Ključna beseda / priprava

Špinačna solata z mandarinami
Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

Vietnamski pomladanski zvitki
Pridih daljnega Vietnama v vaši kuhinji. Hrana, ki je polna svežih okusov in še prikupno izgleda.

Ananasova krema z rumom
Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Palačinke z maskarponejem
Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Baklava
Sladica iz listnatega testa z orehovim nadevom prihaja iz Turčije in bo navdušila vse tiste, ki radi preizkušajo kulinarične bisere drugih kultur.

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki
Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Rižota z lisičkami
Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

Presna bananina pita
Presna bananina pita s kokosom, je kot nalašč za vse ljubitelje precej sladkih sladic.

Avokado s pršutom in lešnikovo omako
Okusen prigrizek, ki ga lahko ob posebih priložnostih ponudite tudi kot predjed.

Pirhi v teranu
Priprava takšnih pirhov je preprosta. V nič vam bo šel le teran, videz teh pirhov pa vas bo enostavno navdušil.

Topla solata iz jajčevcev
Solata iz jajčevcev je polna antioksidantov in prefinjenih okusov. Zdrav obrok, primeren za vegetarijance.

Solata z brstičnim ohrovtom in mandlji
Vitaminska bomba, ki bo telo napolnila s svežo energijo in koristnimi rudninami.

Makov kolač s čokoladnim prelivom
Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Petelin v vinski omaki
V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Žepki s čemažem in kozjo skuto
V žepkih s čemažem sta dve sestavini polni zdravja, s katerima bomo nabrali moč v novi pomladi. Čemaž je trajnica z zdravilnimi učinki. Drobna cvetlica z velikimi suličastimi temno zelenimi listi, ki močno diši po česnu, požene zgodaj spomladi. Menda po zimskem spanju "k sebi spravi" celo medveda. Kazein in maščoba v kozjem mleku sta lažje prebavljiva kot v kravjem, zato kozje mleko in izdelke iz njega priporočajo za prehrano starejših, bolnikov in otrok, ki so alergični na kravje mleko.

Falafel
Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.

Solata panzanella
Znana italijanska solata, pri kateri porabimo star kruh in pripravimo osvežilno in okusno solato.

Bageta z avokadom, lososom in kaviarjem
Popečene rezine bagete debelo namažemo z namazom iz avokada in obložimo z dimljenim lososom in lososovim kaviarjem.

Lešnikove kroglice
Majhne rjave in slastne... Lešnikove kroglice kot preprost in okusen desert!

Jajčevci s kuskusovim nadevom
Lahka in zdrava jed, ki jo pripravimo brez večjih težav. Grižljaji, polni zdravja in dobrega okusa.

Skutni namaz s čemažem
Zakaj bi si na kruh mazali umetne dodatke, če si lahko v nekaj minutah pripravite odličen domač namaz, ki je poleg vsega celo zdrav!

Školjčna juha
Klasična juha z mediteranskim pridihom in odličnim okusom bo s svojo predstavitvijo obudila morske užitke.

Zvitki s kuhanim pršutom in skuto
Simpatična rulada iz kuhanega svinjskega stegna in skute. Zelo primerna za zabave na vrtu ali piknike.

Kuskus z zelenjavo
Hitro pripravljen hranljiv obrok iz kuskusa in sveže zelenjave. Jed, ki bo zasvojila vse vegetarijance in ljubitelje zelenjave. Ponudimo ga lahko kot prilogo k pečenemu jagenjčku ali svinjskim rebrcem.

Zelen piščančji curry
Barvita tajska kuhinja se je tokrat odločila za zeleno barvo. Zelena kari omaka je dodatek, s katerim boste zadeli v polno.

Kivijev sladoled
Kadar se vam zahoče nežnega in lahkega deserta, se spomnite na kivijev sladoled. Če bi ga radi obogatili, mu seveda lahko dodate smetano ali pa kakšen hrustljav piškot.

Biskvitna rulada
Recept za okusno biskvistno rulado.

Piščančji file z artičokami
Recept za piščančji file z artičokami.

Biskvit brez jajc in mleka
Biskvit brez jajc in mleka je enostavna sladica, ki vam bo popestrila nedeljsko kosilo. Lahko pa z njim presenetite svoje mame, ki danes praznujejo materinski dan!

Čemažev pesto
Pripravite klasično italijansko hladno zeliščno omako, s katero lahko na hitro pripravite testenine, pa tudi druge jedi. Tokrat s čemažem!