Ključna beseda / sestavine

Snežnobela krema praznuje 100. rojstni dan
Vsakdo je že slišal za kremo v okroglem modrem pločevinastem lončku, imenovano Nivea. Ta krema je in je bila absolutno revolucionaren izdelek, ki ga je bilo mogoče preprosto nanesti na kožo, ki ščiti kožo pred vetrom, mrazom in soncem. Ime je krema dobila po njeni barvi, ki v dobesednem prevodu pomeni snežnobela – iz latinske besede nix, nivis, ki pomeni sneg.

Piščančja enchilada
Piščanec, zvit v kremast jogurtov nadev in polit s paradižnikovo omako – presenetljivo preprosta jed za pripravo.

Široki rezanci s kaviarjem
Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Musaka
Musaka je sredozemska jed, originalno pripravljena iz rezin jajčevcev in mlete jagnetine. V tokratni različici jo pripravimo s krompirjem in mletim mesom. Sestavine so naložene v plasteh. Zadnja plast je sirova omaka, zapečena v pečici. Jed po tem receptu zadošča za od šest do osem oseb.

Losos z ananasom na žaru
Lososovi kotleti z ananasovimi rezinami? Ja, na Filipinih precej pogosta jed. Popestrite peko na žaru in si jo privoščite tudi vi.

Postrv z zelišči
Okusi zelišč bodo med pečenjem ribi dali še dodaten okus poletja in s tem pričarali pravo pravljico okusov.

Spomladanska solata z omleto
Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.

Špinačna solata z mandarinami
Odlična mlada špinača v kombinaciji z mandarinami in oreščki bo popestrila vsakodnevni jedilnik.

Vietnamski pomladanski zvitki
Pridih daljnega Vietnama v vaši kuhinji. Hrana, ki je polna svežih okusov in še prikupno izgleda.

Ananasova krema z rumom
Božanska kombinacija praženega ananasa in ruma vas bo popeljala v deveta nebesa.

Palačinke z maskarponejem
Nežna krema iz maskarponeja in sladkasta smetana s čokolado sta kombinacija za božanske palačinke.

Spomladanska enolončnica z zdrobovimi cmočki
Preprosta in hitro pripravljena enolončnica je primerna tudi za vegetarijance in za vse, ki radi jedo dobro, zdravo in manj kalorično hrano.

Barviti, sijoči in negovani nohti
Poleg pravilno izbranih ličil ne smemo pozabiti na nego rok. Slednje so pomemben adut pri zapeljevanju in še dodatno poudarjajo žensko lepoto. Poleg mehke in in navlažene kože nekaj pozornosti namenimo tudi lepo oblikovanim in obarvanim nohtom. Kozmetična hiša L'Oréal Paris ponuja paleto izbranih odtenkov lakov za nohte za vsako priložnost in vsako žensko!

Jogurtova strnjenka z jagodami
Nežna jogurtova krema v objemu sočnih jagod, ki šarmira že s svojo žametno rdečo barvo. Okus je imeniten, prepustite se mu.

Rižota z lisičkami
Pri rižoti z lisičkami ne moremo zgrešiti – ko osvojimo osnovna pravila priprave rižot. In ko se naučimo pripravljati eno, bomo znali pripraviti (skoraj) vse.

Presna bananina pita
Presna bananina pita s kokosom, je kot nalašč za vse ljubitelje precej sladkih sladic.

Avokado s pršutom in lešnikovo omako
Okusen prigrizek, ki ga lahko ob posebih priložnostih ponudite tudi kot predjed.

Pirhi v teranu
Priprava takšnih pirhov je preprosta. V nič vam bo šel le teran, videz teh pirhov pa vas bo enostavno navdušil.

Topla solata iz jajčevcev
Solata iz jajčevcev je polna antioksidantov in prefinjenih okusov. Zdrav obrok, primeren za vegetarijance.

Solata z brstičnim ohrovtom in mandlji
Vitaminska bomba, ki bo telo napolnila s svežo energijo in koristnimi rudninami.

Makov kolač s čokoladnim prelivom
Ko nam pade sladkor, ko imamo vsega čisto in zares zadosti, ni boljšega, kot poiskati miren kotiček in si privoščiti čokoladni makov kolač. Čokolada osreči, mak pa pravi, daj, pozabi ...

Žepki s čemažem in kozjo skuto
V žepkih s čemažem sta dve sestavini polni zdravja, s katerima bomo nabrali moč v novi pomladi. Čemaž je trajnica z zdravilnimi učinki. Drobna cvetlica z velikimi suličastimi temno zelenimi listi, ki močno diši po česnu, požene zgodaj spomladi. Menda po zimskem spanju "k sebi spravi" celo medveda. Kazein in maščoba v kozjem mleku sta lažje prebavljiva kot v kravjem, zato kozje mleko in izdelke iz njega priporočajo za prehrano starejših, bolnikov in otrok, ki so alergični na kravje mleko.

Falafel
Falafli so ocvrte kroglice ali polpetki iz zmiksane čičerike in začimb. Jemo jih s pita kruhom. Zraven se priležejo solata, vložena zelenjava in pikantne omake.

Solata panzanella
Znana italijanska solata, pri kateri porabimo star kruh in pripravimo osvežilno in okusno solato.

Bageta z avokadom, lososom in kaviarjem
Popečene rezine bagete debelo namažemo z namazom iz avokada in obložimo z dimljenim lososom in lososovim kaviarjem.

Poceni in učinkovito! Balzam za lase iz domače kuhinje
Domače lepotne maske postajajo vse bolj priljubljene. Poleg učinkovitosti so namreč tudi dostopnejše, in kar je najpomembnejše, so povsem naravne brez dodanih kemikalij, ki so največkrat škodljive. Hranljiv balzam za lase je priporočljiv tako za tiste s suhimi lasmi kot tudi za vse, ki bi želele svojim lasem dodati lesk.

Jajčevci s kuskusovim nadevom
Lahka in zdrava jed, ki jo pripravimo brez večjih težav. Grižljaji, polni zdravja in dobrega okusa.

Školjčna juha
Klasična juha z mediteranskim pridihom in odličnim okusom bo s svojo predstavitvijo obudila morske užitke.

Zvitki s kuhanim pršutom in skuto
Simpatična rulada iz kuhanega svinjskega stegna in skute. Zelo primerna za zabave na vrtu ali piknike.

Kuskus z zelenjavo
Hitro pripravljen hranljiv obrok iz kuskusa in sveže zelenjave. Jed, ki bo zasvojila vse vegetarijance in ljubitelje zelenjave. Ponudimo ga lahko kot prilogo k pečenemu jagenjčku ali svinjskim rebrcem.