Ključna beseda / priprava

Sirove palčke
Doma narejeni grisini s sirom, bodo popestrili kramljanje ob dobri pijači.

Zloženka z jajčevci in paradižnikom
Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

Robidov smoothie
Kiselkast okus robide bo skupaj z mlekom in medom pravi osvežilen napitek za vroče poletne dni. Poskrbel pa bo tudi za dnevno dozo vitaminov.

Jagodna kupa z vanilijevim sladoledom
Preprosta jagodna kupa z vanilijevim sladoledom je odlična sladica za tople spomladanske dni!

Piščančja enchilada
Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Široki rezanci s kaviarjem
Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Musaka
Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Losos z ananasom na žaru
Lososovi kotleti z ananasovimi rezinami? Ja, na Filipinih precej pogosta jed. Popestrite peko na žaru in si jo privoščite tudi vi.

Postrv z zelišči
Okusi zelišč bodo med pečenjem ribi dali še dodaten okus poletja in s tem pričarali pravo pravljico okusov.

Čevapčiči
Čevapčiči so znani po vsem balkanskem polotoku. Pripravljamo jih lahko samo iz govedine, iz govedine in teletine, samo iz svinjine ali pa tako kot v Grčiji, samo iz jagnjetine.

Palačinke s kokosom
Kokosova moka s kislo smetano v palačinki ..., zunaj pa čokoladni sirup. Kdo se lahko temu upre?

Špinačna solata z mandarinami
Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

Vietnamski pomladanski zvitki
Pridih daljnega Vietnama v vaši kuhinji. Hrana, ki je polna svežih okusov in še prikupno izgleda.

Ananasova krema z rumom
Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Palačinke z maskarponejem
Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Baklava
Sladica iz listnatega testa z orehovim nadevom prihaja iz Turčije in bo navdušila vse tiste, ki radi preizkušajo kulinarične bisere drugih kultur.

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki
Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Rižota z lisičkami
Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

Presna bananina pita
Presna bananina pita s kokosom, je kot nalašč za vse ljubitelje precej sladkih sladic.

Avokado s pršutom in lešnikovo omako
Okusen prigrizek, ki ga lahko ob posebih priložnostih ponudite tudi kot predjed.

Pirhi v teranu
Priprava takšnih pirhov je preprosta. V nič vam bo šel le teran, videz teh pirhov pa vas bo enostavno navdušil.

Topla solata iz jajčevcev
Solata iz jajčevcev je polna antioksidantov in prefinjenih okusov. Zdrav obrok, primeren za vegetarijance.

Solata z brstičnim ohrovtom in mandlji
Vitaminska bomba, ki bo telo napolnila s svežo energijo in koristnimi rudninami.

Makov kolač s čokoladnim prelivom
Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Petelin v vinski omaki
V rdečem vinu kuhan petelin je tradicionalna francoska jed. Starejši kot je petelin, boljša bo jed.

Žepki s čemažem in kozjo skuto
V žepkih s čemažem sta dve sestavini polni zdravja, s katerima bomo nabrali moč v novi pomladi. Čemaž je trajnica z zdravilnimi učinki. Drobna cvetlica z velikimi suličastimi temno zelenimi listi, ki močno diši po česnu, požene zgodaj spomladi. Menda po zimskem spanju "k sebi spravi" celo medveda. Kazein in maščoba v kozjem mleku sta lažje prebavljiva kot v kravjem, zato kozje mleko in izdelke iz njega priporočajo za prehrano starejših, bolnikov in otrok, ki so alergični na kravje mleko.

Falafel
Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.

Solata panzanella
Znana italijanska solata, pri kateri porabimo star kruh in pripravimo osvežilno in okusno solato.

Bageta z avokadom, lososom in kaviarjem
Popečene rezine bagete debelo namažemo z namazom iz avokada in obložimo z dimljenim lososom in lososovim kaviarjem.

Lešnikove kroglice
Majhne rjave in slastne... Lešnikove kroglice kot preprost in okusen desert!