Zadovoljna.si

Ključna beseda / olje

Moda 18. 05. 2011 14.55

Snežnobela krema praznuje 100. rojstni dan

Vsakdo je že slišal za kremo v okroglem modrem pločevinastem lončku, imenovano Nivea. Ta krema je in je bila absolutno revolucionaren izdelek, ki ga je bilo mogoče preprosto nanesti na kožo, ki ščiti kožo pred vetrom, mrazom in soncem. Ime je krema dobila po njeni barvi, ki v dobesednem prevodu pomeni snežnobela – iz latinske besede nix, nivis, ki pomeni sneg.

Njam... 15. 05. 2011 15.35

Musaka

Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Njam... 07. 05. 2011 15.24

Špinačna solata z mandarinami

Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

L\'ORÉAL PARIS 04. 05. 2011 16.47

Kate je nosila 'Demi-Chignon'!

Sprva skrbno varovana skrivnost je zdaj razkrita. Pričeska, ki jo je na svoji poroki nosila Kate Middletone se imenuje 'demi-chignon', zanjo pa sta poskrbela profesionalca v svoji stroki James Pryce in Richard Ward. Isto pričesko si lahko s pomočjo izdelkov L'Oreal Paris, omislite tudi same.

Njam... 01. 05. 2011 16.30

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki

Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

L\'ORÉAL PARIS 29. 04. 2011 11.50

Jennifer Lopez predstavlja močno žensko

Med svetovnimi zvezdniškimi imeni, ki so se znašla med ambasadorkami L'Oreal Paris izbral za svoje obraze, je tudi ameriška pop diva Jennifer Lopez. J.Lo je navdušena nad svojo vlogo, saj je prepričana, da ima tako možnost, da izraža moderno žensko, ki je hkrati lepa in močna.

Njam... 28. 04. 2011 15.55

Rižota z lisičkami

Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

Njam... 27. 04. 2011 15.45

Presna bananina pita

Presna bananina pita s kokosom, je kot nalašč za vse ljubitelje precej sladkih sladic.

Njam... 22. 04. 2011 16.35

Topla solata iz jajčevcev

Solata iz jajčevcev je polna antioksidantov in prefinjenih okusov. Zdrav obrok, primeren za vegetarijance.

Njam... 21. 04. 2011 14.15

Solata z brstičnim ohrovtom in mandlji

Vitaminska bomba, ki bo telo napolnila s svežo energijo in koristnimi rudninami.

Njam... 20. 04. 2011 15.41

Makov kolač s čokoladnim prelivom

Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Njam... 19. 04. 2011 15.50

Petelin v vinski omaki

V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Njam... 17. 04. 2011 14.50

Falafel

Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.

Moda 11. 04. 2011 15.25

Poceni in učinkovito! Balzam za lase iz domače kuhinje

Domače lepotne maske postajajo vse bolj priljubljene. Poleg učinkovitosti so namreč tudi dostopnejše, in kar je najpomembnejše, so povsem naravne brez dodanih kemikalij, ki so največkrat škodljive. Hranljiv balzam za lase je priporočljiv tako za tiste s suhimi lasmi kot tudi za vse, ki bi želele svojim lasem dodati lesk.

Njam... 08. 04. 2011 15.15

Skutni namaz s čemažem

Zakaj bi si na kruh mazali umetne dodatke, če si lahko v nekaj minutah pripravite odličen domač namaz, ki je poleg vsega celo zdrav!

Njam... 05. 04. 2011 15.35

Kuskus z zelenjavo

Hitro pripravljen hranljiv obrok iz kuskusa in sveže zelenjave. Jed, ki bo zasvojila vse vegetarijance in ljubitelje zelenjave. Ponudimo ga lahko kot prilogo k pečenemu jagenjčku ali svinjskim rebrcem.

Njam... 04. 04. 2011 15.30

Zelen piščančji curry

Barvita tajska kuhinja se je tokrat odločila za zeleno barvo. Zelena kari omaka je dodatek, s katerim boste zadeli v polno.

