Ključna beseda / sestavine

Kokosova juha z limonsko travo
Juho je hitro in enostavno pripraviti. Dobra je tudi, ko se jo pogreje, brez težav jo lahko tudi zamrznete.

Tunin namaz
Tuna je ena tistih rib, ki jih lahko uporabimo na tisoče načinov. Danes jo bomo s popečenimi kruhki postregli kot okusno, lahko in okusov polno pašteto.

Bučkina solata
Ste lačni in bi si na hitro radi privoščili nasitno in lahko jed? Tukaj je recept za odlično večerjo, zaradi katere vsekakor ne boste imeli slabe vesti.

Špageti s špinačo in kozjim sirom
Porabili boste le pol ure za ta recept, a na vaši mizi se bo znašla odlična jed. Tudi če niste prav posebej spretni v kuhinji, ste lahko brez skrbi, saj pri tej jedi nimate česa zgrešiti.

Namaz iz jajčevcev
Povsem sami si pripravite okusen namaz iz jajčevcev, ki ščitijo arterije pred vplivom holesterola, čistijo kri, preprečujejo krvavitve, uravnavajo delovanje srca in pospešujejo prebavo.

Pita z brokolijem
Se še spomnite, katero zelenjavo ste najbolj sovražili, ko ste bili otrok? Brokoli! Ali tudi vaši otroci dobivajo solze v oči, ko na mizi zagledajo krožnik zelenega, ne ravno dišečega brokolija? Katero jed pa najbolj obožujejo? Pito! Ponujamo vam recept, ki bo navdušil vse.

Juha iz lososa in avokada
Recept za okusno juho iz lososa in avokada, ki jo lahko ponudite kot samostojno jed.

Laži in resnice o gubah
Čudežne kreme, vaje in ličila, ki preprečujejo gube – se sliši znano? Ljudje zelo radi nasedamo čudežnim pripomočkom, za katere slepo verjamemo, da nas bodo rešili sledi starosti in nezdravega življenjskega sloga. Preberite vse laži in resnice o nastanku gub.

Čebulna juha
Česa nam doma nikoli ne manjka? Čebule. Včasih čisto pozabimo nanjo, včasih nam celo zacveti. Tu je ideja, za 'čistko' vašega hladilnika, ki vam bo popestrila jedilnik.

Rezanci s česnom in fileti inčunov
Spadate med tiste, ki bi fileje inčunov najraje vmešali k vsaki jedi? Ponujamo vam idejo, kako pripraviti še eno slastno testeninsko jed. Ne bo vam vzelo veliko časa, privoščili pa si boste okusen obrok.

Pomaranče s keksi in cimetom
Sočne pomaranče že v nekaj minutah lahko spremenite v okusno sladico. Naj iz vaše kuhinje zadiši po svežem sadju in aromatičnem cimetu.

Ocvrta mocarela s pršutom
Enostaven in okusen recept za vse ljubitelje pršuta in mocarele.

Testenine z rakci in skuto
Izberite testenine, ki so vam najbolj pri srcu in si pripravite slastno jed, ki je primerna bodisi za kosilo bodisi za večerjo. Poleg odličnega okusa vas bo navdušila tudi s tem, da ni zelo kalorična, zato je ta jed primerna tudi za tiste, ki so na dieti.

Jajčevci v pečici
Jajčevci so mesnata in slastna zelenjava, ki ima veliko ljubiteljev. Tokrat vam jih ponujamo v lazanji, jedi, ki je lahka in slastna. Poskusite!

Ribji polpeti
Se vam zdi priprava ribe komplicirana in dolgočasna? Vaši otroci ne marajo rib? Naj ribe postanejo privlačni in okusni polpeti. Priprava je zelo enostavna.

Riž s pomarančo in rakci
Jed, s katero boste očarali goste, a je zelo enostavna za pripravo. Postrezite s kozarcem belega vina.

Calzone
Pripravite vam in vašim najdražjim drugačno različico italijanske specialitete, prepognjeno pico, imenovano calzone.

Kozmetika, ki je ne potrebujete
Izdelek ste videli na televiziji, v reviji, o njem je razlagala tudi vaša prijateljica, zato ga zagotovo potrebujete. Napaka! Tudi zaradi kozmetike se lahko vaša denarnica občutno stanjša. Reklame v naši glavi ustvarjajo željo po videnem izdelku, za katerega se odločimo, brez da bi ga resnično potrebovali.

Država si je omislila svoj parfum
Litva se predstavlja z inovativnim državnim simbolom. Spominkom so dodali tudi stekleničko parfuma, ki naj bi s svojim vonjem ponazarjal značaj baltske države. Tako lahko od danes naprej dišite kot Litva.

Špageti na morski način
Praznično obdobje zahteva praznične jedi! Razvajajte se z morskimi dobrotami in pripravite večerjo za prste obliznit'!

Puranje meso z bučkami in korenjem
Po prazničnih in kaloričnih jedeh se prileže lahek obrok, denimo puran z bučkami in korenjem.

S čokolado proti prehladu
Prehlad, ki v zimskih dneh napade mnoge med nami, je nadležna tegoba, ki jo običajno blažimo z najrazličnejšimi sredstvi iz lekarne. Neka raziskava pa je pokazala, da simptome prehlada lahko blažimo tudi s čokolado. Izdelki, ki vsebujejo kakav, so namreč polni teobromina, sestavine, ki preganja znake prehlada.

Špinačno-skutna pita
Pripravite slastno pito, ki jo lahko ponudite kot samostojno jed ali kot prilogo k mesu.

Pecivo s skutinim nadevom
Čez praznike se posladkajte s slastnim pecivom s skutinim nadevom.

Pečena krompirjeva omleta s čebulo
Omlete je mogoče pripraviti na tisoč in en način, tokrat vam predlagamo takšno, ki bo dišala po krompirju in čebuli. Poleg tega jo boste spekli v pečici. Sir brie le še izboljša že tako slastno jed.

Marinirane sardele po beneško
Beneška republika je bila križišče vzhodnih in zahodnih kultur, kar je razvidno iz njihovih posebnih kislo-sladkih receptih. Predstavljamo vam jed (lahko je tudi predjed) s starinskim pridihom in presenetljivim okusom.

Bradač z limono
Približuje se božični čas, čas praznovanja, tradicije in ... rib! Ponujamo vam preprost recept, ki bo obogatil vašo mizo in polepšal vzdušje v vašem domu.

Lahki muffini
Bliža se čas peciv in ostalih dobrot, ki nam ne bodo prizanesle pri kalorijskem vnosu. Presenetite svoje prijateljice z lahkimi muffini, ki jih bodo zagotovo vesele!

Granatno jabolko upočasni širjenje raka
Znanstveniki so ugotovili, da sok granatnega jabolka zaustavlja pretok rakavih celic ter slabi njihovo privlačnost za kemične signale, ki povzročajo širjenje raka.

Tortelini s tartufi
V prazničnih dneh si privoščimo tudi tisto, čemur se med letom, da bi kaj privarčevali, odrečemo. Tak dodatek k jedem so na primer tartufi. Naj decembra v vaši kuhinji zadiši.