo vrsto žita, saj vsebuje obilo pomembnih vlaknin in ogljikovih hidratov. Dodali smo še tipično italijanske sestavine, kot so paradižnik, mocarela in bazilika.

Lososova nabodala
Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Vse lepe reči so tri
Brane Kastelic je pronicljiv in duhovit kolumnist, pisatelj in dopisnik z Otoka, kamor se je preselil pred 25 leti. Ob njegovih erotičnih zgodbah je odraščalo več generacij Slovenk in Slovencev, mnogi so si z njegovim domiselnim pisanjem popestrili seksualno življenje. Večni šarmer in zapeljivec se je pridružil ekipi portala Zadovoljna.si.

Avokadova solata s kozicami
Čudovita kombinacija avokada, kozic in svežih kumaric. Naj vas premamijo intenzivne barve in eksotični okusi.

Škampi s popečenimi bučkami
Ko združimo popečene bučke in škampe, dobimo zelo zanimivo, a preprosto kombinacijo, ki bo čudežno izginila s krožnika.

Fusilli sedmih dišavnic
Mali svedrčki v paradižnikovi omaki z obilico zelišč, ki poskrbijo za fantastičen okus.

Zelenjavna nabodala
Pisana popestritev na krožniku, ki je dobila navdih iz Francije. Nepogrešljiva na piknikih.

Lososov carpaccio
Sveže rezine lososa in okusna omaka iz zelišč predstavljajo odlično kombinacijo ter obljubljajo dober okus.

Olivno olje zmanjšuje možnost za kap
Starejši ljudje, ki uživajo olivno olje, imajo manjše možnosti, da doživijo kap, je pokazala raziskava francoskega inštituta za zdravstvene in medicinske raziskave iz Bordeauxa, ki so jo v sredo objavili v ZDA. Študija je zaobjela 7625 oseb, starih 65 let in več, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pečene banane
Tipična sladica iz azijske kuhinje, ki vas napolni z energijo.

Korenčkova torta
Torta iz prosene moke, korenja, meda, jabolčnega soka in lešnikov je zaradi sestavin zelo zdrava torta. Navdušili boste tako majhne, kot tudi velike otroke.

S kokosom do mehkih las
Kokosu zaradi blagodejnih lastnosti pravimo tudi drevo življenja, saj ima njegov sok enako elektrolitsko ravnovesje kot naša kri. Njegovo mleko skriva zakladnico mineralov in vitaminov, poleg majhne kalorijske vrednosti pa lahko priljubljen tropski sadež uporabljamo tako za prehrambne kot za lepotne namene.

Makov kolač s pomarančnim oblivom
V testo iz jajc, moke, jogurta in olja primešamo zmleti mak. Pečen kolač premažemo z oblivom s pomarančnim sokom.

Dolga kitajska juha
Odlična in hitro pripravljena kitajska juhica bo popestrila vsak začetek okusnega kosila.

Medene banane v čolničku
Medene banane, postrežene v čolničku, bodo očarale še tako zahtevnega gosta.

Zloženka z jajčevci in paradižnikom
Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Snežnobela krema praznuje 100. rojstni dan
Vsakdo je že slišal za kremo v okroglem modrem pločevinastem lončku, imenovano Nivea. Ta krema je in je bila absolutno revolucionaren izdelek, ki ga je bilo mogoče preprosto nanesti na kožo, ki ščiti kožo pred vetrom, mrazom in soncem. Ime je krema dobila po njeni barvi, ki v dobesednem prevodu pomeni snežnobela – iz latinske besede nix, nivis, ki pomeni sneg.

Musaka
Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Špinačna solata z mandarinami
Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

Kate je nosila 'Demi-Chignon'!
Sprva skrbno varovana skrivnost je zdaj razkrita. Pričeska, ki jo je na svoji poroki nosila Kate Middletone se imenuje 'demi-chignon', zanjo pa sta poskrbela profesionalca v svoji stroki James Pryce in Richard Ward. Isto pričesko si lahko s pomočjo izdelkov L'Oreal Paris, omislite tudi same.

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki
Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Jennifer Lopez predstavlja močno žensko
Med svetovnimi zvezdniškimi imeni, ki so se znašla med ambasadorkami L'Oreal Paris izbral za svoje obraze, je tudi ameriška pop diva Jennifer Lopez. J.Lo je navdušena nad svojo vlogo, saj je prepričana, da ima tako možnost, da izraža moderno žensko, ki je hkrati lepa in močna.

Rižota z lisičkami
Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.