Zadovoljna.si

Ključna beseda / priprava

Brane, pomagaj! 15. 05. 2012 15.16

Na pomoč! Moj fant je še devičnik ...

Živjo. Imam problem in ne vem, kako bi ga rešila, zato se obračam nate. S fantom sva skupaj skoraj 3 mesece in vse je super, ampak nisva še imela spolnih odnosov in ne vem, kaj naj si mislim o tem. Jaz sem stara 18, on pa 24 in kolikor vem, je on še devičnik. Ne vem, ali se on tega boji ali noče. Kako bi ga lahko pripravila do tega? Kaj naj naredim? lpRožica

Novice 20. 02. 2012 12.48

Rak ji je spremenil življenje

V Sloveniji za rakom vsako leto zboli več kot 12 tisoč ljudi, med njimi je nekaj manj kot polovica žensk. Na srečo mnoge raka premagajo, to dejstvo pa v življenja vseh nas prinaša upanje, da bo tudi ta bolezen sčasoma vendarle postala popolnoma ozdravljiva. Med ukrepi Evropskega kodeksa proti raku so: opustitev kajenja in izogibanje pasivnemu kajenju, ohranjevanje primerne telesne teže, povečanje telesne dejavnosti in zdravo prehranjevanje, omejevanje pitja alkoholnih pijač, izogibanje čezmernemu sončenju, zaščita pred okužbami, ki lahko povzročajo raka, ter redno udeleževanje presejalnih pregledov v programih, kot so v Sloveniji: Zora, Dora in Svit. Zavedati se moramo, da rak ne izbira, to pa dokazujejo tudi resnične zgodbe žensk, ki so nekega dne odkrile, da imajo raka. Sharon Osbourne je svojo borbo z rakom delila z javnostjo. Zahvaljujoč zgodnjemu pregledu so ji odkrili črevesnega raka, ki ga je uspešno premagala.

Novice 16. 02. 2012 11.06

Pustovanja širom sveta

Tradicionalno se pust začne 6. januarja, na dan svetih treh kraljev, traja pa vse do pustnega torka oziroma pepelnične srede. Datum pustovanja niha, saj se praznuje 46 dni pred veliko nočjo. Z leti je v nekaterih državah po svetu pustovanje postalo pravi nacionalni praznik in jih naredilo prepoznavne. Le kdo namreč ne pozna vročih povork v Braziliji in prelepih beneških mask? V italijanskih Benetkah se je pustovanje že začelo, prav tako v Grčiji, po večini držav pa se bodo maske na ulice podale v soboto in tam vztrajale vse do pustnega torka.

Nupo 15. 02. 2012 08.39

"Do minus 15 kg v 60 dneh": Dan z Marinko Piskar

Štiri nagrajenke Marina, Martina, Tamara in Daniela skupaj z Nino Blatnik Maurovič v okviru akcije »Do minus 15 kg v 60 dneh« s prehrano Nupo hujšajo že tri tedne. Tokrat smo obiskali mladostno abrahamovko Marinko, ki se je hujšanja lotila ne samo zaradi videza in zdravja, temveč tudi zato, da bi lažje tekala za svojimi tremi vnučki. 50-letnica je na dobri poti, da postane prava 'superbabica'.

Novice 23. 10. 2009 20.00

Intimna izpoved nune

Da bo postala uršulinka, se pravi redovnica, ni vedela vse do svojega tridesetega leta. Do takrat je živela povsem običajno življenje, imela službo, iskala partnerja, veliko potovala, bila športno zelo aktivna.

Moda 02. 11. 2011 11.01

Čudežni učinki krompirja

Šolarji imajo ta teden jesenske počitnice, znane tudi kot krompirjeve. Sicer pa krompir sodi med vsestransko zelenjavo, ki jo lahko uporabite za lepotne maske kot tudi izgubljanje kilogramov, saj je skoraj brez maščob in vsebuje skoraj toliko kalorij kot jabolko.

L\'ORÉAL PARIS 28. 07. 2011 12.06

S preprostimi triki do večjih ustnic

V akciji L'Oréal Paris zaupno – Skrivnosti ličenja nas bo priznana L'Oréalova vizažistka Nataša Zajc popeljala skozi čudovit svet ličenja. Na različnih ženskih obrazih naših bralk bo razkrila vrsto skrivnosti in nas korak za korakom učila, kako s pravilno izbiro ličil poudariti naravno lepoto in skriti pomanjkljivosti. L'Oréalova nagrajenka Lea Bizjak je bila tokrat deležna pomladnega ličenja, ki ga je Nataša začinila z oranžno šminko.

