Ključna beseda / priprava

Zelenjavna nabodala
Pisana popestritev na krožniku, ki je dobila navdih iz Francije. Nepogrešljiva na piknikih.

Ananasov smoothie
Okusen napitek, ki je hkrati tudi bogat z vitamini in minerali.

Flambiran ananas z medom
Fuzija svežega ananasa in dobrega domačega medu bo pričarala pravcato majhno pravljico ter užitek.

Jagodni tiramisu
Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Jagodni tiramisu
Tiramisu z jagodami in nežna maskarpone krema. Odlična kombinacija, če bi radi presenetili svoje goste.

Lososov carpaccio
Sveže rezine lososa in okusna omaka iz zelišč predstavljajo odlično kombinacijo ter obljubljajo dober okus.

Ajdov kruh
Ajdov kruh dolgo ostane svež, ker v sebi zadržuje vlago. Za posebne priložnosti v testo vmešamo nekaj pesti prebranih in nasekljanih orehov. Ajdovo moko mešamo s pšenično, delež ajdove je od 30 do 70 odstotkov, običajno pa 50 odstotkov.

Sijoča koža z rdečo lečo
Opažate, da je vaša koža postala pusta in izsušena? Zagotovo rabi čiščenje in vlaženje. Ne boste zgrešile, če se odločite za 'domači zvarek' iz rdeče leče, ki bo vašo kožo očistil odmrlih celic, omehčal jo bo in ji dal vlažnost, ki jo nujno rabi. Ob tem ste brez strahu, da bi vaš piling vseboval snovi, ki bi lahko vaši koži škodovale.

Sadni lonček z jogurtom
Idealno za vroče dni in zajtrke. Bogat in zdrav obrok, za katerega potrebujete le dve ali tri vrste sadja in seveda jogurt.

Jogurtova strnjenka z jagodami
Nežna jogurtova krema v objemu sočnih jagod, ki šarmira že s svojo žametno rdečo barvo. Okus je imeniten, prepustite se mu.

Pečena hobotnica
Pečena hobotnica je tradicionalna hrvaška jed, vendar je zelo popularna tudi v Sloveniji. Predvsem ob morju. Da pa ne boste samo zaradi hobotnice hodili na morje, si jo pripravite kar doma.

Sladko-kisla solata iz lubenice
Da ni vedno zelenjavna solata, je lahko v vročih dneh na meniju tudi sadna. Vodena lubenica je odličen in zdrav obrok za celo družino.

Erotična zgodba: Zajtrk v postelji
Brane Kastelic je pronicljiv in duhovit kolumnist, pisatelj in dopisnik z Otoka, kamor se je preselil pred 25 leti. Ob njegovih erotičnih zgodbah je odraščalo več generacij Slovenk in Slovencev, mnogi so si z njegovim domiselnim pisanjem popestrili seksualno življenje. Večni šarmer in zapeljivec se je pridružil ekipi portala Zadovoljna.si.

Solata s čičeriko in papriko
Ta hrustljava solata je prava poslastica kot priloga ali kot samostojna jed. Mi stavimo na veliko porcijo, zato vam nudimo recept za štiri ljudi.

Pečene banane
Tipična sladica iz azijske kuhinje, ki vas napolni z energijo.

Korenčkova torta
Torta iz prosene moke, korenja, meda, jabolčnega soka in lešnikov je zaradi sestavin zelo zdrava torta. Navdušili boste tako majhne, kot tudi velike otroke.

Priprave na dopust topijo kalorije enako kot vadba v fitnesu
Bliža se čas dopustov in marsikatera predstavnica nežnega spola že razmišlja o tem, kako odpraviti tistih nekaj odvečnih kilogramov, ki jih je nabrala med zimo. V neki raziskavi so ugotovili, da imajo priprave na dopust, ki lahko trajajo tudi več dni, enak učinek na postavo kot pol ure potenja v fitnesu.

Solata iz brstičnega ohrovta
Brstičnega ohrovta marsikdo po krivici ne mara. Pripravljen kot solata, s koščki hrustljavo zapečene slanine, bo prepričal še tako velike skeptike.

Dolga kitajska juha
Odlična in hitro pripravljena kitajska juhica bo popestrila vsak začetek okusnega kosila.

Avokado s prekajenim lososom
Predjed za prave gurmane, ki jo zaokroža okus izbranih začimb.

Puranja nabodala s cimetovo omako
Čarobna mešanica zelenjavno-sadnih okusov.

Jajčevci s kuskusovim nadevom
Lahka in zdrava jed, ki jo pripravimo brez večjih težav. Grižljaji, polni zdravja in dobrega okusa.

Medene banane v čolničku
Medene banane, postrežene v čolničku, bodo očarale še tako zahtevnega gosta.

Sirove palčke
Doma narejeni grisini s sirom, bodo popestrili kramljanje ob dobri pijači.

Zloženka z jajčevci in paradižnikom
Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Robidov smoothie
Kiselkast okus robide bo skupaj z mlekom in medom pravi osvežilen napitek za vroče poletne dni. Poskrbel pa bo tudi za dnevno dozo vitaminov.

Jagodna kupa z vanilijevim sladoledom
Preprosta jagodna kupa z vanilijevim sladoledom je odlična sladica za tople spomladanske dni!

Piščančja enchilada
Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Široki rezanci s kaviarjem
Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Musaka
Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.