Zadovoljna.si

Ključna beseda / priprava

Njam... 23. 05. 2011 15.10

Sirove palčke

Doma narejeni grisini s sirom, bodo popestrili kramljanje ob dobri pijači.

Njam... 20. 05. 2011 14.40

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Njam... 19. 05. 2011 14.54

Robidov smoothie

Kiselkast okus robide bo skupaj z mlekom in medom pravi osvežilen napitek za vroče poletne dni. Poskrbel pa bo tudi za dnevno dozo vitaminov.

Njam... 18. 05. 2011 14.50

Jagodna kupa z vanilijevim sladoledom

Preprosta jagodna kupa z vanilijevim sladoledom je odlična sladica za tople spomladanske dni!

Njam... 17. 05. 2011 12.01

Piščančja enchilada

Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Njam... 16. 05. 2011 16.00

Široki rezanci s kaviarjem

Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Njam... 15. 05. 2011 15.35

Musaka

Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Njam... 13. 05. 2011 15.10

Losos z ananasom na žaru

Lososovi kotleti z ananasovimi rezinami? Ja, na Filipinih precej pogosta jed. Popestrite peko na žaru in si jo privoščite tudi vi.

Njam... 12. 05. 2011 12.31

Postrv z zelišči

Okusi zelišč bodo med pečenjem ribi dali še dodaten okus poletja in s tem pričarali pravo pravljico okusov.

Njam... 10. 05. 2011 15.25

Čevapčiči

Čevapčiči so znani po vsem balkanskem polotoku. Pripravljamo jih lahko samo iz govedine, iz govedine in teletine, samo iz svinjine ali pa tako kot v Grčiji, samo iz jagnjetine.

Njam... 09. 05. 2011 13.30

Palačinke s kokosom

Kokosova moka s kislo smetano v palačinki ..., zunaj pa čokoladni sirup. Kdo se lahko temu upre?

Njam... 07. 05. 2011 15.24

Špinačna solata z mandarinami

Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

Njam... 06. 05. 2011 14.54

Vietnamski pomladanski zvitki

Pridih daljnega Vietnama v vaši kuhinji. Hrana, ki je polna svežih okusov in še prikupno izgleda.

Njam... 05. 05. 2011 16.20

Ananasova krema z rumom

Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Njam... 04. 05. 2011 16.28

Palačinke z maskarponejem

Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Njam... 03. 05. 2011 14.00

Baklava

Sladica iz listnatega testa z orehovim nadevom prihaja iz Turčije in bo navdušila vse tiste, ki radi preizkušajo kulinarične bisere drugih kultur.

Njam... 01. 05. 2011 16.30

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki

Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Njam... 28. 04. 2011 15.55

Rižota z lisičkami

Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

Njam... 27. 04. 2011 15.45

Presna bananina pita

Presna bananina pita s kokosom, je kot nalašč za vse ljubitelje precej sladkih sladic.

Njam... 26. 04. 2011 16.35

Avokado s pršutom in lešnikovo omako

Okusen prigrizek, ki ga lahko ob posebih priložnostih ponudite tudi kot predjed.

Njam... 24. 04. 2011 12.10

Pirhi v teranu

Priprava takšnih pirhov je preprosta. V nič vam bo šel le teran, videz teh pirhov pa vas bo enostavno navdušil.

Njam... 22. 04. 2011 16.35

Topla solata iz jajčevcev

Solata iz jajčevcev je polna antioksidantov in prefinjenih okusov. Zdrav obrok, primeren za vegetarijance.

Njam... 21. 04. 2011 14.15

Solata z brstičnim ohrovtom in mandlji

Vitaminska bomba, ki bo telo napolnila s svežo energijo in koristnimi rudninami.

Njam... 20. 04. 2011 15.41

Makov kolač s čokoladnim prelivom

Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Njam... 19. 04. 2011 15.50

Petelin v vinski omaki

V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Njam... 18. 04. 2011 14.22

Žepki s čemažem in kozjo skuto

V žepkih s čemažem sta dve sestavini polni zdravja, s katerima bomo nabrali moč v novi pomladi. Čemaž je trajnica z zdravilnimi učinki. Drobna cvetlica z velikimi suličastimi temno zelenimi listi, ki močno diši po česnu, požene zgodaj spomladi. Menda po zimskem spanju "k sebi spravi" celo medveda. Kazein in maščoba v kozjem mleku sta lažje prebavljiva kot v kravjem, zato kozje mleko in izdelke iz njega priporočajo za prehrano starejših, bolnikov in otrok, ki so alergični na kravje mleko.

Njam... 17. 04. 2011 14.50

Falafel

Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.

Njam... 15. 04. 2011 14.55

Solata panzanella

Znana italijanska solata, pri kateri porabimo star kruh in pripravimo osvežilno in okusno solato.

Njam... 13. 04. 2011 14.05

Bageta z avokadom, lososom in kaviarjem

Popečene rezine bagete debelo namažemo z namazom iz avokada in obložimo z dimljenim lososom in lososovim kaviarjem.

Njam... 11. 04. 2011 15.10

Lešnikove kroglice

Majhne rjave in slastne... Lešnikove kroglice kot preprost in okusen desert!

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1332