Novice 21. 07. 2011 12.24

Za poklic 'mama' bi prejemale 3.500 evrov mesečno

Nove raziskave, ki so jih opravili v Veliki Britaniji, so pokazale, da moderne mame gospodinjskim opravilom in vzgoji otrok namenijo približno 70 ur tedensko. Preračunali so, da bi za svoje delo, če bi bila to običajna služba, na Otoku morale za opravljeno delo prejemati po 37 tisoč funtov letno.

Njam... 19. 07. 2011 14.20

Kumarična solata z jogurtom

Očarljiva kombinacija mete, jogurta in kumare vas bo prijetno ohladila v vročih poletnih dneh. Postrežemo hladno.

Njam... 15. 07. 2011 13.39

Tumbet

Tumbet je tradicionalna jed Majorke, ki je na voljo skorajda v vseh restavracijah na otoku. Po tem receptu pripravljena jed bo prav takšna, kot jo pripravljajo domačini.

Njam... 14. 07. 2011 14.55

Rižev puding

Okusno in enostavno pripravljen rižev puding, ki je kot sladica ali za zajtrk zelo priljubljen pri Špancih. Že sam vonj pričara Špancem objem doma in spomine na otroštvo.

Njam... 12. 07. 2011 14.05

Ovseni piškoti

Privoščite si polnovreden posladek in uživajte v grižljajih zdrave hrane.

Njam... 11. 07. 2011 15.35

Španska mandljeva juha

Vsako leto, v mestecu Almáchar (Andaluzija), na 2. septembra priredijo festival, na katerem slavijo to jed, ki izhaja iz tradicionalne andaluzijske kuhin

Njam... 10. 07. 2011 10.01

Ananasova krema z rumom

Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Njam... 08. 07. 2011 10.00

Dagnje na buzaro

Preprosta specialiteta, pri pripravi katere lahko sodeluje vsa družina – vsaj pri delu, ko je školjke treba čistiti.

Njam... 07. 07. 2011 15.15

Špageti s česnom in tartufi

Špageti odličnega okusa, ki vas ne bodo razočarali.

Njam... 06. 07. 2011 16.10

Solata iz mocarele, paradižnikov in pirinih testenin

Čas je za piro, ki velja za izredno zdravo vrsto žita, saj vsebuje obilo pomembnih vlaknin in ogljikovih hidratov. Dodali smo še tipično italijanske sestavine, kot so paradižnik, mocarela in bazilika.

Njam... 05. 07. 2011 14.10

Lososova nabodala

Nabodala, na katera smo nanizali obilico vitaminov. Preizkusite jih tudi vi in navdušeni boste!

Njam... 04. 07. 2011 15.30

Sirotkina juha z mocarelo

Sirotka je ostanek predelave mleka v sir. Je zdrava, uporablja se v športni prehrani, odlična pa je tudi pri težavah z želodcem. Zakaj bi jo zavrgli, če jo lahko dobro izkoristite?

Njam... 03. 07. 2011 15.18

Avokadova solata s kozicami

Čudovita kombinacija avokada, kozic in svežih kumaric. Naj vas premamijo intenzivne barve in eksotični okusi.

Njam... 30. 06. 2011 13.30

Škampovi repki na buzaro

Znana dalmatinska specialiteta s škampi, ob kateri se priležeta kozarec dobrega vina in domači kruh.

Njam... 29. 06. 2011 16.33

Škampi s popečenimi bučkami

Ko združimo popečene bučke in škampe, dobimo zelo zanimivo, a preprosto kombinacijo, ki bo čudežno izginila s krožnika.

Njam... 28. 06. 2011 15.45

Palačinke s špinačo

Palačinke z bogatim nadevom iz špinače, bučk, skute in z vonjem po timijanu.

Njam... 27. 06. 2011 16.04

Fusilli sedmih dišavnic

Mali svedrčki v paradižnikovi omaki z obilico zelišč, ki poskrbijo za fantastičen okus.

Njam... 26. 06. 2011 10.00

Solata z rukolo in parmezanom

Lahko si jo pripravimo celo skledo, dodamo malo sira in začimb, tako morda ne bomo potrebovali ničesar drugega za pod zob.

Njam... 24. 06. 2011 15.45

Angelska torta

Rahla bela torta, ki jo spečemo iz posebne, zelo fino mlete moke in premažemo z belo beljakovo glazuro.

Njam... 23. 06. 2011 15.40

Zelenjavna nabodala

Pisana popestritev na krožniku, ki je dobila navdih iz Francije. Nepogrešljiva na piknikih.

Njam... 22. 06. 2011 16.05

Ananasov smoothie

Okusen napitek, ki je hkrati tudi bogat z vitamini in minerali.

Njam... 21. 06. 2011 15.40

Flambiran ananas z medom

Fuzija svežega ananasa in dobrega domačega medu bo pričarala pravcato majhno pravljico ter užitek.

Njam... 20. 06. 2011 14.40

Jagodni tiramisu

Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 985