Zadovoljna.si

Ključna beseda / priprava

Njam... 23. 06. 2011 15.40

Zelenjavna nabodala

Pisana popestritev na krožniku, ki je dobila navdih iz Francije. Nepogrešljiva na piknikih.

Njam... 22. 06. 2011 16.05

Ananasov smoothie

Okusen napitek, ki je hkrati tudi bogat z vitamini in minerali.

Njam... 21. 06. 2011 15.40

Flambiran ananas z medom

Fuzija svežega ananasa in dobrega domačega medu bo pričarala pravcato majhno pravljico ter užitek.

Njam... 20. 06. 2011 14.40

Jagodni tiramisu

Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Njam... 19. 06. 2011 16.10

Jagodni tiramisu

Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Njam... 17. 06. 2011 15.20

Lososov carpaccio

Sveže rezine lososa in okusna omaka iz zelišč predstavljajo odlično kombinacijo ter obljubljajo dober okus.

Njam... 16. 06. 2011 17.10

Ajdov kruh

Ajdov kruh dolgo ostane svež, ker v sebi zadržuje vlago. Za posebne priložnosti v testo vmešamo nekaj pesti prebranih in nasekljanih orehov. Ajdovo moko mešamo s pšenično, delež ajdove je od 30 do 70 odstotkov, običajno pa 50 odstotkov.

Lepota 15. 06. 2011 14.42

Sijoča koža z rdečo lečo

Opažate, da je vaša koža postala pusta in izsušena? Zagotovo rabi čiščenje in vlaženje. Ne boste zgrešile, če se odločite za 'domači zvarek' iz rdeče leče, ki bo vašo kožo očistil odmrlih celic, omehčal jo bo in ji dal vlažnost, ki jo nujno rabi. Ob tem ste brez strahu, da bi vaš piling vseboval snovi, ki bi lahko vaši koži škodovale.

Njam... 15. 06. 2011 14.37

Sadni lonček z jogurtom

Idealno za vroče dni in zajtrke. Bogat in zdrav obrok, za katerega potrebujete le dve ali tri vrste sadja in seveda jogurt.

Njam... 14. 06. 2011 16.15

Jogurtova strnjenka z jagodami

Nežna jogurtova krema v objemu sočnih jagod, ki šarmira že s svojo žametno rdečo barvo. Okus je imeniten, prepustite se mu.

Njam... 12. 06. 2011 16.08

Pečena hobotnica

Pečena hobotnica je tradicionalna hrvaška jed, vendar je zelo popularna tudi v Sloveniji. Predvsem ob morju. Da pa ne boste samo zaradi hobotnice hodili na morje, si jo pripravite kar doma.

Njam... 10. 06. 2011 16.07

Sladko-kisla solata iz lubenice

Da ni vedno zelenjavna solata, je lahko v vročih dneh na meniju tudi sadna. Vodena lubenica je odličen in zdrav obrok za celo družino.

Osebna rast in odnosi 10. 06. 2011 16.05

Erotična zgodba: Zajtrk v postelji

Brane Kastelic je pronicljiv in duhovit kolumnist, pisatelj in dopisnik z Otoka, kamor se je preselil pred 25 leti. Ob njegovih erotičnih zgodbah je odraščalo več generacij Slovenk in Slovencev, mnogi so si z njegovim domiselnim pisanjem popestrili seksualno življenje. Večni šarmer in zapeljivec se je pridružil ekipi portala Zadovoljna.si.

Njam... 09. 06. 2011 14.13

Solata s čičeriko in papriko

Ta hrustljava solata je prava poslastica kot priloga ali kot samostojna jed. Mi stavimo na veliko porcijo, zato vam nudimo recept za štiri ljudi.

Njam... 08. 06. 2011 15.00

Pečene banane

Tipična sladica iz azijske kuhinje, ki vas napolni z energijo.

Njam... 04. 06. 2011 13.14

Korenčkova torta

Torta iz prosene moke, korenja, meda, jabolčnega soka in lešnikov je zaradi sestavin zelo zdrava torta. Navdušili boste tako majhne, kot tudi velike otroke.

Novice 03. 06. 2011 13.30

Priprave na dopust topijo kalorije enako kot vadba v fitnesu

Bliža se čas dopustov in marsikatera predstavnica nežnega spola že razmišlja o tem, kako odpraviti tistih nekaj odvečnih kilogramov, ki jih je nabrala med zimo. V neki raziskavi so ugotovili, da imajo priprave na dopust, ki lahko trajajo tudi več dni, enak učinek na postavo kot pol ure potenja v fitnesu.

Njam... 01. 06. 2011 13.55

Solata iz brstičnega ohrovta

Brstičnega ohrovta marsikdo po krivici ne mara. Pripravljen kot solata, s koščki hrustljavo zapečene slanine, bo prepričal še tako velike skeptike.

Njam... 31. 05. 2011 15.45

Dolga kitajska juha

Odlična in hitro pripravljena kitajska juhica bo popestrila vsak začetek okusnega kosila.

Njam... 30. 05. 2011 15.55

Avokado s prekajenim lososom

Predjed za prave gurmane, ki jo zaokroža okus izbranih začimb.

Njam... 29. 05. 2011 17.44

Puranja nabodala s cimetovo omako

Čarobna mešanica zelenjavno-sadnih okusov.

Njam... 26. 05. 2011 14.45

Jajčevci s kuskusovim nadevom

Lahka in zdrava jed, ki jo pripravimo brez večjih težav. Grižljaji, polni zdravja in dobrega okusa.

Njam... 25. 05. 2011 14.26

Medene banane v čolničku

Medene banane, postrežene v čolničku, bodo očarale še tako zahtevnega gosta.

Njam... 23. 05. 2011 15.10

Sirove palčke

Doma narejeni grisini s sirom, bodo popestrili kramljanje ob dobri pijači.

Njam... 20. 05. 2011 14.40

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Njam... 19. 05. 2011 14.54

Robidov smoothie

Kiselkast okus robide bo skupaj z mlekom in medom pravi osvežilen napitek za vroče poletne dni. Poskrbel pa bo tudi za dnevno dozo vitaminov.

Njam... 18. 05. 2011 14.50

Jagodna kupa z vanilijevim sladoledom

Preprosta jagodna kupa z vanilijevim sladoledom je odlična sladica za tople spomladanske dni!

Njam... 17. 05. 2011 12.01

Piščančja enchilada

Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Njam... 16. 05. 2011 16.00

Široki rezanci s kaviarjem

Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Njam... 15. 05. 2011 15.35

Musaka

Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1076