Lepota 01. 03. 2011 15.35

Učinkovito nad celulit z domačo masažo

Masaža je ena najstarejših oblik zdravljenja in znano je, da ob rednem izvajanju zmanjšuje stres, izboljšuje cirkulacijo, pospešuje celjenje in aktivira limfni sistem. Posebne oblike masaže pa se uporabljajo tudi pri odstranjevanju globokih brazgotin in celulita. Ponujamo nekaj nasvetov, kako se lotiti anticelulitne masaže kar v zavetju svojega doma.

Njam... 24. 03. 2011 16.35

Čemažev pesto

Pripravite klasično italijansko hladno zeliščno omako, s katero lahko na hitro pripravite testenine, pa tudi druge jedi. Tokrat s čemažem!

Njam... 21. 03. 2011 16.31

Ocvrtki s šparglji

Šparglje lahko uporabite na tisoč in en način, eden od teh je tudi ta, da jih vmešate v maso iz moke, piva in jajc ter pripravite okusne ocvrtke.

Šport in zdravje 17. 03. 2011 16.45

Z dieto O2 nikoli lačne

Strokovnjakinja za prehrano Keri Glassman je razvila poseben prehranjevalni načrt, ki vsebuje veliko število aktivnih antioksidantov. Je zagovornica prave hrane, zato v dieti, ki jo je poimenovala O2, ne najdemo instant napitkov ali prahu, ki bi lahko nadomestil klasičen obrok. Keri namreč prisega na hrano, ki jo lahko kupimo v običajni trgovini ali pridelamo na lastnem vrtu.

Njam... 15. 03. 2011 16.00

Arašidovi mafini

Ko vam primanjkuje dragocenih minut, vseeno pa želite slasten in okusen prigrizek, je čas za arašidove mafine. Zlatorumeni kolački so idealni za hitro večerjo ali zajtrk, po želji pa jim lahko dodamo še koščke čokolade.

Njam... 13. 03. 2011 16.45

Pirina rižota s papriko

Uporaba pire v kulinariki je zelo zanimiva, pestra, predvsem pa daje zelo okusne rezultate. Tokrat smo vam pripravili recept za pirino rižoto s papriko in koščki piščanca.

Njam... 09. 03. 2011 15.52

Rižota z artičokami

Rižota z artičokami je enostaven način, da presenetite svoje goste. Priprava vam bo vzela malo časa, jed pa bo navdušila.

Njam... 07. 03. 2011 17.00

Kremna koromačeva juha

Pripravite si lahek in hranilen obrok – koromačevo juho.

Njam... 03. 03. 2011 16.00

Krofi

Ni pusta brez pravih pustnih krofov. Zakaj si jih letos ne bi pripravili kar sami doma?

Lepota 28. 02. 2011 15.35

Zvezdniške lepotne skrivnosti za vsak žep

Zvezdnice v svoj videz vložijo veliko časa in denarja. Večinoma so redne uporabnice botoksa in stranke pri plastičnih kirurgih, nekatere pa prav ljubosumno varujejo lepotne trike, ki bi razkrili njihovo skrivnost za lep videz. Na srečo so nekateri mojstri ličenja manj skrivnostni, med njimi tudi priznana umetnica ličenja Lindsey Mills.

Njam... 27. 02. 2011 14.25

Torta iz lešnikov

Niste najbolj vešči v pripravljanju sladic, pa bi vseeno radi kdaj svoje najdražje presenetili s slastno torto? Potem pripravite lešnikovo torto, saj je enostavna za pripravo.

Moda 24. 02. 2011 16.45

Čas je za borbo proti celulitu!

Čeprav se vsako jutro zavijemo v topel plašč, to še ne pomeni, da je do poletja še daleč. Čas namreč hitro beži in trgovine so svoje police že napolnile z zapeljivimi krpicami za pomladne in poletne dni, ponekod lahko opazimo tudi kopalke. Ups, tukaj se zatakne. Čas je namreč za borbo proti neustrašnemu sovražniku – celulitu!

Njam... 14. 02. 2011 15.30

Ovseni mafini z jabolkom

Vam včasih zadiši kaj sladkega, obenem pa si želite živeti zdravo in se poizkušati izogibati nepotrebnim kalorijam? Potem so za vas idealni ovseni mufini z jabolkom!

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1076